Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава

Русия никога не била използвала нефта и газа като оръжие
10 мар 2022 13:25, Елка Василева
109
Лавров: Ако ЕС спре да купува нефт и газ, Русия няма да го увещава
Снимка: БГНЕС

Москва оставя въпроса за доставките на петрол и газ на усмотрението на Запада, като руската страна никога не е използвала сферата на енергетиката като оръжие, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

Още по темата
„Ние оставяме всичко на усмотрението и на съвестта на нашите западни колеги. Ние никога не сме използвали нефта и газа като оръжие, макар че те редовно ни вменяват вина“, каза Лавров, запитан как Москва оценява факта, че Вашингтон забрани вноса на руски петрол.

Ако Европа спре да купува петрол и газ, Русия няма да я убеждава, заяви Лавров след срещата си с украинския си колега Дмитро Кулеба.

„Ако спрат да купуват петрол и газ, нашият вицепремиер Александър Новак, в чийто ресор е енергийната сфера, той най-подробно разказа, че ние няма да убеждаваме да купуват нашия петрол и газ. Ще поискат да го заменят с нещо? За Бога! Ние ще имаме пазари за реализация, и вече имаме“, каза Лавров.

По-рано руският вицепремиер Александър Новак заяви, че отказът от руския петрол ще доведе до катастрофални последици за световния пазар и ще предизвика скок на цените до 300 долара за барел и по-високи, припомня РИА Новости.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
12
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно можем да се върнем в 16ти век и да се откажем напълно от нефт, газ и всички суровини, които се намират в Русия! Просто започваме да живеем като cкотoве и всичко е точно...
9
0
 
28
 
! Отговори
. преди 2 години
Много правилно!
8
37
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една лъжа на коня Лавров, защото само преди ден вицепремиерът на Русия Александър Новак, ЗАПЛАШИ, че Русия може да спре,, Северен поток"1.Въобще някаква истина излиза ли от устата на Лавров.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дииййй.....Коньо!
6
16
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорих с няколко познати руснаци. Те са крайно убедени в правотата на напдението срещу Окрайна. Ама крайно. И санкции въобще не ги притесняват - редовия руснак явно няма да ги усети особено. Притеснява ги единствено да прегазят Окрайна с минимални жертви и да не позволяват повече на окраинците да надигнат глава(да не е да са давали жертви във войната за нищо, ако след 5-10-20 години пак се надигнат). Това ги притеснява. Нищо друго.
5
49
 
14
 
! Отговори
Лавров преди 2 години
Е спрял да си взима транквилантите за шизофрения , говори си и си вярва . Жалко падение на дипломат, но най жалкото е ,че не осъзнава ,колко са не съществени и не значими изказванията му за ЕС , няма не заменили доставчици.
4
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия няма да застане срещу Америка ,но Ким си стрелка ракетки и ги чака да му кажат нещо .Китай с Америка няма да прави компромиси ,Япония въпреки различията с Китай ще ги подкрепи а Виетнам с 200 ще се включват.Очковците не след дълго ще контролират доста от целия свят
3
6
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз така съм предлагал да уморим чуждите хранителни вериги-монополисти. Просто спираме да купуваме храна за три месеца и им разказваме играта! Само не можах да измисля как да се справим с гладната смърт...
2
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евро лидерите са двуличници няма да спират газта
1
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ ,Русия и Китай ще продължат да си работят заедно