Над 200 000 украинци са се върнали от Европа, за да защитят родината си

Повече от 2,3 милиона души са избягали от Украйна в съседни държави
11 мар 2022 08:35, Петя Славова
99
Над 200 000 украинци са се върнали от Европа, за да защитят родината си
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната на Украйна заяви, че повече от 200 000 украински граждани са се завърнали от Европа, за да защитават родината си, предава БГНЕС.

"Повече от 100 000 украински граждани са се присъединили към армията. Повече от 200 000 наши граждани се завърнаха от Европа, за да защитят страната си", заяви Олексий Резников. "Сред тях има и чуждестранни доброволци".

Още по темата

"Ние няма да победим Русия с количество, ще я победим с качество", заяви Резников.

"Никой в света не вярваше, че ще се изправим, особено че ще издържим толкова дълго. Ние не спираме. Напротив, атакуваме сега", каза той. "Плановете на врага бяха разрушени и целият свят вижда това".

Той заяви, че руската армия е понесла "големи загуби" и затова сега атакува училища и болници.

Резников добави, че работата по евакуацията на цивилни граждани чрез хуманитарни коридори продължава в столицата Киев и градовете Мариупол, Суми и Харков.

Повече от 2,3 милиона души са избягали от Украйна в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: УкрайнаРусиявойници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния колега не сме съгласни че агресора е първи който напада. Това е относително и е игра на думи . Агресия имаше срещу РФ много по рано дори преди сагата с крим. От трийсе години имаше политическо отстраняване на руските спортисти от всички възможни места , също в изкуството, културата литературата и къде ли още не. Не беше само в покрайнините , но Запада като цяло е фашизиран и корумпиран. Страшна цензура. Ето за това се води тази война. Против цензурата и Фашизма...за демокрация.
70
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да бе ..... и Снежанка с 7 джуджета и тя!!
69
2
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До САЩ изпраща армия: Пропагадната е от другата страна. От страната на нацистите които окупираха една свободна страна. Същото направиха Хитлер и Сталин с Полша. В момента няма нищо по различно от тогава. За България хубавото е ,че последните 4 войни сме на страната на агресора тоест първи който напада. В сегашната война не сме ние първи :)
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата жертва на войната е истината. Та и с тази новина е същото.
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това е вярно , значи украинците извън Украйна са същите шутове-комици като президента си ...
66
0
 
0
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Ето както казах, един пасящ
65
6
 
11
 
! Отговори
САЩ изпраща армия преди 2 години
Ясно значи САЩ изпраща армия в Украйна.И когато се разбере, че са УСА войски и тогава Русия е длъжна да обяви истинска война на УСА.Стига с тази пропаганда, украйнец живееш в Европа със работа и семейство ще си остави семейство за да отиде на сигурна смърт.Или от бежанците вече стъпили в Европа получават помощи, жилища...ще се върне?Аййй бегай...ние пасем марули...е някой пасът де...
64
5
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Защо ли не ми се вярва. Ще се върнат да умират за мизерията и украинската олигархия. Да бе да.
63
3
 
9
 
! Отговори
Мухаха преди 2 години
Украинците се връщат да се бият щото Доброволците от Западна Европа били мооого глезени и досаждали на всички с претенциите си... Оплакали се от лошата храна... Поискали по-луксозни стаи за почивка... отказвали да се бият ако имало опасност за живота им... поискали одеалце за да си го постилат на земята преди да залегнат и да стрелят, щото им се изцапвала новата униформа... направили петиция за четиридневна работна седмица, както било в цивилизования свят... Позелененски направо си скубел косите
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен ...Пич, ти осъзнаваш ли, че наричаш Евреин (Зеленски) - фашист . Какво странно има.Фашизкът не е идеология само на германците . Круп е бил с еврейски корени и първи доставчик на суровини за оръжия на Фашистка Германия ... Ротшилд е забогатял като е предавал сънародници евреи на нацистите , като предварително ги е ограбвал.... Хитлер е имал еврейка бавачка ... Евреите са етническа група а фашизмът е идеология . Какво несъвместимо има в това един евреин да е фашист ?
61
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Прибират се защото са получили призовки!
60
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен Шебек .Ти или си ден..им.ен или си на..кои..мен. децата няма как да воюват.В БГ видял ли си кои са беженци.Всички мъже от 18 до 60 години са в Украина.Само болни или негодни може да напуснат Украина.А и такива даже остават в Украина.Вземи и се застреляй
59
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен Шебек.От Украина бягат деца,болни хора ,жени с малки деца.Украина е 44 милиона.Ти мало..умен ли си.В страна с 44 милона жители, децата са над 15 милона.На право такива де..би.ли. има в атази държава,че незнам как сме още живи и сме държава
58
3
 
8
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Кой лъжете целият свят ви разбра що за стока сте! ПРОДАЖНИ НАЦИСТИ!!! Във Германия чупят колите със укройнска регистрация и не е безопасно ако те разберът че си наследник на степан бандера!!!
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПич, ти осъзнаваш ли, че наричаш Евреин (Зеленски) - фашист
56
2
 
9
 
! Отговори
Зелен Шебек преди 2 години
Добре е , на 2,3 милиона избягали , са се върнали 200 хиляди , с тези темпове до месец русия няма да има с кой да воюва
55
5
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
то и псевдо патриотите ни развяват руският флаг вместо българският
54
3
 
19
 
! Отговори
158 преди 2 години
Само промити мозъци могат да си мислят, че могат да дадат отпор на професионална войска. Тези, които ги карат да се включват във войната , са убийци.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо хвъряте тези момчета във смъртта и ги принужадвате да воюват? Стига вече жертви, хвърляте още хора и оръжие и така се окъвавява още повече войната и още хора умират, защоооооо? Защо? ДщЗа да ги връзвате за краката с вериги за бетонни стълбове ли, както правихте с други украинци и ги насилвахте да воюват вързани? Стига, това трябва да спре! Това е изключителна жестокост към тези момчета!
52
3
 
8
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама опитът от ВСВ сочи, че докарат ли гаубиците на улиците - всичката велика съпротива свършва... т.е., укро-нацистката агитация и клоунада са безсмислени. Едно такова оръдия като гръмне, всички преносители на HighTech базуки в 8 квартала наоколо мигом се наакват, оглушават, и всичкото сграда наоколо ги затрупва за всеки случай