Сенатори републиканци настояват САЩ да изпрати полски самолети на Украйна

Те отхвърлиха загрижеността, че това ще бъде възприето като провокация
11 мар 2022 07:39, Петя Славова
104
Сенатори републиканци настояват САЩ да изпрати полски самолети на Украйна
Снимка: БГНЕС

Американски сенатори от Републиканската партия молят настоятелно администрацията на президента на САЩ Джо Байдън да направи обрат в позицията си и да позволи изпращане на полски изтребители МиГ на украинците, знак, че  отхвърлянето на това предложение на Варшава може да се изправи пред силна съпротива на Капитолия, предаде БТА, позовавйки се на Асошиейтед прес.

Четиридесет сенатори републиканци се подписаха под писмото на сенаторите Джони Ърнст и Мит Ромни. В него те искат от президента да отговори на молбата на украинския президент Володимир Зеленски, който през миналия уикенд каза на законодателите, че ако САЩ не могат да помогнат за забранена за полети зона, могат поне да изпратят още самолети.

Още по темата

"Стига приказки. Хората умират", каза Ромни на пресконференция на Капитолия. "Изпратете им самолетите, от които се нуждаят".

Силното противопоставяне на републиканската опозиция на решението на Пентагона да отхвърли предложението на Полша, очевидно е привлякло вниманието на най-високите етажи на администрацията. Сенаторите казаха, че и генерал Марк Мили – председателят на Обединения комитет на началник-щабовете, също се е обръщал по въпроса към Капитолия.

Сенаторката републиканка Сюзън Колинс каза, че е особено трудно да наблюдаваш разрушенията, особено на детската болница, разрушена при руски въздушен удар, и едновременно с това да се противопоставяш на снабдяването на украинците с „тези самолети, които са от съществено значение“.

Сенаторите републиканци отхвърлиха загрижеността на Пентагона, че прехвърлянето на самолети по линия на НАТО ще бъде възприето от Русия като провокационно, тъй като САЩ вече изпращат противовъздушни ракети и друга военна подкрепа на украинците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
2
 
! Отговори
toti преди 2 години
А сената ще си пие кафето и гледа сеир,щото нали мечката не е до вратата им....но скоро може и да дойде ако така я карат....
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами испратете само 5 мин. ги нема тези самолети ама и дуда и дядото да са пилотите псаки нюланд джонсън бербок кулеба тогава ще се радвам мгого обичат укрите отиват старци и баби на бои
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ИнХП ; И като се събуди ти след това , "кълбенцата" вече 4 (четири) ли ти бяха станали ?! Или прозорливостта ти се дължи на поемане на други външни субстанции (хапчета) през отвори от противоположния край на тялото ?!
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пратете ваши бе, какво все подтиквате други да ви вършат работата шубета такива, само проблеми правите по цял свят.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Няма да се учудя ако турците са предали информация на Русия за безпилотниците. Така и двете страни ще са доволни. На едните бизнеса ще им върви другите ще отчитат победи а умните руски македонци и тези които ги подържаме ще плащаме
70
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
"Сенатори републиканци настояват САЩ да изпрати полски самолети на Украйна" - гарантирано са лобито на Военно промишления комплекс на Щатите. Както беше казал един конгрсмен за ВСВ - "Какво ми пука че ще умират хора, нали не са наши. Бизнеса трябва да върви."
69
1
 
12
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама наистина изпращането от САЩ на изтребители към Укриана няма да бъде възприето от Русия като провокационно, тъй като те ще "изчезват безследно" още като навлезнат във въздушното пространство на фашистка Укриана.... :) И колкото повече, толкова повече... иначе как ще се демилитиразира поетапно и НАТО ?
68
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"САЩ да изпрати полски самолети на Украйна." За мен логиката е сложна.
67
15
 
4
 
! Отговори
Плана преди 2 години
Блиц плана путин сам щял да ръководи, тръгнал към Киев,не бил доволен нещо от развоя на специалната си операция ,дегизиран като баба, но с пищов в *** хахаха
66
21
 
8
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Ще изпратят. И самальотите на Путин силно ще намалеят над Украйна, както и прословутата му армия и ако не клекне на преговорите, то Украинската армия тръгва към красной площад,така и така жужи трябва парад да гледа,но от клетка и задължително с едно мнооого голямо червено копче дълго и дебело,което знаете къде ще му е завряно и да се вижда
65
8
 
19
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Скоро Путин ще седне в Белия дом - искате или не :)
64
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истината.Ти си не само русофил ,а си и платен русофил.Ти си готов на всичко ,само Путин да владее България.Това е така от години.Путин чрез нашите продажби политици и олигарси владее България.
63
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ е един от големите сателити на Путин след Беларус,Армения,Кагзахтан и Унгария.
62
4
 
21
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Аз на прах не искам да ставам
61
6
 
30
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 2 години
Мръсните американци искат да вкарат Полша във войната. Ще пламне цяла Европа. Спрете да слушате Янките.
60
12
 
37
 
! Отговори
Борисчо преди 2 години
Коя детска болница е разрушена? Тази, която от 1 година не работи и е казарма ли? На смотаните Янкита номерата им минаваха до преди 10-тина години. Вече хората по света все повече почват да се усещат, че ни правят на маймуни
59
31
 
9
 
! Отговори
Гладен преди 2 години
Кви руски самолети?! Манджа няма, хлябът свърши, армията дизориентирана, шаш и паника в руските редици.
58
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Русия вече е свършено... Няма нужда от тези самолети.
57
3
 
4
 
! Отговори
Балистик преди 2 години
Има сериозно подозрения, че атомът ше бъде хвърлен връз Чорапната институция, кат учреждение нафрашкано с овенни мъдреци.
56
8
 
27
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Като гледам Кире-инсталирания си мисля, че не е голем келепир да завършиш висшу у Хардвард!!!