Путин може да бъде свален единствено от собствения си кръг

Според него обществото в Русия не е обединено
Обновена: 16 мар 2022 06:39 | 15 мар 2022 11:16, Петя Славова
61
Путин може да бъде свален единствено от собствения си кръг
Снимка: БГНЕС

Редактор влезе в руската телевизия по време на емисията "Новини"  на държавния "Първи канал" в Русия с плакат "Не на войната". "Реакциите са на възхита, защото Русия все пак има своите умове. Може да е управлявана от тиранин и диктатор и в много големи периоди от историята си е била управлявана от такива хора, но страната е имала и своите дисиденти, които са се противопоставяли така, че да се помни".

Още по темата

Това обясни журналистът Момчил Инджов, направил две интервюта с Борис Немцов, починал през 2015 г. Първият път  интервюто е било през 2011 г. и вторият път интервюто е било публикувано през октомври 2014 г.

"Обществото в Русия не е толкова обединено, както в Чехия например. Светлите умове са прекалено малка част от обществото, голяма част от него се страхува. Там още е разпространено поверието "По-добре сигурност, отколкото свобода", обясни пред Нова тв Момчил Инджов от Брюксел.

Според него, в Русия е разпространено поверието "По-добре сигурност, отколкото свобода". "Друг е въпросът къде е тази сигурност по времето на Сталин?", допълни той.

По думите му вероятно ще открият компромати срещу нея, за да я компрометират. Журналистът не е оптимист за изхода от преговорите Русия–Украйна, а единственият вариант е Путин да бъде свален от собствения си кръг след недоволство от санкциите. "И Тодор Живков бе свален от собствения си кръг и това не е нещо ново", допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светлите умове са в Русия. А нашите умници са задръстени като пълнени пиперки.
4
5
 
9
 
! Отговори
Фен преди 2 години
Пропагандата работи на макс, но ми харесва как хората се усещат и не вярват на поредните простотии, които са ни поднесени едностранно.
3
4
 
13
 
! Отговори
Гръга на Путин преди 2 години
:) Това е нещо тайствено! Със неземна сила!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според него обществото в Русия не е обединено-> Щото в САЩ обществото е обединено или в Англия е обединено... голямо откритие направи този.
1
2
 
25
 
! Отговори
Гръг преди 2 години
Кой тоз гръг бре