Лавров: Русия не смята Запада за надежден партньор

Москва готова за сътрудничество със страните от Изтока
18 мар 2022 14:16, Елка Василева
75
Лавров: Русия не смята Запада за надежден партньор
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не се отказва от сътрудничеството със Запада, но не го смята за надежден партньор. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизия Ар Ти, предаде ТАСС.

Още по темата
"Ние не затваряме вратата пред Запада - те са тези, които затварят вратата пред нас", каза той.

"Щом се опомнят, щом тази врата бъде отворена отново, ще погледнем предлаганите проекти за сътрудничество, но ще ги гледаме, помнейки едно: ще сътрудничим с тях, като помним чудесно, че не можем да мислим, че те са надеждни, че са надеждни дългосрочни съюзници", обясни първият дипломат на Русия.

Той допълни, че Москва все още е готова за сътрудничество с онези, които действат въз основа на взаимно уважение, търсейки баланс на интересите. "Страните от Изтока, на изток от Русия, са много по-разположени да действат според тези принципи и ние, без никакво съмнение, ще им отговаряме с взаимност за нашето благо, за благото на нашите колеги", обобщи Лавров.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
11
 
! Отговори
И правилно преди 2 години
запада се управлява от свръх богати от тях повечето евреи и за тях най-голямата ценност в живота са ПАРИТЕ!!!!!!!!!!Човешкият живот е на второ, трето място...........
14
14
 
11
 
! Отговори
ООН преди 2 години
Русия слезе от 60 на 80 мястов в рейтинга на ООН за най-щастливи страни ! Проблема обаче е, че България е на 85 място , в същия тоя рейтинг. Смятайте колко сме зле.
13
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е предимно азиатска държава и мястото й е в Азия. На този континент има подобни на Русия сатрапии. Там е естественото място на руснаците. Не стават за Европа, пък и нали твърдят ,че са някаква отделна цивилизация, по-висша раса едва ли не?!
12
16
 
13
 
! Отговори
о. з. Въльо Пандев преди 2 години
Браво на Сергей Лавров!
11
9
 
17
 
! Отговори
Ми да преди 2 години
Западът не бил надежден пък всички Височайши Отрочета се изучиха и живеят на Запад! Даже и правнукът на Хрушчов е там. Да не говорим за дъщерите на Путин в Холандия и т н. И т.н. вили на езерото Комо, собствености на Лазурния бряг , в Рим и в Париж....
10
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ами на изток са най-надеждните :)))))))))) Сев.Корея, Китай, Бангладеш :)))))))))))))))))
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** вица. Русия не смята запада! Запада винаги е плащал каквото си е поръчал от Русия и Русия винаги едностранно е вдигала цените. Само вижте колко международни дела има заведени и спечелени срещу Газпром, Росатом и Роснефт заради нелоялни практики и некоректни отношения. Но добре Запада не е надежден партньор. То щото можеш да имаш вяра на Русия, дето 2015-та спря газта посред зима в ЕС, за да ги изнудват за намаляване на санкциите задето убиха 2400 цивилни.
8
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 190 държави ги орязаха. Ама запада не бил надежден :) Кисело е гроздето като не може да го стигнеш.
7
8
 
12
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Ние не сме нападали Украйна.Нали лъжльо.А иначе тук един братски народ ни направи армията за срам пред света.
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само гледайте как сами руснаците ще станат роби на Китай.Обаче след това няма измъкване.
5
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж Запада не е надежден партньор, пък щерката недеждно се шири в Махатън. Ти да видиш! Същото лицемерие като на нашата Корни - тя с мацква, пък синчето във "фАЩ" - нали така го изписвате, бъгарофоби, поклонници на Блатная. Абе как нямам нито един, ама нито един познат, отишъл в Русия, за да търси по-добър живот.
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ама страните който са от изток само гледат как по-лекичко да опънат Русия!Особено Китай.Така че Лавров да внимава какво си пожелава,да не е после да съжалява!
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей го краят на петродолара
2
11
 
18
 
! Отговори
смях преди 2 години
кои страни на изток бе серьожа. имате ли една държава, с която да граничите на запад и да имате нормално отношения. Една. Литва, Латвия, Естояния, Полша, Украйна, Германия, Финландия. Всеки ви е гледал изтъпленията. ходете търгувайте с китайци и северно корейци, те ще ви вкарат в правия път. само не знам, защо щерка ти не е на изток, ами живее в омразните щати.
1
14
 
16
 
! Отговори
Нео преди 2 години
Крадецът вика: Дръжте крадеца! - конска приказка.