11 партии, смятани за проруски са забранени от Зеленски

Президентът на Украйна с видео ще се обърне към израелския парламент
20 мар 2022 10:06, Петя Славова
229
11 партии, смятани за проруски са забранени от Зеленски
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Владимир Зеленски издаде указ за забрана на 11 партии, за които се смята, че са свързани с Русия, предава БГНЕС.

Още по темата

Това са партиите "Опозиционна платформа - За живота", която е втората парламентарна сила, "Партията Шария", "Нашите", "Опозиционният блок" (също парламентарна партия), "Лявата опозиция", "Съюзът на левите сили", "Държава", "Прогресивната социалистическа партия на Украйна", "Социалистическата партия на Украйна", "Социалисти", "Блокът на Владимир Салдо".

Забраната е валидна, докато трае военното положение.

По-късно днес Зеленски ще направи видеообръщение към членовете на израелския парламент. Израел изглежда не желае да застане твърде ясно на страната на Украйна, тъй като се опитва да поддържа работни отношения с Русия и да действа като посредник в конфликта, предава БНР.

Украинският президент, който е от еврейски произход, вече разговаря с други законодатели по света - включително с американските, британските и германските и отправи молба за подкрепа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
19
 
! Отговори
хх преди 2 години
На бедният украинец не му пука дали плаща данъци на Зеленият или Путин ,те искат мир и живот !!!
134
4
 
27
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Света не иска ФАЩ и ЕС да натрапват клишета и "демокрация" !!!
133
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната ще бъде загубена от европейския народ. За фашизма, неофашизма, че и за глобалфашизма - знаем. За ционизма почти не се говори. Някой го наричат "еврейски фашизъм"..."Зелената значка", първообразът на зеления фашистки сертификат, първо се появи като идея в Израел...Най-големите човеколюбци и най-големите злодеи са все деца на това племе. Историята учи, че никой не се учи от историята.
132
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя стана по-демократиче от Кадафи ...
131
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Какво още правеха нацистите освен да забраняват партии? Горят книги, създават концентрационни лагери и затварят там несъгласните с нацистите. После нацистите методично избиват затворените.
130
6
 
24
 
! Отговори
СС преди 2 години
Зеленият ще се бие до последният глупав украинец !!! Подписвай мирен договор и се махай в САЩ при господарите ти !!!
129
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината Ама и аз съ чудя на тоя "недемократичен Запад". Една държава я бомбят и избиват народа й, а тя не спазва елементарни демократични принципи спрямо бомбещите я убийци!!! Ама, това е недемократично!
128
1
 
21
 
! Отговори
Така започна преди 2 години
А партия Свобода с емблемата на 2-ра ес-ес танкова дивизия Дас Райх.... забранена ли е - то в Германия навремето така започна със забрана на левета партии,после либералните после цитаните,евреите....
127
1
 
22
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Моят сънародник евреин Зеленски ми дава още 11 повода да развия в дълбочина идеята за денацификацията;)))
126
2
 
8
 
! Отговори
и колко преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААот българите са излизали от България и виждали европа?? а определено украинците не са в европа...луганск,донецк а сега и този акт го доказват. а тия клишета комунист,фашист, се ползват от тр.олове
125
3
 
21
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Демокрация по краварски образец.
124
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 155 Да допуснем, че диктатурите и репресивните режими "приключат с демокрациите" (чиста хипотеза, макар и да знаем, че сънувате такива неща). ПОСЛЕ какво ще стане С ТЕБ? :)))))))
123
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам, че демократичният Запад ще одобри едно такова демократично решение. Повече ме притеснява обаче поведението на държавите извън демократичния Запад. Мълчат за агресията, не дават твърде газ и нафта, един каза на Байдън, че не е на правилната пътека. Да не са решили колективно да приключват с демокрациите?
122
12
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
В Руската/съветска империя руската нация е били господстваща и е тъпкала всички останали нации. Затова руснаците смятат себе си за велики а останалите за хора второ качество. И понеже са велики много страдат от факта, че целият останал свят не ги смята за такива. От тук идва и руската национална параноя, че Света е в заговор против тях, не ги уважава и не иска да ги признае за велик народ а единствено желае да отслаби, унизи и унищожи Русия.
121
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално за фашистки режим!
120
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте ми метадон на този, бе! Дайте му!
119
2
 
12
 
! Отговори
е ако не знаеш преди 2 години
точно америка и украйне НЕ ПОДКРЕПИХА декларацията в оон която да забрани фашистка пропаганда !! мога да ти дам линка и да видиш как американците обясняват отказа си
118
2
 
8
 
! Отговори
а за да съм преди 2 години
казал , че защитавам путин ?? а колко голяма е опозицията на путин .....да не би да е втора опозиционна сила ?? я отговори дали ще е легитимно споразумение подписано от парламен в който опозиционните сили са ЗАБРАНЕНИ !! и каква демократична държава е украйна което ОТКАЗВА ПРАВОТО на представяне на част от населението си само защото било проруско !! а защо не забрани партиите които са проамерикански например !!
117
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас трябва да се забранят всички партии, които подкрепят руския тероризъм. Всяка партия, която саботира общите усилия на ЕС и НАТО за справяне с руската агресия да бъде обявена извън закона като подкрепяща геноцидна идеология. Иначе по същата логика можем да си вкараме в парламента и партия, която подкрепя нацистка Германия. Опа, забравих, самия СССР беше дружка с Нацистка Германия. Даже правеха заедно военни паради.
116
4
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 145 Абе, най-важното е, че ***,кин също така си е мислел. И сега страда все по-явно, всеки ден. Войната в Украйна ще бъде загубена от руснаците.