Американски анализатори: Войната в Украйна е в патова ситуация

Според тях, Русия е постигала само ограничен напредък с офанзивата в Украйна
20 мар 2022 12:14, Петя Славова
75
Американски анализатори: Войната в Украйна е в патова ситуация
Снимка: БГНЕС

Русия е постигала само ограничен напредък с първоначалната си офанзива в Украйна, смята Институтът за изследване на войната. Базираният в САЩ мозъчен тръст направи оценка на успеха на първоначалното нахлуване в Русия. Ето някои от ключовите констатации на изследователския институт:

- Създават се условия войната в по-голямата част от Украйна да се превърне в патова ситуация, която може да продължи седмици или месеци. Колкото по-продължителна е патовата ситуация, толкова по-смъртоносна може да стане.

Още по темата

- Малки групи руски войски са фокусирани върху локализирани боеве, вместо да започнат мащабна операция.

- Ако Мариупол все пак падне в ръцете на руснаците, едва ли руски войници от там ще бъдат пренасочени към други градове.

- През следващите седмици руските сили вероятно ще превземат Мариупол или ще принудят града да капитулира.

- Руските сили вероятно са изоставили плановете си да обградят Киев от запад. Вместо това генералите вероятно се стремят да създадат условия за разширена артилерийска и ракетна бомбардировка на столицата.

- Продължителната и мащабна подкрепа на Украйна от западните държави ще бъде жизненоважна за страната, смятат още анализаторитеБомбардировки повредиха сериозно един от най-големите стоманодобивни заводи в Европа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако руснаците действаха по американски маниер - масиран артилерийски обстрел с непосредствена въздушна поддръжка, последвана от локални боеве с батальонни бойни групи, подпомагани от механизирани и бронирани бойни единици, всичко щеше да е приключило за два, макс три дни. С постепенно настъпление се дава възможност на цивилното население да се изтегли от районите на бойните действия, иначе жертвите щяха да са хиляди. Но това е да си руснак - ако ги пазиш си слаб, ако преговаряш - си страхлив.
41
32
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Тия сега кво помагат на руснаците със стратегия ли? Истината е че укройна я няма вече и земята на нацистите е осеяна със трупове!!! Не ги мислете руснаците те ще се оправят!! Лека им пръст на нацистите читав укройнец няма!
40
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ коментират като страничен наблюдател люпещ семки, така че не може да се вярва на необективното им мнение.
39
22
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин искаше да оcepe Украйна, но забрави да си свали панталона преди това
38
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 Щом си охрана в мол, тоест за друго не ставаш смятай то какъв неудачник си.
37
33
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне от опита ми с руснаците и хубавите рускини в БГ знам, че са душевно болни хора :))) Имаше един пиян руснак в мол, бех охрана там, та ме извикаха да се разправям с него.....мазало :)))) Аз ги знам какви са ***, обаче извиках рускиня която работеше в щанд в мола, оназ се обиди, че пияния руснак налиташе на бой и съм е извикал, щото не зная руски.......хахаха :))) Тез се мислят за нещо изключително, обаче са си крепостни селяни :))
36
38
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще загуби тая война, това е неизбежно. Украинците са повече, на собствена земя с много сериозен гръб. Джобовете на запада са доста по-големи от руските. Всеки ден война струва на Путин много. Не случайно вече реве за преговори.
35
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли е в патова ситуация. Винаги има военни планове за действие, дори когато това не се вижда ежедневно.
34
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече подкрепа, повече агония и глад, ама те си знаят
33
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия продава газ и петрол за 1 Милиард долара на ден ! Спрете да купувате руски газ и петрол веднага и ще видите какво става с войната в Украйна само за десет дни !
32
19
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само питам Руски загуби няма, има походни крематориуми.
31
19
 
38
 
! Отговори
Трибунал за ФАЩ преди 2 години
Военен трибунал за ФАЩ - подбудител и идеолог на конфликта.Основен виновник за страданията на украинския народ е собственото му нацистко правителство......факт.
30
27
 
33
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Русофилчета, каква стана с информацията за руските загуби в Украйна. За пръв и последен път на 28 февруари от руското МО съобщиха за 498 убити и 1597 ранени. И от тогава вече 20 дни никаква информация. Значи или украинците не стрелят срещу руснаците или руските загуби са огромни!
29
25
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Светът срещу ПутинОтиват към пълна изолация, щото спрат ли им газта, край с икономиката им :)) Все пак нали са великий и самодостатъчний, требва да свикват на икономии :)))
28
30
 
27
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Факт! Жyжето се набyта много яко!
27
32
 
33
 
! Отговори
Светът срещу Путин преди 2 години
Единственото, което постигна руския диктатор е, че успя да обедини целия Цивилизован свят срещу себе си. Останаха му само себеподобните Беларус, Сирия и Северна Корея.
26
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето работи за истината. Все повече хора започват да разбират истината за войната въпреки пропагандата. Започва масово световно движение на интелектуални, писатели о общественици срещу експанзиционизма на НАТО и САЩ, срещу военните бази, ядрените оръжия, наемниците и налаганите санкции по света. Срещу ООН и практиките й на двоен стандарт в нарушение на Устава.Французи, испанци, англичани, американци, немци и повечето народи от Южна Америка и т.н. протестират срещу подбудителите на конфликта.
25
1
 
14
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
За един човек на име Мао не си ли чувал?
24
6
 
22
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Сакън Киро гриндера плаща по 2 милиона на ден за хотел :)))
23
20
 
36
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
САЩ пак не казват за обучените Нацисти от тях - АЗОВ има 50 000 бойци обградени с жив щит деца и старци в Мариупол .Руснаците действат с хирургическа точност - ще изловят нацистите и ще ги избият - в момента Мариупол е най-тихия град в Света - там се гонят по мазета и тавани .