Китай заплаши с контрамерки САЩ заради наложените санкции

Пекин смята Вашингтон за най-големия нарушител на правата на човека
22 мар 2022 11:41, Петя Славова
101
Китай заплаши с контрамерки САЩ заради наложените санкции
Снимка: БГНЕС

Властите в Китай са готови да предприемат огледални контрамерки срещу САЩ заради новите американски санкции срещу служители на КНР. Пекин смята Вашингтон за "най-големия нарушител на правата на човека в света", заяви днес говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин.

"Остро протестираме срещу тези санкции, които грубо нарушават суверенитета на Китай", заяви той на брифинг. "Най-големият нарушител на правата на човека в света са САЩ. <...> Ако тези санкции срещу китайски служители не бъдат отменени, ще последва реципрочен отговор", каза Уенбин.

БГНЕС припомня, че държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви нови визови ограничения за китайските служители заради действията им за потискане на етническите и религиозните малцинства както в страната, така и извън нея.

В свое изявление той повтори призива към Китай да „прекрати продължаващия геноцид и престъпления срещу човечеството” в северозападния регион Синдзян, без да предостави конкретни подробности за това, кои служители ще бъдат санкционирани.

Блинкен отбеляза, че визовите визовите ограничения ще бъдат насочени към китайски служители, съучастници в политики, насочени към потискане на религиозни и етнически малцинства, както и други дисиденти, активисти за правата на човека и журналисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: китайСАЩсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мамка му продължавам да съм в интровертност на духа и демокрацията ми пречи да проумея защо американските и руски патриоти са всичките в България се същото време почти не и споменават името и пишат поеми в защита на реалните си години САЩ и Русия.Абе като сте родени българи, но се чувствате американци и руснаци и като сигурно смятате че и пола ви е сбъркан, не знаете ли че за първия проблем има едно решение наречено билет за самолет и виза с за другото има операция за смяна на пола?
76
1
 
18
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
На някой ,тъй наречени хора,не им харесва мира и спокойствието и търсят на м@ и Ка си п...... по другия край на света.
75
68
 
6
 
! Отговори
Зццед преди 2 години
Като че ли на некои му дреме от монголоидните *** , които са нула без да крадат патенти. САЩ и Западна Европа трябваше отдавна да си преместят производството във Виетнам , Малайзия, Бангладеш, източна Европа и тн.Само Тайван може да има претенции да бъде Китай -всичко друго е пародия.
74
18
 
153
 
! Отговори
САЩ са бита карта преди 2 години
запишете си това което съм написал : Китай и Русия детронират САЩ !
73
17
 
176
 
! Отговори
Жуков преди 2 години
Идва време да се гледа на кафе на тези САЩ.Техните безчинства са към краят си
72
27
 
73
 
! Отговори
До всички комунисти2 преди 2 години
Нашите политици и бизнесмени колко откраднаха от парите които ни дадоха "евроджендърите" и "краварите"? Заради тях ли или заради самите нас си се намираме в момента в това положение. Къде е изчезнал половин милиард от бюджета. Краварите ли го взеха , евроджендърите , Б. Борисов ли , Васил Божков ли е. Защо дойде главния европрокурор в БГ , какво каза той? Как може да сте толкова прости и неблагодарни. Хората са дали каквото са могли и са помогнали с каквото могат. Не са ви ограбили те.
71
108
 
15
 
! Отговори
До всички комонисти преди 2 години
"Да се прекрати геноцида в северозападната провинция Синдзян" (или там каквото и е името). Този конфликт няма нищо общо с войната в Украйна. Това са вътрешни проблеми в Китай. Вие четете ли тези статии въобще или само като видите заглавието и почвата да крещите смърт за НАТО , за краварите , евроджендърите и все подобни глупости. Не ви ли е срам бе победили кучета? Вие знаете ли колко пари са ни дали краварите и евроджендърите от фондове и помощи и колко от тях са откраднали нашите политици
70
7
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 67 "Запада си затваряше очите за настъпващия нацизъм" е доста меко казано. Нали ЦРУ обучи и въоръжи неонацитата, за да си инсталира марионетното правителство в Украйна и да дестабилизира Русия (и другите съседни държави щяха да бъдат засегнати)? Същото като с Ал-Кайда, - тях също ги въоражаваше и обучаваше ЦРУ и сега ги ползва, за да сваля правителства в близкия изток. Първо бяха само в Афганистан, сега са навсякъде (с различни имена, ама на практика едни и същи луди въоръжени джихадисти).
69
8
 
49
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 години
Преядох с ориз и освен газове скоро ще е изпусна голямо кравешко лай...но!
68
38
 
15
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Долу САЩговорите си сами от възраждане...гроб...дпс...живеете в паралелен свят нямащ нищо общо със Света в който живее Народа ни...жалка работа сте...толкова сте бедни,че имате само пари...без души и сърца...Анатема!!!
67
87
 
13
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анониментака умря хитлер заблуждаван от гьобелс..САЩ не толерарат отнемане на права и налагане на геноцид...Китай е...толкова зависим от Света ни колкото и Света ни от Китай...Света ни има изход...ще изтеглим пройзводствата си...какво ще ядат китайците ми е интересно?и путин така...и скоро тея милиарди от газ и нефт ще спрат...тогава става страшно за путин...така ще стане и с китай...и те вървят по пътя му...Свободата на Индивида му е дадена от Бог,не от путин или си
66
12
 
123
 
! Отговори
Долу САЩ преди 2 години
САЩ са Империя на Злото!Над 700 военни бази по света!Те са тумора на Света!А какво трябва да се направи с тумора?
65
7
 
109
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се помни от поколенията не да им се разказват лъжи. САЩ ЗАПОЧНАХА ДА ЗАПЛАШВАТ И КИТАЙ. ЯВНО ИСКАТ НАИСТИНА ТРЕТА СВЕТОВНА.
64
6
 
70
 
! Отговори
Веселинъ 7112236860 преди 2 години
Заповядвам на Китай да пусне бомба в Еврейският Бъкингамския Торец. Заповядвам на Виетнам да пуснат бомба в Белият кеneфъъ! Заповядвам да бъдат отмъстени всички Деца,станали жертва на англосаксонският еврейски фашизъм ! Смърт за капитализма ! Смърт за фашизма! Смърт за Консуматорското зомбирано "общество" на Западът ! Да живее Негово Величество Владимир Владимир Путин! Да живее Императорът на Клетниците,Омерзените,Ограбените...Да живее Свята Русия-Достойната Българска Дъщеря!
63
87
 
10
 
! Отговори
Да, да ама не преди 2 години
Канарчетата смятат всичко в долари. Мислят в долари. И ще им одерат три кажи на русначетата. Но ако не продават в Америка и Европа, на кого ще продават? на руснаци , индианци или по Африка. Милите надуфковци, те забравят че само произвеждат и копират. А за вас путинов- ушким българи, срам че ушким сте европееца!? Чакам някои от вас на пахлупят и фесове. Не че не сте го правили.
62
13
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай, Индия радостно очакват ядрената война на Белия човек. Те са 3 милиарда души и ще заселят Земята в Хубавите земи на Белия човек. Вече никой няма да ги гони от Хубавата земя и да им пречи да имигрират в земите на Белия човек.
61
13
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белият човек ще се спаси само в Австралия, Аржентина, Чили. Ако Путин пожали Австралия.
60
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 58. Ами не е само САЩ и "сервилна" Европа. Япония, Южна Корея, Австралия и още много други. Ти кажи колко държави в ООН подкрепиха русия? 4.
59
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блажени са африканците, индийците, китайците, индианците, южноамериканците, защото те ще наследят Земята след войната. Амин.
58
14
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
До 68. Ами те отдавна я подкрепят и продължават и сега. Ама не виждам нито САЩ, нито Европа да са свършили.