Китай обяви подкрепа за Русия

Страната е против изключването на руската държава от Г-20
23 мар 2022 15:30, Росен Стойчев
148
Китай обяви подкрепа за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай обяви, че е против изключването на Русия от предстоящата среща на Г-20, съобщи Синхуа.

Днес се появиха твърдения, че западните държави обмислят да изключат Русия от срещата. Обсъжда се вариантът Полша да заеме мястото на страната в групата.
 
"Русия е важна част от групата. Никоя страната - членка няма право да гони друга такава", обяви пред журналисти говорителят на китайското външно министерство Ван Вънбин.
 
Утре ще се състои среща на Г-7. Там ще бъде обсъдено евентуалното изключване на Русия от Г-20.
 
Китай е близък партньор на Русия, като двете държави често се подкрепят по общи теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: КитайРусияГ-20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждали ли сте как котка си играе, като хване мишка? Скача върху нея, после я пуска, побутва я с ***, мишката опитва да бяга, пак скача върху нея и така известно време. Краят е ясен. Ето така в момента прави и Китай с Русия.
79
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече няма да обядвам в китайски ресторант.
78
3
 
19
 
! Отговори
до Трабанта на пасит преди 2 години
Ми горе-долу е така. Преди седмица излязъл от контрол руски дрон прелетял над Румъния и Унгария и паднал близо до студентско общежитие в Загреб. Къде е спала противовъздушната отбрана на НАТО един бог знае.
77
2
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Много нескопосано сравнение на ситуацията. Незнам обаче дали имаш достатъчно мозък да го разбереш !
76
13
 
22
 
! Отговори
Трабанта на пасито преди 2 години
Някои промити мозъци най-накрая ще разберат, че сигурността на НАТО е илюзия и набутването ни в ЕС беше голяма грешка, но вече е твърде късно.
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ангел, то и Хитлер и Сталин са имали приятелски договори и са се подкрепяли в първите 2-години на ВСВ, ама после нещо пакта се е счупил
74
3
 
26
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Китай обяви подкрепа за Руската военна операция още на 25-ти февруари.Но това остана скрито от нашите медии. НО това което показаха по всички медии беше срещата им от 4-ти февруари когато Си Дзин Пин подкрепи Путин в призивите му към НАТО да не се разширява на изток. Също така тогава подновиха приятелския договор между двете държави .
73
6
 
10
 
! Отговори
Русия+Китай! преди 2 години
Те сега, соросЪт че разбере - кон боб яде ли !
72
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основни партньори по внос в Китай - Ю.Корея 9%, Япония 9%, Австралия, САЩ, Германия по 7 %, без тия страни Китай нито ще има оборудване и машини за производство нито суровини, нито къде да продава, това товарисчи си го набиите в главата, тая подкрепа нема никакво значение защото самото г-20 е неформална организация
71
7
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
всички заедно против сащ ако се пропука съюза всички ще бъдете смачканипоединично
70
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнението на Китай Индия Пакистан, Индонезия, Саудитска Арабия, Турция Египет, Бразилия или Южна Африка дали е по малко важно от Г7 които се перчат но без покритие.
69
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта не е на Полша да е добре а на Русия да е зле.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Геврека, айде 1-во виж кои са основните вносители в Китай и тогава пиши глупости
67
14
 
5
 
! Отговори
Номер2 преди 2 години
Демократичният свят и тоталитарните държави!? Всъщност добрите и лошите! Някакъв дебЕл пише, че Иран+Китай+Русия ще завладеят света! Ако е така по-добре светът(човешката раса) да загине! Дано има умни политици, които да зарежат търговията и да ликвидират Империите на злото!
66
7
 
4
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Това не е изненада, а даста очаквано. Това което е може би нова информация е споменаването на Полша сред топ 20 икономики. А само преди 30 години беше под съветска окупация.
65
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ангел. Това на колко места ще го пишеш? И хиляда пъти да го повториш няма да станеш по-умен.
64
2
 
4
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
До 67 говориш За бъдещи събития някъде напред във времето. Конфликт между Китай и Русия ще има, ко очевидно няма да е сега.
63
2
 
9
 
! Отговори
Геврека преди 2 години
До 67?!? Глупости? Провери, кой е най-големият производител на суровини ЗА ЕЛЕКТРОННИ Части, ще ти кажа - Китай за 2020. След като всичко е свързано с електроника в 21 век, това ги прави много много важен партньор на който и да е. Незнам защо изобщо спориш, след като не си обърнал внимание на коментара ми изобщо
62
12
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До 70. Глу.пак, а на теб тези страни ли ти харесват повече или цивилизована Европа? Къде ходиш на почивка бе, *** - в Индонезия ли? Каква кола караш - египетска ли? Деййба и лицемерите ви деййба
61
14
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Голям праз какво са казали от комунистически Китай. Просто другите 19 страни не желаят да контактуват за нищо с агресора от империята на злото. Така че, и да отиде някой от просия на тази среща ще бъде тотално игнориран като прокажен.