Франция блокира огромни активи на руски олигарси

Това потвърдиха френски представители
24 мар 2022 14:08, Росен Стойчев
54
Франция блокира огромни активи на руски олигарси
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция блокира активи на руски олигарси за над 800 млн. евро. Това обяви говорителят на френското правителство Габриел Атал, съобщи Фигаро.

В неделя по темата говори френският финансов министър Бруно льо Мер. Тогава той обяви, че страната е блокирала около 150 млн. евро в частни банкови сметки и френски финансови институции.
 
Блокирани са и недвижими имоти на френска територия за 539 млн. евро. Иззети са и две яхти на стойност 150 млн. евро. Цялото имущество принадлежи на руски граждани. Франция продължава със своите действия спрямо руски представители в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ФранцияРусияактиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Френските пирати - нова ера.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28. Не лъжи нямаш представа от национализация в социалистическа Народна Република България. В мирният договор за края на Втората световна война има клаузи какво се прави с имуществото на победените страни, като германия и България, както в Германия, така и в чужбина, как се изплащат репарации и има и клауза как да бъдат съсдени военнопрестъпниците, заради което в България беше създаден Народния съд.
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Смее ли Русия да отговори и по същи начин ли? Как мислиш?" - кво можеш да им вземеш на Западняците? Американците живеят масово под наем и обикалят като бездомници по света, а руснаците дори и средната класа, дойдат огледат, кажат "не е лошо" и си купуват апартамент. Виж средната класа на Русия къде си купува апартаменти и ги сравни с американците дето 2 дни на хотел в Европа и се връщат с кредити за година напред. Дори тук американците живеят в най-бедните села и виж къде пазаруват руснаците.
25
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 25. Защо мислиш, че при война трябва да се отговаря по същия начин? Всеки воява със оръжията, които има и с които ще нанасе поражение на противника си. Това може да са окономически оръжия, финасови оръжия, огнестерлени оръжия, ядрени оръжия,....Еро САЩ чрез лабораториите в Украйна използваше биологически оръжия срещу Русия.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 24. Не лъжи нямаш представа от национализация в социалистическа Народна Република България. При национализацията на консервна фабрика Кричим. Собственост на акционери на немеца измислил поточната линия и българи с пари . Всеки се взе от СССР. Както фабрика Гъмза , фабрика за дограма в сегашния квартал " дружба" стана фабрика Толбухин и много други
23
3
 
5
 
! Отговори
Могат-прибират преди 2 години
До Анонимен А нашите се ослушват! Нали се сещате, че рюшнаците купуват имоти у нас само чрез регистрирана от тях фирма. Става въпрос за апартаментите им, основно по морето. За Камчия - отделен въпрос. Нашите шушу миги няма ли да направян нещо читаво най-сетне?!?! Заради тоя разкрачен стоеж оная мутрафоновка ги нарича както си ще!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво като им вземете хартийките? Не можете им вземе ни ума, ни стила. Видяхме ги богатите Украинци в коли за по 100бона идват ня Гуляй в Европа, пътуват сами или по двама в кола и разминават ходещите пеша като крайпътни цнаци, а българи, румънци, молдовани и поляци ще си дават джобните, за да им извозват сънародниците. Не знам какви са руснаците, ама украинците са пълен срам за Европа.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До22. Реалист . Смее ли Русия да отговори и по същи начин ли? Как мислиш?
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частната собсвеност е свещена и неприкосновена. Даже и при национализацията при социализма, собствеността на чуждите компании беше заплатена. Тук си е кражба, както и да се погледне.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Франция действа на принципа правото е на страната на по-силния. Само дето не се знае кой е по-силния и дали изобщо има по-силен.
18
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Това е война на Франция срещу Русия. Русия е в правото си да отговори на обявената и от Франция война.
17
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко.. Като искат да воюват да си седят страната си. Всичко руско трябва да бъде блокирано. Браво на французите.
16
6
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Да си бяха държали доларите в приятелските на Путин държави -Сирия, Еритрея и Северна Корея!
15
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 8 "Кремъл: България е неприятел за Русия. Затова ще купува газ в рубли - независимо дали иска, или не." Чудесно, тъкмо нещата ще са ясни. Руснаците НЕ са ни приятели и НЕ са ни братя. 40 години насилствено приятелство ни докара до пълна мизерия за всички и държавен фалит. Сега също има бедност, но който е оправен има шанс да живее добре - било у нас, било в чужбина. Имаш свободата да се развиваш както прецениш, а не както държавата ти каже.
14
2
 
12
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Мда, само BNP Paribas има към 1,5 милиарда експозиция към Русия. Да не изреждаме другите френски фирми, май че очертава да им блокират и на тях активите. Отделно руснаците даже са доволни че се преследват олигарси, първо заради това че са богати и второ защото очакват част от изнесените от Русия капитали да се върнат и работят в страната, вместо да се купуват яхти и имоти в Лондон и Париж.
13
5
 
8
 
! Отговори
До 10 (Анинимен) преди 2 години
А, като е толкоз хубаво на запад, защо всички западни олигарси и корпорации си държат парите в офшорки?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма изненадани. Едни крадци обират други крадци. А крадците, заедно и съвместно, в продължаващо престъпление ограбват и избиват народите си. Демографският катастрофа в България е пряка последица от паразитното съществуване на крадците.
11
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Всеки що годе с ума си човек прави диверсификация на собствеността. Същите тия имат имоти навсякъде по света.
10
2
 
6
 
! Отговори
Кремлевский Чикатило преди 2 години
Олигарсите трябва да платят сметката за възстановяването на Украйна.
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не мога да разбера. Нашите русофили реват колко хубаво било в русия, колко загнил бил западът, но богатите руснаци си купуват имоти из Европа. Кой е прав?