Докато Путин е в Кремъл, не може да има мир в Европа

НАТО трябва да се готви за война във всяко отношение, казва бивш командир
30 мар 2022 11:53, Нели Христова
184
Докато Путин е в Кремъл, не може да има мир в Европа
Снимка: БГНЕС

Сър Ричард Ширеф, бившият заместник-върховен главнокомандващ на НАТО в Европа, казва, че "като повечето хора" има дълбоки подозрения относно обещанието на Русия да намали атаките си срещу Киев и Чернигов.

"Това е почти сигурно признание, че опитът за напредване по множество оси се е провалил и е най-вероятно да предвещава концентрация на сила в друга област", казва той.

"Също така не бих изключил някаква форма на измама", допълва Ширеф.

"Докато Путин е в Кремъл, не може да има мир в Европа", казва сър Ричард, описвайки лидера като "окървавен автократ".

Той казва, че НАТО трябва да гарантира, че войната ще "остане студена война, а не гореща война" и казва, че това означава, че НАТО трябва се готви за война във всяко отношение.

"Все още не сме видели това нарастване на способностите на НАТО, което според мен ще бъде от съществено значение, ако НАТО възнамерява да възпира всяка по-нататъшна агресия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
0
 
! Отговори
НАТОвец пацифист преди 2 години
Добре, съгласен съм - Путин е окървавен диктатор и военен престъпник. А какви са Хари Труман, Джон Кенеди, Рейгън, Клинтън, Буш младши, Обама и Байдън? Вероятно кръвта на мирни хора, пролята в Япония, Виетнам, Гренада, Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия и т.н. не е толкова ценна и може да се неглижира, а изброените са видни хуманисти. Някои от тях (дано не греша) бяха номинирани и получиха Нобелова награда за мир, което си е цинизъм!
151
1
 
6
 
! Отговори
cazzo duro преди 2 години
Забелязал съм, че ако напишеш ***. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?До дежурните по путин:Момчета, от 120 различни айпита ще вляза и пак ще си оставя коментара. И всеки път като проверявам дали сте ме изтрили, ще слагам минуси на путин. Така че, ползата от вашата " работа" ще е обратна.Хайде, със здраве. И вземете се разходете малко. Или си намерете свястна работа.
150
1
 
5
 
! Отговори
.Битака преди 2 години
Заменям Москвето за каса олио.Ако имате интерес ще ме намерите пред паметника на съветската армия.
149
4
 
4
 
! Отговори
Баце преди 2 години
Всички русофили дружно под земята
148
2
 
5
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Крайно време е това олисяло джудже да умре в мъки
147
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диана -- *** да направиш cвиpккa на боко, скоро ще влиза в затвора и има нужда.
146
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капиталистическа, комунистическа няма значение -- важното е да не е демокрадска.
145
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вова е пътник" -- ти от кой пол си?
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка трябва да изтегли окупационните си войски от европа за да има мир. Те са тук само да държат европа заложник на сащ. А тези генералчета защо правят изявления?
143
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОКАТО ИМА ЛИБЕРАЛИ В БРЮКСЕЛ, НЯМА ДА ИМА МИР ПО СВЕТА!!!
142
15
 
11
 
! Отговори
Вова е пътник преди 2 години
Водкаджий и К*рви - това е мърш*вата рушия :D И отгоре по един хитлерист да ги води към пропаста!!! Скоро тази територия ще се управлява от умни хора, а овчиците от руски произход най-после поне малко ще се образоват, за да не са овчо население на поредния руски шизофреник диктатор с нереалистични мечти :D
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нищо друго не му остава освен да дойде в Европа и да им го достави.
140
6
 
16
 
! Отговори
Българка преди 2 години
За тези които незнаят, че Русия е капиталистическа държава,а САЩ е полицейска
139
12
 
13
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Глупави ***! Трябва да се радвате, че на власт в Кремъл е такъв мъдър Човек като Путин, защото ако бях Аз досега да съм ви превърнал в радиоактивен ***! И да ви светна, че в Русия има много такива които мислят като мен. Молете се на Господа след Путин на власт в Кремъл да не дойде човек който мисли като мен, че ще ви е спукана работата и няма да имате бъдеще нито вие, нито вашите деца и внуци!
138
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Българка А нима мислиш, че ако зависеше от левите, те биха постъпили различно?!..Аз всъщност и до днес не знам защо бомбардираха Сърбия - може би са имали добри основания за това! Представи си, че сърбите са искали да се възползват от разпарчатосаната ни страна и да я нападнат - те говореха, че Сърбия щяла да стигне до Чено море!..Ти знаеш ли защо бомбардираха Сърбия?
137
5
 
11
 
! Отговори
Българка преди 2 години
България има страшно много проблеми,а тия продажници тръгнали Украйна да спасяват,
136
7
 
13
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Диана точно тия ДЕСНИТЕ дадоха коридора на НАТО да бомбардират СЪРБИЯ ,НО БЪЛГАРИНА Е С КЪСА ПАМЕТ,А ТЕ ТОВА ИЗПОЛЗВАТ
135
9
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен151 Според мен, светът има нужда от световен стражар за омиротворяване на доста неразумни хора по света и НАТО би свършил добра работа в това отношение.. НАТО не се бърка във вътрешните работи на страните, политиците правят това! Не знам дали НАТО е самостоятелна организация или е подвластна на политиците, всъщност, но като военна организация. те отговарят само на военни проблеми'..Друг е въпросът, че политиките са обвързани с войните...
134
5
 
13
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Българин ,ако ти е жал за Украйна *** и се бий с Руснаците,ама да пишете и да говорят от парламента всички са велики.
133
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Българка Мнението на Радев е известно още преди да си отвори устата - винаги против! Радев няма никакви основания,никаква логика в своите мнения - при него светът се върти около него, съответно около нарежданията на задкулисието...ДБ казват, че може да се обсъдят евентуални помощи, което не означава, че искат да отпускат военни помощи на Украйна..От обсъждане лошо няма! БСП побърза да се включи, че това означавало намеса във войната там, което няма нищо общо с това дали са за или против