Столтенберг: НАТО защитава територията на всеки съюзник!

"Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност", допълни той
30 мар 2022 07:40, Петя Славова
50

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение за 18-ата годишнина от приемането на България. Той благодари на страната ни за приноса за споделената сигурност и допълни: "Ние ще защитаваме България и всеки сантиметър територия на съюзник".

"Благодарен съм за приноса на България към общата ни сигурност. Това важи в не по-малка степен за региона на Черно море, който е от голямо стратегическо значение за НАТО. Българският принос е още по-значим в този решаващ момент за нашата сигурност", започна Столтенберг, цитиран от Bulgaria ON AIR.

"Войната на президента Путин в Украйна ежедневно носи смърт и разрушения, застрашавайки сигурността в Европа и поставяйки пред предизвикателство целия световен ред. Съюзниците в НАТО осъждат тази война и призовават президента Путин да я прекрати незабавно, да изтегли своите войски и да се обърне към дипломацията", заяви генералният секретар на НАТО.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
21
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАСТРАШЕНА , КОГАТО СЕ НАСТАНЯТ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ И СТАНЕМ ЦЕЛ НА РУСКИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РАКЕТИ !!! УКРАЙНА СТАНА ОПАСНА ЗА РУСИЯ И БЕШЕ УНИЩОЖЕНА ВОЕННО !!!
19
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЧКАЙ ВОВА НАРЕД !!!!
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е добре. Най-голямата заплаха за България е Турция. Хубаво е, че сега сме уж съюзници в НАТО, та да нямат причина да ни нападнат. Хубаво беше и когато Русия беше с нас. Тогава също не смееха да ни пипнат. Според мен България трябва да е добре и с НАТО, и с руснаците, за да имаме двойна защита. Правителството трябва да води дипломацията в тази посока.
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей,защитниците проспахте един дрон,ами ако са хиляда и повече и не само дронове?!?!?!
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 това че сенатът на САЩ решава нашият живот е живото доказателство, че сме роби! Ние сме колония на САЩ! Ние сме по-зле от черните в Африка. Защото ония поне имат защита от международното право, ние и това нямаме. Искам да крещя с пълно гърло за това, че сме колониална робска държава!
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как, като я окупира? Като ни накара да си нарежем армейското оборудване преди да ни е докарано заместител? Като ни иска единственото оръжие за защита за да го даде в една абсурдна война между държави, сред които няма членки на НАТО и така ни постави в опасност? Как? Като плаща на *** и пульо да ръси дивотии по тв по цял ден? Как точно ни защитава? Крайно време е да бъде създадена Европейска армия. Държавите от Европа знаят как да защитават Европа САМИ!
14
5
 
20
 
! Отговори
ГОЛЯМА ГОРДОСТ преди 2 години
Голяма гордост - сенатът на САЩ да решава дали да разполага допълнителни сили на българска територия, а чрес НАТО да ни превръщат в плацдарм за военни действия.
13
17
 
5
 
! Отговори
Странни преди 2 години
...са напъните на руските хлеб'арки из форума, да ни убеждават че войната в Украйна е нещо "нормално", и никой не трябва да има отношение към нея ! Не драги троллики, война е престъпление срещу човечеството и да се сриват със земята болници, жилищни сгради, детски градини и цели градове ...не е нормално! Путин си е военнопрестъпник , и ще бъде осъден като такъв!
12
5
 
19
 
! Отговори
българина преди 2 години
а защо защитава украйна, тя не е съюзник? стига лицемерие, ше бъдете навряни в клоаките си
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така и не разбрах с какво точно войната в Украйна застрашава сигурността на Европа, че да го играем на всяка манджа мерудия? Това си е техен личен конфликт.
10
14
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Сега ще има зверски троллски разтрой от руските таракани! Танковете на Путин са налазили като скакалци Украйна, ама да не си помислите че са агресори? Неее, Путин е благороден "убиец"! Той убива само нацистите! А кои са "нацистите"? Ами които Кремъл каже! Според тях и сред ервеите има доста такива???
9
3
 
15
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Защитава трънки и боровинки.Пръдль.о такъв.Сменяй памперса и редовно давай илачите на на дъртата лисица..
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разлика от американците, руснаците знаят къде е България. Освен това, когато Русия говори за преговори за мир, украинците казват-това е уловка. Е? Значи укрите не искат мир. Така излиза. Не можели да вярват, ми тогава, нека ви изпепелят. Това заслужавате, гнусняци украински.
7
2
 
15
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Няма лошо,да ни защитават,НО от тях самите!Ееех,евреина с трабанта...
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
NATO/OTAN е една агресивна военна организация, под контрол на глобалистите и ционистите, без никакви ценности..........да се махат от Европа и от България!!!!
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима? Ама, аз не искам да ме защитавате от Русия, ако това имате предвид. Ние обичаме Русия и тя ни обича. А и украинците обичат Русия, но вие ги настройвате. Е, там има едни елементи, които предизвикаха война, но споко...скоро ще бъдат изтребени.
4
0
 
15
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Засега военната съставляваща доста повече прилича на операция за принуждаване към мир. Силният акцент е върху демилитаризацията на Украйна - унищожават военна инфраструктура, складове с боеприпаси, радарни устройства и средства за противовъздушна отбрана (ПВО), летища, самолети и дронове, танкове, разнообразна бронирана техника и други скъпоструващи и трудно възстановими средства за водене на бойни действия
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го е'ба в джен'дъра ...*** ...
2
1
 
24
 
! Отговори
българин преди 2 години
Скоро,ще си ходите от Европа! Така ви виждам аз Американци!-:))))
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си даваме черно море на нато. Ше го съсипят