Продоволствените доставки от Русия - "тихо, но страшно оръжие"

Медведев: Русия няма да изнася продоволствие за "неприятелски" държави
1 апр 2022 22:15, Елка Василева
385
Продоволствените доставки от Русия - "тихо, но страшно оръжие"
Снимка: архив, БГНЕС

Русия разполага с достатъчно запаси, за да гарантира потребностите си. Доставките за други страни са възможни, но само ако те са "приятелски". Това написа в своя Телеграм канал бившият президент Дмитрий Медведев и настоящ заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, цитиран от ТАСС.

"Разнообразните и вкусни руски продукти са напълно достатъчни за пълното обезпечаване на нашите потребности", пише Медведев.

Още по темата
По думите му властите ще продължат да оказват помощ на земеделските стопани. "Нашият приоритет е доставките на продоволствие за вътрешния пазар и контролът на цените. Ще продължим да помагаме на стопаните", пише политикът.

Медведев изтъква, че Русия ще търгува с продоволствие и земеделски продукти само с "приятелски" държави. "Ще доставяне продукти само на нашите приятели, които са много, но не са в Европа и Северна Америка. Ще продаваме срещу рубли или в националните им валути в съгласувани пропорции", посочва той и допълва: "Няма да доставяне наши стоки и селскостопанска продукция на нашите "неприятели". А от тях няма и нищо да купуваме".

По думите му макар и Русия да не купува много продукти от Запада още от 2014 г., забраненият списък може допълнително да бъде разширен.

Според Медведев много държави по света зависят от продоволствените доставки от Русия, а това е "тихо, но страшно оръжие". По думите му през миналата година износът на руска земеделска продукция е възлизал на 37 милиарда долара и е превишил по стойност износа на оръжие.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
7
 
16
 
! Отговори
Един от народа преди 2 години
Българите колкото и хляб да ядем не можем да изядем повече от 16 -18 % от добивите ни на висококачествена хлебна пшеница. Голям износител сме на пшеница и сега ситуацията е благоприятна за нас. РусНАЦИте да плашат други, не нас!
305
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки разбиращ малко от земеделие знае, че пшеницата се дели на пет категории. Матушката на крепостниците произвежда предимно трети, четвърта и пета категория, иначе казано фуражна пшеница.
304
1
 
8
 
! Отговори
toti преди 2 години
Принципно Руснаците ядат само черен хляб и то много малко !!
303
0
 
10
 
! Отговори
За хляба и ножа преди 2 години
Проблемите са дав. за съжаление са свързани. 1) Русия и източна Украйна са огромните износители на хлебна пшеница. 2) Китай откри, че може да яде хляб.
302
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
348 освободиха ни от руснаците американците сладур, но сега няма освобождение от последните. Чак в колония ни превръщат вече. Та който те е освободил, той ще те пороби! Е, не е ли време сами да се освободим тогава! За да може да не ни пороби никой. Сега ни е шанса.
301
3
 
1
 
! Отговори
Хюго Бос До 348 преди 2 години
Глупости, та дрънка! Нищо такова не е казвал. Анан от изфабрикувани мъдри мисли на видни българи от миналото в офиса на някое нпо. Бил казал не се ли усрщате колко нелепо звучи и фалшиво?!
300
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. А някой в ЕС си мислеше, че ще изнудва Русия и те въпреки всичко ще им дават. Е няма. Но пък онези, които от години мразят ЕС и САЩ сега не само ще го заяват, но и ще го докажат ако трябва. Все пак никой не е по-голям от хляба!
299
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наздарове товарищ Медведев! Деньги нет, но вы держитес!
298
16
 
34
 
! Отговори
6 преди 2 години
"Вие ни освободихте от турците, чудя се, кой ще ни освободи от Вaс?, попитал Антим I княз Дондуков през 1879 г.Този човек е прозрял истината преди 133 г., ние още не можем!!!
297
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Украинци и руснаци трябва да се разделят и всеки да си следва пътя, защото иначе влизат в израелски сценарий или нещо подобно. Какво като влезе Украйна в НАТО, да не би сега Русия да няма граница с натовски държави? А какво толкова Украйна като се раздели с Донбас при положение че там са съвсем други, да, абсолютно грешна е теорията, че били братя, защо не прочетете история малко. Никакви братя не са.
296
5
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Възмущавам се от всеки, който трепе! Винаги ще си намери аргументи, дето ще звучат убедително? Да ви напомня ли колко милиони виетнамци са избити, а в Ирак, да, Русия е агресор, да, присъединявала е територии, то САЩ ама нищичко не е присъединил! А останалите, дето са владели половина свят, сигурно са теменужки невинни, я стига! Не виждате ли, че империите си гледат интереса, а такива като нас следват техните, я вижте окълцаната и незначителната ни страна........
295
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не доближават България. В никакъв случай да не взимаме страна. Няма да ни защити никой. Ще ни използват сато украинците сега и ще ни оставят на засоление
294
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Надай се , пияндурник !
293
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 342 Много ми са интересни такива защитници на Русия които поставят на една плоскост Русия и САЩ. Видите ли русия е агресор ама САЩ и той е същата работа затова хайде да не се възмущаваме от Русия без да се възмущаваме от САЩ.
292
8
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не се радвайте за нещастието на когото и да е, защото не знаете какво вас ще застигне! Войната трябва веднага да спре, същото се отнася и за щатите, дето си разиграваха коня навсякъде и трепеха "справедливо"!? А що се отнася до темата, много е странно как от такава почти издъхнала държава като Русия зависели толкова неща? Чак е направо невъможна подобна ситуация според писанията, не се знае кой кого.......
291
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Груйчо, преди 40 години кой мислиш че изхранваше света? Основните износители на зърно бяха САЩ и Канада, а основните вносители СССР и Китай. Така че недей си мисли че Русията е незаменима, след година света няма да помни че Русия е била износител на зърно.
290
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремълските фашисти започнаха да правят комични изказвания! Сякаш им се объркват сметките. Започнаха саботажи от техните. Не искат да умират бадева. Палят им складовете с гориво. Застрелват им генералите. Изоставят войскова материална част. Върхушката се изтрепва да лъже, нещата обаче се виждат!
289
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се заблуждавайте. Затвпряйки пристанищага на Ккрайна руснаците наистина отнимать огромна част от световното продоволствие. Африка я Чака глад, а Европа милиони бежанци
288
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Товарищ Медведев, хайде да си говорим честно. Как смяташ, дали Русия ще може да бъде същия агро производител без западните семена технологии и техника в земеделието? Защото за мен от сега е ясно че след година добивите ви ще са на 50% от миналогодишните с тенденция на ускорен спад за следващите години. Това тихо и страшно оръжие ще се обърне срещу вас и отново ще станете като СССР производител на краставици в саламура, моркови, ряпа и картофи.
287
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирайте ВСИЧКИ доставки за ЕС! Колкото па-бързо умре ЕС, толкова по-добре! При нас. Престъпният преход продълчи 30 години и народът нищо не спечели от това. По-добре бърза смърт и да се почва наново!