Азов твърди: Русия използва неизвестно отровно вещество в Мариупол

Десетки хиляди са вероятно жертвите на руските войски в града
Обновена: 12 апр 2022 08:03 | 12 апр 2022 07:58, Анисия Иванова
727
Азов твърди: Русия използва неизвестно отровно вещество в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Полк "Азов", който защитава Мариупол от руската инвазия, съобщи, че армията на Москва е ползвала отровно вещество с неизвестен произход. В телеграма, изпратена от войниците, пише, че войниците от полка са пострадали сериозно.

„Преди около час руските войски използваха отровно вещество с неизвестен произход срещу украински военни и цивилни в град Мариупол. Пострадалите имат дихателна недостатъчност и тежък проблем с вестибуларния апарат". На пострадалите се правят серия от тестове, за да се установи препаратът.

Войната в Украйна причини една от най-големите хуманитарни кризи в Мариупол. Според кмета на града Вадим Бойченко, броят на жертвите сред цивилното население е около 5 хиляди души, включително около 210 деца.

Сега в Мариупол има около 130 000 цивилни, блокирани от руските войски. А бойци от полк "Азов" продължават да защитават града, съобщава БГНЕС.

"Десетки хиляди" са вероятно жертвите на руските войски в Мариупол, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той коментира войната в града по време на видеообръщение към южнокорейския парламент. По думите на Зеленски пристанищният град е напълно унищожен.

Жителите на Мариупол бяха блокирани в продължение на седмици без храна, вода и лекарства, под непрекъснати бомбардировки. За да оцелеят, хората топяха сняг и крадяха храна.

Украйна не разполага с оръжията, които са ѝ нужни, за да спаси Мариупол, заяви късно вчера Зеленски. По-рано той предупреди, че Русия може да използва химическо оръжие в страната, без да посочва дали това е станало до момента.

Русия отрича да е извършвала военни престъпления по време на офанзивата в Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


727
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
501
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички откачиха.САЩ пък към Корея отиде.Навсякъде САЩ и НАТО са първопричината.Така е като държат слабоумен президент с демеция.Честита ни ТСВ
500
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракетни комплекси "Искандер" са изпратени на границата с Финландия. След съобщенията за присъединяване на Финландия и Швеция в НАТО. Честита ни ТСВ.
499
0
 
29
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Горките украинци...с години са ги програмирали за война, а този тук,който срещнах на този сайт сега пробва с нас и може би му плащат.Няма как да не е платен.
498
0
 
26
 
! Отговори
Пазете се преди 2 години
Много убедително могат да ви направят нацисти.Почва се заобиколно да се обяснява.Това всичко накрая свършва като през ВСВ:клане.Нацизмът винаги води до омраза и убийства.Затова е забранен.
497
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо това,което написах,че има тук украински шпионин,който е над 60 г. е изтрито?Да не е част от редакцията този?Много е нахъса да изкривява българската история и да убеждава как Хитлер да ни е пример в живота,а сватиката символ на християнството.Ей такъв като него е осакатил малките украинчета ,настроил ги е за война и в момента умират.Ако е бил преподавател може самия той да им е промивал мозъка и сега тук да е дошъл да се спасява.Обаче е опасен,защото тука пише.Живял е много време в Украйна.
496
0
 
19
 
! Отговори
палячовци преди 2 години
Това с неизвестното вещество Скрипал ли ви го каза?
495
1
 
15
 
! Отговори
Не беее... преди 2 години
Не беее нацистчета. Ще ви пекат с едно устройство наречено Сонцепек по същия начин както навремето американците са изчовърквали джапанките от бункерите и подземията на о. Иво Джима.
494
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азовстал.Там е крепоста на азовците. Общо 26 километра бетонови тунели.Ще трябват мнооого големи пробивни бомби.
493
2
 
21
 
! Отговори
Ти да видеш преди 2 години
Нацистите взеха да се оплаквак ,явно усещат тана което те причиняват от години
492
1
 
19
 
! Отговори
Новичок преди 2 години
Очакваше се и това да измислите.Друго не ви остава.САЩ и Англичаните ще ви довършат.Продължавайте да ги слушате.Прозрачни сте.
491
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим също някога е бил български, а Керч е бил столица на България при Батъ Баянъ
490
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИ . ЮРИЙ АЛЕКСЕВИЧ ГАГАРИН - ПЪРВИЯТ !
489
2
 
21
 
! Отговори
Винаги с Русия преди 2 години
До КРИМ НЕ Е РУСКИКРИМ ВИНАГИ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ РУСКИ. ТОВА, ЧЕ НА ВРЕМЕТО НИКИТА ХРУСЧОВ ГО Е ДАЛ НА УКРИТЕ, ЗАЩОТО САМИЯ ТОЙ Е БИЛ УКРАИНЕЦ НЕ ГО ПРАВИ УКРАИНСКИ.
488
30
 
4
 
! Отговори
КРИМ НЕ Е РУСКИ преди 2 години
РУСНАЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗА ВСЯКА ПРОЛЯТА УКРАИНСКА КРЪВ...
487
2
 
16
 
! Отговори
без коментар преди 2 години
"Азов (нацист) твърди"------------------------ХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХАААААААААААААА.......
486
3
 
19
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 2 години
да де, ама тоз газ бил с аромат на любимата на Азов-нацистите субстанция (белия прашец), та затова те си го дишат с кеф. След което или почват неистово да се отстрелват един друг, или в екстаз да се катерят по комините на завода и бодро да скачат оттам с викове "слава бившей уркиане"... Те това е положнието... имало "Азов"... хоп, нема го вече! Играта на SS-Waffen скоропостижно приключи za укро-вермахта...Сега на ред е масовката му в Донбасс. Не е зле там да се информират за мемоарите на Паулус
485
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви имах и източника на информация, че и "борците ви за свобода" - "Азов" са нацисти отвсякъде, изверги. Пазят Мариупол - таратанци, Мариупол го пазят цивилните зад чийто гръб се крият. И слушайте, драскачи, има Един, който гледа отгоре. Ще дойде Видов ден, ако не на този - на онзи свят!
484
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СМЕ ВЪОРЪЖАВАЛИ УКРАЙНА, А? ЛЪЖЦИ! ЖОЗЕП БОРЕЛ: БЪЛГАРИЯ УЧАСТВА ВЪВ ФИНАНСИРАНЕТО НА ОРЪЖИЯТА, КОИТО ДОСТАВЯМЕ НА УКРАЙНА!. НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ СЕГА ЗАЩО КИРЧО И КОКОРЧО ТЕГЛЯТ МИЛИАРДИ ЗАЕМИ КАТО ПОЛУДЕЛИ?!
483
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Азов е СС девизия.Мариопул е превзет, драги. Азовци са се укрепили в завода със заложици. Ако бяха само те, вече да ги няма.
482
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я руснаците са ползвали БОВ, я азовците са се надрусали. Второто е по-вероятно. Байдън от кога им подсказва да ревнат, че се ползва БОВ. При наличието на вакумна бомба руснаците от какъв зор ще ползват БОВ? И от къде на къде цивилните? Като фашагите са свити на сърма в завода? Един "искандер" и да спрат да ни занимават със себе си. Ако са взели заложници, това е друг въпрос.