Ако Русия претърпи поражение, това е краят на Путин и неговата кохорта

Войната в Украйна може да бъде спряна само чрез дипломация
14 апр 2022 10:03, Анисия Иванова
359
Ако Русия претърпи поражение, това е краят на Путин и неговата кохорта
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Войната може да бъде спряна по дипломатически начин. Освен икономическите санкции, са важни дипломатическите екипи и канали. Това каза Димитър Гърдев, дипломат и председател на комисията по външна политика в 46-то Народно събрание, в предаването „Светът е бизнес с водещ Ивайло Лаков.

Широкомащабните санкции, наложени срещу Русия, досега не са били прилагани към нито една държава. Целият западен свят се обедини около санкциите и е важно дали този инструментариум ще сработи, защото с резервите, с които разполага, Русия може да издържи две години при пълни санкции.

Още по темата

"Трябва да се полагат усилия и на дипломатическата арена”, подчерта събеседникът и допълни, че след приключване на изборния процес във Франция ролята на френския президент ще бъде изключително активна в преките разговори с Владимир Путин.

Дипломацията е единственият начин и единственият подход в настоящата ситуация, защото другото представлява пълномащабна операция върху една огромна групировка от украинските въоръжени сили. Естествено е, че те няма да се предадат без бой, те са изключително мотивирани, добре въоръжени и подготвени, посочи Гърдев.

Залогът за Владимир Путин е цялата негова власт, цялата политика, която беше провеждана 20 години и хората, които са около него. Ако Русия претърпи поражение в Украйна, това е краят на тази кохорта от хора и на неговата лична политическа кариера.

За България сценарият за развитие на бойни действия от порядъка на пет-десет години е изключително негативен и възможно най-лошото нещо, което може да се случи за нас. Дълготрайното проточване на войната е нещо, към което България не трябва да се стреми.  Трябва да участваме активно в намиране на дипломатическо решение за прекратяване на конфликта възможно най-скоро.

"Ядрен удар е самоубийство и това е в сферата на журналистическите хипотези. Може ли една държава да си позволи пълномащабен ядрен удар на територия, която е само на 120 км от нейната”, попита Гърдев по повод вероятността Русия да използва ядрено оръжие, ако бъде сериозно притисната.

По отношение на присъединяването към ЕС на Украйна събеседникът посочи, че няма основания за предоставяне на „бърз коридор” за Киев.

"Имаме ясни и точни разпоредби. Точно определен ред, по който всяка една държава, която е кандидат-член, трябва да премине. Ние го преминахме също”.

Във връзка с присъединяването на Северна Македония към ЕС гостът подчерта, че страната трябва да изпълни условията, подписани от нея в Договора за добросъседство, както ги е изпълнила в Преспанския договор, както си е сменила конституцията и името на държавата. България тогава ще бъде удовлетворена и веднага ще бъде отворен пътят за македонската страна.

Целият разговор може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
3
 
! Отговори
хахахахааааа..... преди 2 години
До 283 Абе-------БГ-Цивилизования свят?
239
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХХАХААХАХАХАХХАХАХХАХААААААААААААААААААААА.........................
238
6
 
11
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 2 години
Пак се размечтаха евро-атлантиците...Ако баба им беше мъжка,то футболните и *** щяха да са без ластик и да и стигат до колената...
237
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин нали каза че искал само буферни и неутрални държави м/у Русия и НАТО,като предпоставка за инвазията? Мисля че това долна и очевадна антилогична лъжа с цел заблуждение на истинските причини които разбира се са други.Та нали едно такова ,,освобождение'' на Украйна ще доведе Русия до обща граница с НАТО в лицето на не една държава членка на Алианса.Лъжат та се късат тия от Кремъл.Тази война е за енергийни ресурси,и свободен транзитен достъп до Европа без плащане на налози и такси за трансфер
236
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само заради заглавиетто си направих труда да прочета статията. Направих го с идеята да прочета, казал ли е Специалистът, какво ще стане, Ако Русия спечели тази битка (което в действителност) ще стане. Разбира се, че нямаше отговор! - Евтина пропаганда!
235
3
 
16
 
! Отговори
отговор преди 2 години
До Въпрос- Според експертите , под поражение за Русия се разбира, Путин да не превземе цяла Украйна, а само моретата и целия Донбаз, като го свърже с Крим завземайки геополичическо предимство. А под победа за Зеленски се разбира, че не е позволил цяла Украйна да бъде превзета, а само моретата и целия Донбаз, свързан с Крим и да само да се откаже от НАТО.
234
0
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
"Ако Русия претърпи поражение"- Нито тоя, нито Зеленски обясняват какво разбират под "поражение" за Русия и "победа" за Украйна! Като как си го предствят?
233
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Масква"-та е строен от украинци в Миколаев, когато Украйна е била под съветския ботуш в СССР. Наистина има Видов ден и Господ бави, но не забравя. Интересно ми е кой вариант си избират пу_тлеропитеците като най-малко болезнен за тях - 1. флагманският кораб да е гръмнат от героичните украинци 2. самите ор_ки са си го взривили с някой фас; 3. просто техническа неизправност на главния кораб на непабедимия рускиЙ Черноморски флот, част от магучаята армия с безаналоговите оръжия.
232
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтите на българските алкохолци. Самоим вижте торбите под очите и се сещайте какво сънуват
231
9
 
17
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Според мен анализа на тоя изобщо не е верен, особено в частта, че ако загуби войната тоя е края на диктатора убиец Путларах и кохортата му. Дори и да я загуби, той ще оповести по медиите си, че войната е спечелена и той понеже е благороден е решил да се оттегли от Украйна и да остави братския украински народ на мира. И майките на убитите войничета ще повярват, както вярват и сега, че джудженцето Путларах не е агресор и не води война и че украинците са виновни за мъртвите им синове
230
12
 
16
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Русия победи собственната си алчност.Отхапа дял който и запуши лакомата паст.Агресивни , арогантни и примитивни самозабравили се болни хора се опитват да предизвикат световна война.Може и да я получат.Мечката е с изкъртени зъби а нашенските русофили са в истерия.Търсете друг идол , мики маус късият е на крачка от Ленин.
229
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...претърпи,не претърпи,краят му трябва да дойде.Вреден за Русия и Света..
228
5
 
14
 
! Отговори
NightWatch преди 2 години
почти никой не *** в темата за крайцера "Москва", май там не им ойдисва да пишат глупости. Хайде и там някой да напише колко е велик Путин, че там е скучно в коментарите, а и ще заработите някоя друга рубла към надника
227
7
 
19
 
! Отговори
Путин събира преди 2 години
Откраднатите от Украйна дамски прашки,лаптопи,телевизори,смартофони и дрехи за парада на гвардейските му части на 9.05.2022 в Масква.За тежката техника ще са откраднатите перални,хладилници,бяла техника,камиони,трактори!Ура!
226
14
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Трябва да си много наивен , че ще стопираш Русия в момента с война или санкции!Русия завърши своето превъоръжаване , с модерни оръжия , каквито САЩ и НАТО няма да имат поне още 5-10 години и сега ще вземе своето!Страните от бившия Вършавски договор ще бъдат натирени от НАТО и ще обевят неутралитет!На САЩ остава сплотяване около англосаксонския алианс!
225
15
 
17
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
Обаче пък ако победи (а тя вече е), това ще е краят на Зеленския клоун ! А Путин не го мисли. Гледай си в канчето. И помисли как ще обясняваш на хората в България, че трябва да се радват на 200(двеста) % инфлация, защото сме наложили санкции срещу Русия ? Иначе в Москва сметките за ток парно вода и газ на месец са...80лв ! А заплатите са по високи от тук. Пък вие им се смейте колкото искате. И чакайте Русия да се предаде или пък да умре от глад и липса на горива храни и ресурси ?!? Чакайте си...
224
10
 
15
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
До Абе-----Кое му е цивилизованото на света за който говориш? Лицемерието, грабителският капитализъм, консуматорското отношение към природата,безбожието и незачитането на божиите и природни закони в отношенията между половете.На света живеят 9 милиарда души .Колко от тях споделят Западните ''ценности''= Земята е за всички включително и за Русия. Проблемът и е че има природни ресурси а англо-саксонците ги искат за тях само за тях.
223
19
 
20
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Независимо от развоя на войната основното е постигнато - Русия е изолирана за вечни времена от Цивилизования свят.
222
21
 
19
 
! Отговори
Luci-Luci преди 2 години
Путин никога няма да загуби. Само болен мозък с дистанционно управление от САЩ може така да мисли /ако има с какво/. Случката в Банско показа, що за стока са укрите, получили шанс без проблеми да довтасат в ЕС. Сега ще гледаме сеира. Вижте как бият в ЕС наглите украинци, които вместо да воюват на фронта, изселват се в чужбина за постоянно. А за Путин не берете грижа. Той е човекът, който държи на думата.
221
11
 
15
 
! Отговори
да видим преди 2 години
какво ще стане,ако не претърпи поражение.Това е по-интересно.