Лавров: Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза

Целта била "пълното освобождение на ДНР и ЛНР"
Обновена: 19 апр 2022 14:46 | 19 апр 2022 14:45, Елка Василева
87
Лавров: Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза
Снимка: архив, БГНЕС

Руската военна кампания в Украйна навлезе в нова фаза, заяви днес министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
"Операцията продължава и сега започва друг етап от" нея, каза Лавров в интервю за индийска телевизия.

Той уточни, че целта е "пълното освобождение на Донецката и Луганската (народна) република".

Вчера украинските власти казаха, че Русия е започнала нова офанзива в Донбас.

Боевете между подкрепяните от Москва сепаратисти и правителствените сили в този източен украински регион, който е промишлен център и повечето от чиито жители са рускоезични, се водят от осем години. През февруари Русия призна двете "републики", провъзгласени от бунтовниците, за независими държави и по тяхно искане започна "специална военна операция" в Украйна.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тяДо Z победа - Занинавай за Русия и не се връщай никога в България !
64
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Антикомуниста като дойте тУтинуяка ще почне от ниновица и коста...та боко...та доганя...той почва от ...родата ...Народа ни е член на Нато...да заповяда!!!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кремълска шизофрения
62
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големите специалисти за 55 дена сега сте кампания утре ще сте на компот после като изтрезнеете ще сте у Хага тези същества все едно са излезли от машината на времето на 19 век не са мръднали в човешкото си развитие
61
6
 
3
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Абе, вие сте много жестоки, бе. Ами като дойде путин да прави военна операция в България ще викате ли: "Убивай, убивай всички"...?
60
3
 
4
 
! Отговори
toti преди 2 години
*** Руски политици и самозабрави ли се военни ,за които войната е едно учение /нищо е умират хора/за тях командата ,,за бой напред'' е стреляй на месо и не мисли........жалки кукловоди неразбиращи какво точно правят и никой не им дава да мислят,защото ако не убиваш те убиват !! Прставете си колко год след 2-та Световна тия *** се сетиха и решиха че трябва да покажат пред света колко са силни и как всеки да трепери пред ,,Руския скъсан ботуш''Ноооооооо....сметките им излезнаха криви!!!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре като се съмне да не се окаже, че ватата е останала без черноморски флот :)
58
6
 
5
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
След 2014 се е получило някакво естествено разделение сега и те претендират в административните обрасти,както и Украйна за Крим с над 90% руско население,който за удобство на инфраструктурата през 60-те на 20 век е бил сложен в тази република на СССР до разпадът му.Не знам какви преговори за мир водят,но само тези две противоречия изключат постигането на мир.Ще има да страда народа,а руснаците ще си направят каквото са си наумили,а без мир все повече ще гепят.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 И сам не си разбираш несвързаните брътвежи. Защо Карлуково е в сайта? Да бе само пуснали интернет по кабинките?
56
2
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Ще влязат Натовските подкрепления на ООН. Става. Благодаря за хуманитарната идея! Как не се сетиха по-рано?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57. Иска ти се. Поредната рашунделска *** - ня. Те хуманитарните помощи и сега влизат. Да не влезе НАТО. Внимавай какво си пожелаваш.
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че Великобритания и САЩ нямат нужда от силен ЕС. След брекзит британците се лепнаха още по-яко за щатите и сега целят разбиване на икономиката на ЕС и конкретно Германия. Затова ще воюват до последния украинец и ще крякат за санкции срещу Русия. Да го дух.аме бедните!
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ООН може да помогне на Украйна чрез влизане за хуманитарна операция в Украйна. Путин твърди, че прави специална операция и не убива цивилни, ООН веднага трябва да влезе в Украйна с войски и да изпълни желанието на Путин да не убива цивилни и да защити бежанците. Украинската армия се бие в Източна Украйна, ООН трябва да влезе в Западна Украйна за хуманитарна операция.
52
9
 
11
 
! Отговори
тя преди 2 години
Z -победа !
51
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да освободят някои райони явяващи се съседни на тях в държави как Индия,Китай,що са нападнати от сродни групи бандеровци,шукеровци,власовци не под единно ръководство за групировка,а приобщени поотделно към смесено политическо течение от идеи на идеологии в направления национални и социалистически в сближение на платформите,на които комунизма е продължение за управление на обществено политическите производствени отношения на производство и обществен и стопански живот,труд,средства вариант Хитлер.
50
4
 
6
 
! Отговори
Алцхаймер преди 2 години
Лавров явно е късопаметен или страда от амнезия. Май не помни какви ги ръсеше преди три седмици.
49
7
 
4
 
! Отговори
Дърто Мекере преди 2 години
В основата си *** са много търпеливи, като българите, трудно могат да се вдигнат на борба, чакат някой да ги оправи, не виждат реалната ситуация, в която те са просто микроби и работници на Олигарските, където последните живеят в супер лукс, но ръкопляскат на Путин и компания. Това се знае от путинистите и народът не предприеама никакви акции. Този път Путин направи грешката, за да не остане нищо от *** и Блатная.
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умирам от кеф. Руските кучета вият на умрело. Цъкайте минуси, пребройте се.
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавро, бегай докато можеш. САЩ пратиха дронове и ракети.
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 36 - за вас има значение кой луд ще натисне копчето- ако е Путин ужас, но ако е Байдън купон брато! Света и в момента е разделен на две -САЩ, Великобритания и слабия ЕС срещу останалите в това число и Русия. Явно за вас е по- добре света да е едно цяло под флага на САЩ! И тогава предвиждам един живот, че само си викам даноо...Русия е велика защото се е възстановила при убити 20 млн население и срината от добрия Хитлер икономика, а САЩ да са водили война на собствена територия?