"Касапинът на Сирия" иска победа над Украйна преди 9 май

Путин е поставил историческата дата като краен срок за успех във войната
21 апр 2022 20:20, Петя Славова
402
"Касапинът на Сирия" иска победа над Украйна преди 9 май
Снимка: БГНЕС

Той е командвал руските войски в Сирия. Безскрупулните му и жестоки действия там му донесли прозвището "Касапинът от Сирия". Генерал Дворников сега иска да извоюва победа за Путин в Украйна - и то още преди 9 май, предава "Дойче Веле".

В поверителен документ на НАТО западните разузнавателни служби предупреждават, че новият главнокомандващ на руските войски в Украйна ще използва още по-брутално насилие. Генерал Александър Дворников има една цел - да донесе исканата от Путин победа за Русия още преди 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия.

Путин е поставил историческата дата като краен срок за успех във войната в Украйна, а военните са под все по-голям натиск, се казва още в конфиденциален документ, цитиран от Business Insider. Генерал Александър Дворников беше командир на руските въоръжени сили в Сирия – именно там му излезе прозвището "Касапинът на Сирия".

Още по темата

"С всички възможни средства"

Отскоро генералът командва руските въоръжени сили в Украйна и се предполага, че ще положи големи усилия да постигне важната за Путин победа още преди 9 май. "В името на тази цел той ще действа бързо и решително, като впрегне всички възможни средства", се казва още в документа.

9 май е "Денят на победата" в Русия. При управлението на Путин този ден придоби още по-централно значение. Всяка година той се отбелязва с мащабни военни паради, а ветераните от войната се награждават лично от президента Путин.

Военните стратези от седмици коментират символичното значение на 9 май за руския президент , както и по отношение на войната в Украйна. В документа на НАТО се казва още следното: "Руското военно ръководство е подложено на огромен политически натиск да постигне най-сетне военен пробив в Украйна, който да бъде представен като победа – именно по време на парада в чест на 9 май".

Владимир Путин и началникът на кабинета му Валерий Герасимов били "изпълнени с доверие", че под ръководството на Дворников целите ще бъдат постигнати. В документа на западното разузнаване генералът е описан като строг войн и работохолик - човек, който поставя еднакво високи изисквания както към себе си, така и към подчинените си.

Русия иска да принуди Украйна към капитулация

Именно генерал Дворников бил взел решението за изтегляне на руските войски от региона на Киев и преместването им на юг и на изток за целите на новата офанзива в Донбас. В предстоящите седмици НАТО очаква засилване на военните действия в този регион и най-вече около пристанищния град Мариупол. В документа на разузнаването обаче се твърди, че руските нападения не са станали по-ефективни и след направените промени. "Тези промени в стратегията обаче показват отчаяната нужда на Русия да постигне поне символична победа", се казва по-нататък в поверителния документ.

Според документа стратегическата цел на Путин е унищожи напълно украинската икономическа инфраструктура. "Русия ще използва максимално голяма сила, за да предотврати ориентацията на Украйна към Запада и да принуди украинските сили да се предадат. В последните дни се увеличават и сведенията за нападения по цивилни", се предупреждава в документа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


402
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
11
 
16
 
! Отговори
Боби преди 2 години
Да наречеш един човек касапин, трябва да тръгнеш от всички генерали и политици от САЩ които без мандат бомбардираха целия арабски свят, Сърбия и България. Мълчахте като дупета в нови *** когато американците бомбардираха , а сега подкрепяте фашистите в Украйна. Мълчахте 8 години когато бандеровците избиха 14000 мирни жители в Донбас и Луганск. Сега ревете като вдовици за ...
265
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 май по стар стил е 26 април защото 9 май е по ново юлиански календар а по руския календар е 26 април
264
3
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
"В поверителен документ на НАТО" който случайно попада в ръцете на дойче веле)) Дойче велету що не расправя кой се опита да свали Асад и да приватизира добива на петрол
263
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долното генералите ги думкат руснаците. Ай си.
262
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора пишете в прав текст защото в противен случай обърквате публиката и лайковете.
261
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Русия !!!! РУСИЯ ще Смаже Главата на Змията - САЩ, а Винарките от НАТО сами ще се разпръснат не ориентирани без Короната им - САЩ
260
10
 
14
 
! Отговори
СПАСИТЕЛЯ НА СИРИЯ преди 2 години
"Касапина от Сирия" е още там в източната част и краде петрол!
259
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И този гинирал щего думнат украинците.101%.
258
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, колко удобно - сега няма ли да намерят подобен тип в Афганистан, Ирак, Сърбия? Не знаех, че Русия е воювала със Сирия - на всички е ясно, че тези държави са близки. Явно сега САЩ използват медиите да си прехвърлят войните на Русия. Както е тръгнали скоро време ще се окаже, че и с Виетнам се е бил Путин, а американците, милите, нямат нищо общо. Принтирайте информацията и си дръжте старите книги, че скоро ще стане страшно. Трият истината и я заменят и после децата ще учат грешна история.
257
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 години
До redordead,а ти га..н..ч..о,знаеш ли колко радикални ислямисти ,се бият в Украйна,на страната на зелевски,и Кадиров е там със специалната задача да унищожи,радикалните ислямисти.
256
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е касапинът на Сирия? Колко болници и училища бомбиха хамерикосите, а този с кокво точно се е изявил? Спасил ги е и така е причинил зло на човечеството.
255
14
 
12
 
! Отговори
redordead преди 2 години
уж се бил срещу ислямистите, а сега ползва такива от Сирия и чеченски главорези да избиват украинци - ама, то си е нормално - все пак *** е защитника на православието...
254
7
 
22
 
! Отговори
Bluesky1 преди 2 години
Що за глупости, за пръв чувам руски войски да са извършвали кланета в Сирия! Русия осигури авиация и въздушна подкрепа на правителствената армия на Дамаск, която отвоюва големи територии от идил и други фанатизирани групировки, които бяха въоръжаване от т. н. Запад, Турция и арабските монархии, и обявени от тях за демократи... какъв цинизъм! Да си припомним, че тук в България на тези ислямисти им правих по времето на Боко тиквоний и Николай Младенов сбирки....
253
4
 
3
 
! Отговори
АХА, преди 2 години
До !!! 285 А ти продпочиташ такива, които гледат като геОве ли?
252
10
 
25
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Я пак....я пак си помислете кои точно бяха касапите в Сирия??? Не беше ли една милитаристична държава от терористи отвъд океана!
251
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България показва на Европа и на света,че е Путинска държава.Троянския кон на Путин в ЕС и НАТО.Незнам още колко ни остава в тези съюзи.Време е за масова миграция в ЕС,защото ние няма да сме там.
250
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам ни е да споделим...че сме от България,заради нинова,копейкин...нерешителният Петков ...Оставка и Избори!!!децата ни няма да носят позора на платени и зависими от путин ниновици и копейкиновци!!!Избори!!!
249
4
 
2
 
! Отговори
ако не преди 2 години
тогава то за 7ми Ноември
248
4
 
19
 
! Отговори
Край преди 2 години
Как наричат само човека приключил с демократичната Ислямска държава.
247
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрахте ли , че Русия вече я няма. Има Путинленд.