Лавров: Руско-украинските преговори забуксуваха заради Киев

Съмнявам се в желанието на украинските лидери да ги продължат, каза той
22 апр 2022 22:31, Анисия Иванова
119
Лавров: Руско-украинските преговори забуксуваха заради Киев
Снимка: БГНЕС

Руско-украинските преговори забуксуваха, след като на 15 април на Киев бяха изпратени конкретни предложения за споразумения, на които той още не е отговорил, заяви днес руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"Водихме преговори /.../, сега те буксуват, тъй като поредното предложение, което предадохме на украинските преговарящи преди пет дни и което бе изготвено, отчитайки получените до онзи момент техни коментари, остава без отговор“, каза Лавров на пресконференция след разговори с вицепремиера и външен министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди.

Руският министър каза също, че се съмнява в желанието на украинските лидери да продължат тези преговори, отбелязва Франс прес.

"За мен е много странно да чувам всеки ден изявления /.../, включително от (украинския) президент и от неговите съветници, които създават впечатлението, че те изобщо не се нуждаят от тези преговори", каза Лавров без повече уточнения.

Ръководителят на руската делегация, преговаряща с украински представители, Владимир Медински съобщи, че днес се е състоял нов кръг преговори.

Миналата седмица Киев заяви, че преговорите с Москва са "изключително трудни". Междувременно на място стълкновенията продължават, главно на изток и в големия пристанищен град Мариупол, където украинските сили все още контролират огромния металургичен комплекс "Азовстал", посочва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
руско муле преди 2 години
никой няма да забрави как се гаврихте с децата и цивилните на Украйна... Ще видим кой и как ще се смее последен..
88
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Ами Лаврата има вид на орангутан ,бе.....всека делегация ше бега , като го види...
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Тея от Киев явно доста ви плащат да пишете платени коментари тук. ==== Ти касиер на Киев ли си, "компетентно" се изказваш!
86
1
 
11
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 2 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
85
2
 
7
 
! Отговори
Жалко за Русия... преди 2 години
Единственото нещо, което Путин съвсем успешно мачка, е собствения си народ!!!
84
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея от Киев явно доста ви плащат да пишете платени коментари тук.Не познавам нито един човек,който да е на страната на Украйна,защото те нарушиха Минските споразумения и те са си виновни.Нагли са да просят оръжие и пари.До гуша на всички им е дошло от тея просяци.Нямат шанс за победа.
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те тоя с некролог в джоба. Иначе щял да преговаря. Абе момче, животът ти е 1 чертичка.
82
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът даде трилиони долари на Русия за газ и петрол, а войниците и крадат печки и перални. Това ли е мощния Евразийски съюз в който тия с болните мозъци искат да ни вкарат.
81
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старчоци я да подавате оставка!!!
80
3
 
6
 
! Отговори
Много ясно преди 2 години
Украинците сега ги почнаха. За какво да преговарят?
79
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямата грешка на САЩ е, че трябваше да унищожат Русия когато само те имаха ядрено оръжие.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз преговори сънувал хаха. Дедо, всичко приключи, загубихте.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви "преговори" с варвари бе !?
76
4
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Лавров рано или късно ще бъде съден като военнопрестъпник от международен трибунал. Жалко, че смъртното наказание, каквото това нагло същество заслужава е отменено.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха! Преговори, ама по руски! Оксиморон! Също като приказката за ссср: сега, как ще делим - по равно или по братски?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Чечня да напуснат най- добре
73
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дядката да се прибира в бърлогата си. Какви преговори сънува. Операцията му приключи.
72
2
 
13
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Господине,не е вярно,че заради Киев буксуват преговорите - защо изобщо е необходи мо да има преговори: напускате Русия веднага и безапелационно и започвате да изпла щате нанесените щети на Украйна?!Обяснете ИСТИНАТА на народа си,а не да го заблуж давате, както заблуждавате света!Нагли и нахални агресори,завоеватели, които имат "доблестта" да поставят и изискват условия за капитулация ? Цялата ви "специална операция " е изтъкана от лъжи и демагогски обещания-няма по-отвратителни политици от вас!
71
2
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Лавров,никак не ти отива да се правиш на разсеян и да повтаряш,че Украйна нямала желание да спре войната-ВИЕ сте тези,които като НАЙ-ВЕРОЛОМНИ АГРЕСОРИ в днеш но време диктувате условия в чужда държава за нейната цялост,а за всички е повече от ясно,че УСЛОВИЯТА ВИ СА ЗАРОБВАЩИ И ИНИЩОЖОТЕЛНИ!Да се задавите дано с ва шите несправедливи искания!Позор за Путинова Русия и за всички вас дето в хор сте ревнали,че Украйна ви пречи-за какво ви пречи?!Никога вече няма да сте за света това, което бяхте!
70
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците не могат явно да осъзнаят че шанс за победа нямат. Разликата е само че дърпайки се ще си разрушат още по-тотално държавата. После МВФ ще им отпусне едно кредитче заробвайки ги поколения и след 30 години ще осъзнаят, че всичко е било за пари и добрият запад просто е искал те да са поредният им пазар за стоки, кредити и донор на работна ръка. Тоя филм май сме го гледали при нас. Само ние по-лесно клекнахме че ние да се бием ресурс хептен нямаме