Митрофанова: Доставката на оръжие ще усложни диалога между страните ни

Подготвя се чудовищна провокация в Одеска област, твърди тя
22 апр 2022 18:57, Анисия Иванова
284
Митрофанова: Доставката на оръжие ще усложни диалога между страните ни

Продължаваме да следим темата за възможни доставки на оръжия и муниции от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че подобен жест от страна на официална София ще съдейства само за допълнително ескалиране на ситуацията в региона, както и ще усложни по-нататъшния диалог между нашите страни. Това каза руският посланик Елеонора Митрофанова в редовния си брифинг, излъчен чрез фейсбук страницата на руското посолство.

Тя повтори, че целта на Русия не е да окупира Украйна.

Още по темата

"Радваме се, че с успех от Въоръжените Сили на Русия и Народната милиция на Донецката Народна Република се проведе операцията по спасяване на българските моряци от пристанището в Мариупол и благополучното им завръщане в родината.Понастоящем в украинските пристанища в Черно и Азовско морета остават блокирани над 80 чуждестранни кораби и около 500 членове на екипажите им. Включително граждани на България".

За решаване на проблема пречи високата опасност от мини, създадена от украинските националисти, както и заплахата от обстрели на корабите от бряга. В Международната морска организация се обсъжда темата за формиране на коридори за сигурно излизане на корабите.

Русия активно взаимодейства със секретариата на Генералния секретар на Организацията и заинтересованите държави. Украинците избягват предметно обсъждане на въпросите, свързани с функциониране на коридорите. В частност, те отказаха тристранна среща при участие на Генералния секретар на споменатата Организация. При това Киев забрани излизане на чуждестранни кораби от пристанищата си, каза още Митрофанова, цитирана от Нова тв.

Според посланика "истинската причина е в това, че националистите безконтролно са минирали пристанища. Вместо да се използват коридорите, украинската страна предлага да „се консервират“ корабите, а моряците да се евакуират по суша през Румъния и Молдова. Макар че и тези предложения на практика остават празни декларации без каквито и да са конкретни стъпки."

Тя предупреди и че има информация че се подготвя "поредна чудовищна провокация в Одеска област." "С тази цел в близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ в руски военна униформа и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители", казва още руският посланик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
17
 
10
 
! Отговори
cekyko преди 2 години
Другарката Митрофанкова е наш человек и каквито и глупости да приказва са правилни.
187
8
 
21
 
! Отговори
Митрофанова преди 2 години
е военно престъпничка.
186
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив ще го изчисти , а по принцип дори не е необходим диалог , че кой трябва да преговаря с руските терористи и бандити и убийци!
185
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В БГ вече няма дипломация, управляващите от много години са посредствени и кланящи се на чужди господари. Паднахме на дъното.
184
2
 
16
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 години
Диалог няма да има. Довиждане.
183
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 221: И кои са точно плъховете?Май ние,с политиката на чудното еврсъюзче, което ни върна в Средновековието със санкциите,които щяха да съборят Русия,ама взеха че събориха нас.Ще ядем по-малко,ще седим на студено,няма да караме коли,че да пестим.Да ви имам политиката на ЕС,да те открехна,че всичко това се отразява на Русия много по-малко и бързо ще се справят,ама България още 30 г.ще драпа да излезе от калта,пък вие си плямпайте тъпотиите по форумите колкото си щете.
182
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
222 Излизай заедно с Митрофана към Москва
181
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изказване показва страхотно падение и без това се изложихте достатъчно само плъховете плуват към потъваш кораб вие ако сте си отгледали такива В БГ имайте предвид че те няма да повлият на общественото мнение защото имаме поколение което не свързва бъдещето си с Русия и не иска да има нищо общо с вас нито култура и език младите говорят английски хайде лелче събират си багажа и вкъщи може да си вземеш и плъховете
180
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще я търпим,цялото им посолство трябва да се закрие! Стига с руската наглост! Нахлуха в чужда държава,избиват хора,заплашват с ядрено оръжие и седнала да заплашва и поучава.Добре,че страната ни е член на НАТО! Диалог с агресори и убийци?
179
5
 
14
 
! Отговори
Кирката преди 2 години
Няма диалог с Русия една натовска държава скъпа шарена Матрьошке то не се знае дали ше има и посолство а говори си не ми пречи то никой не ви слуша и вярва а и не се страхуваме от вас руски пляски и пиян казачок
178
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу Митрофанова изпитва страх от нашето оръжие какво оръжие имаме че толкова плаши Русия Да не произвеждаме нещо за който не знаем хаха
177
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е Нато и ЕС и раша няма думата хайде Довиждане сбогом другарко
176
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношения между Китай и Русия се влошиха заради убийството на невенни хора и заради това че Сибир вече е част от Китай
175
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно е законо да се дават оръжия за защита на нападната страна и мисля че е време да се вземе такова решение поне да затворим устата на Митрофанова те нашите оръжия ще са просто символичен жест към Украйна Не са конкурентни на американските
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес 22.04.2022 г. Китай нападна Русия по суша и море и въздух даже китайци нападнали руското посолство в София
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хах Митрофанова ако нашите патрони са заплаха за Русия във Украйна това е смешно и нелепо в Украйна има модерни западни оръжия Вие заплашвате а сте просто един посланик България е Нато и Ес къде виждате русия ще определим сами какво да дадем мисля че е време на завършилите
172
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във филма "Игра на тронове" се мярна изречението-"Армия от бедняци/роби/ не може да донесе свобода на никой народ" и това го виждаме в Украйна.
171
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да ги усложни. Турция доставя байрактари на Украйна и отношенията и с Русия се подобриха. Ако искаш добри отношения с Русия пращай оръжие на Украйна.
170
15
 
3
 
! Отговори
Вън преди 2 години
окраинците!
169
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Митрофанова: '' ............................... Вижте видеото с нея, има го на сайта на бтв и нова. Обърнете внимание на начина по който изговаря 'България' в началото на видеото ... това ще ви покажe нагледно как те виждат българския народ - *** подлежащи на унищожение.