Антъни Блинкън: Русия се проваля, Украйна успява

Украйна ще съществува по-дълго, отколкото Путин е на сцената
25 апр 2022 16:09, Елка Василева
168
Антъни Блинкън: Русия се проваля, Украйна успява
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не успява в стремежа си да победи в Украйна, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от ДПА.

"Що се отнася до руските военни цели, Русия се проваля, Украйна успява", заяви Блинкън, който пристигна в Полша след посещение в Украйна.

Още по темата
Според него целта на Русия е да отнеме суверенитета и независимостта на Украйна, но не е успяла в това въпреки продължаващите от над два месеца атаки.

По думите му руската армия не е оправдала очакванията, а икономиката на Русия е тежко засегната от западните санкции.

"Не знаем как ще се развие войната по-нататък, но със сигурност знаем, че суверенна, независима Украйна ще продължи да съществува много по-дълго, отколкото Владимир Путин е на сцената", каза той.

Блинкън и министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин посетиха Киев вчера, което беше първото посещение на американски лидери в Украйна след началото на руското нашествие, предаде Франс прес, като цитира американски представители.

По време на посещението си двамата обявиха, че американското дипломатическо присъствие ще се завърне постепенно в Киев, както и пряка и непряка военна помощ на стойност над 713 милиона долара.

Тя ще бъде разпределена между Украйна и 15 други страни в Централна и Източна Европа, уточнява Ройтерс.

От тези средства около 322 милиона долара са предназначени за Киев, отбелязва Асошиейтед прес. Останалите ще бъдат разделени между страни от НАТО и други държави, предоставили помощ на Украйна от началото на войната.

Новото финансиране е различно от предишните помощи на САЩ за Украйна - то не включва оръжия от складовете на американската армия, а пари, които страните могат да използват за закупуване на оръжия, от които се нуждаят.

Освен това Вашингтон е одобрил продажба на боеприпаси на стойност 165 милиона долара. Те не са произведени в САЩ и са съвместими с оръжията от съветската епоха, използвани в Украйна, отбелязва АП.

С това общата сума на американската военна помощ за Украйна от началото на нашествието достигна 3,7 милиарда долара.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ В УКРАЙНА НЕЩО КАТО РУСКА АРМИЯ!
44
4
 
26
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Голям смях!! Руслия ли е в руини или украйна?!
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Особенно в Мариопол
42
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имало едно време Украйна......"Очаквайте новият сериал по ТВ Останкино.Хо-хо-хо
41
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато русите бягат на изток няма да сварят да качат Мариупол на гърба си!
40
2
 
6
 
! Отговори
XИTЛEP преди 2 години
ОФИЦИАЛНА НОТА ДО РУЗВЕЛТ! СПРИ ДА ДАВАШ НА СТАЛИН ОРЪЖИЕ И СИ ГЛЕДАЙ СЕИР КВО ГО ПРАА!
39
4
 
17
 
! Отговори
смеех преди 2 години
тримата тапаци
38
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РФ спечели войната пак го казвам. В момента номера е колко ще се налпа Окрайна с кредити и как ще ги връща ))) Руснаците усетиха, че заради ЛНР и ДНР (5 на 5) цяла ЕВРОПА да плаща ) Плаща пушки, храни, бежанци, дават кредити и т.н. ) Както Путин оният ден каза платете в рубли, утре може да каже платете в злато и до там! ))) БМВ -то става с метали, а не с чертежи) Заводите работят с газ, а не с мечти. Направо в човките на ЕС го заби!
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна успява в просията, дори пропагандата не им се получава. Целта на американците е да подлъжат колкото може повече украинци и други да се хванат на въдицата че има шанс за победа в битката като задната им мисъл е да се опитат да отслабят Русия.
36
6
 
22
 
! Отговори
Тези от снимката преди 2 години
Тримата от запаса. Ха ха...Печка ето "провала" на Русия : Украйна остана без ВМС и ВВС, без бронирани машини, заводите за тяхното производство са бомбардирани, ремонтните депа също, арсеналите за боеприпаси взривени, най боеспособните части нацистите от полка Азов са в канализацията на Азовстал, другите в Донбас ги поливат със Солнцепек и ще бъдат обкръжени. Снощи снабдителните линии са Калибрирани ! Петролните депа горят, базите на чуждите наемници са изпарени. *** виж за Наполеон и Хитлер !
35
3
 
8
 
! Отговори
До последния Украине преди 2 години
До последния Украинец!...
34
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коя е по силната армия френската и на ВБ с Кадафи не можаха да се справят камо ли да се сравняват с украинските гашници еле па с Руската междузвездна Империя
33
4
 
4
 
! Отговори
lol преди 2 години
Щом *** руснаци и горят танкове и хеликоптери, значи всичко е наред.
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провалят се на Байдън памперсите, че ги пълни по три пъти на ден, а няма кой да му ги смени и мирише лошо, пфффф :(
31
1
 
5
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
***,госпожа пантелеева: Пък наща котка яде фиде!!!
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали Ви казах, че тоя е долна хамериканска ***.. Той не мисли за народа само пълни джоба си и изпълнява задачите им.. Жалко..
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със тактиката на ислямска държава ше стане малко по бавно но ше стане бъдете сигурни чечения им отне години ама ги очистиха
28
5
 
25
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
ФАЩ да не зеят много, за да не останат изненадани. Русия е вековна страна с много ресурси. Бай Дън да каже кой прилапва на Хитлер инженерите след края на WW2. Даже самата НАСА е създадена от нацисти.
27
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе - надъхвайте ги още укрите - нали бомбите валят над тях - не над Калифорния. Вие ще си продадете оръжията, а поредната война която палите пак ще е на друг континент.СССР като разположи ракети до вас в Куба бързо бързо си махнахте ракетите от турция нали? Дебелия Кимчо също ви сви сърмите нали? Само бой по вас, че иначе ще унищожите цялата планета доллни сатанински кравари. - това е истината, всичко друго е продажничество за долари, нали българи продажници хамерикански? Иде края ви
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След п. тин иде мн по-силно менгеме за мераците на презокеанците.