Зеленски критикува Лавров за думите му за Хитлер

САЩ смятат, че Русия ще анексира източни райони в Украйна
3 май 2022 08:30, Елка Василева
84
Зеленски критикува Лавров за думите му за Хитлер
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски и други официални лица от Израел, Италия, Канада и Германия отправиха критики към руския външен министър Сергей Лавров заради изказаното от него твърдение, че лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е имал еврейски произход.

"Тези думи означават, че първият дипломат на Русия обвинява еврейския народ за престъпленията на нацистите. Нямам думи. Разбира се, има голям скандал в Израел по отношение на това изказване. Никой обаче не чува протести или извинения от Москва. Има мълчание. Значи те са съгласни с това, което казва техният външен министър", каза Зеленски в редовното си видео послание към украинския народ.

Русия предприе вчера нова атака срещу украинско пристанище Одеса, след като Съединените щати предупредиха, че Москва възнамерява официално да анексира завладените региони на изток, предаде БНР. Новите тежки сражения се водят на фона на направеното от Европейския съюз изявление, че се готви за пълен край на доставките на руски газ. Блокът в същото време подготвя нов пакет от санкции.

След като не успя да превземе столицата Киев, Москва прехвърли продължаващата вече над два месеца инвазия към предимно рускоговорящи райони и засили натиска върху Одеса. Общинският съвет на черноморското пристанище съобщи, че руски удар е засегнал снощи жилищна сграда. При атаката е загинал 15-годишен младеж. Според руското военно министерство е ударено военно летище край пристанището и са унищожени писта, хангар и склад с оръжия и боеприпаси.

Интензивни боеве имаше също в Източна Украйна около Изюм, Лиман и Рубежное, съобщи генералният щаб на Украйна. Губернаторът на източния регион Луганск заяви, че очаква повече битки преди 9 май - деня, в който Русия празнува капитулацията на нацистка Германия през 1945 г.

Руският външен министър Сергей Лавров обаче каза пред италианска телевизия, че силите на Москва "няма изкуствено да коригират действията си заради нито една дата, включително Деня на победата".

Украинските власти съобщиха по-рано, че над 100 цивилни са били евакуирани през уикенда от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол, където са блокирани войници и много цивилни. Още 20 души са били прехвърлени в понеделник вечерта. Украйна и Русия координират евакуацията на цивилни с Международния комитет на Червения кръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
20
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Зеленски преди офшорките: На изток и в Крим хората искат да говорят руски език. Оставете ги на мира (видео). На изток и в Крим хората искат да говорят руски език. Оставете ги на мира, просто ги оставете. Езикът не трябва да разделя хората.Аз съм от еврейски произход, говоря руски и съм украински гражданин.Обичам тази страна и не искам да съм в друга.Русия и Украйна са братски народи, познавам много хора в Русия, които са прекрасни. Ние сме един цвят, една кръв, независимо от езика.
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами САЩ да си кажат на пудела какво смятат. Защото ако се мота с мирните преговори, Русия може да анексира и по западните райони на Украйна
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47 че той и Путин е с еврейска кръв по майчина линия. За каква завист говориш?
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 21 Ми той Лавров и преди да нападне Украйна така твърдеше - че никога не са имали за цел да нападат Украйна, само провеждали учения покрай украинската граница! На предположения кога ще нападнат, Лавров иронично подметна, че войните в Европа рядко започвали в сряда - помните ли? Както и жителите на Киев да си курдишат часовниците за 4:00 часа сутринта! Тоест да са готови за ракетните нападения?ИЗВОД: На Русия не може да се вярва!
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си е истина, че е от еврейски произход. Този пък подстркател каквото каже Русия все следва контра заяждане. Не било така. Русия каза, че ще спре газа, после що го спряла. Русия каза, че е намерила украински документи за начало на военна атака, фалшиви били.
40
16
 
8
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ЕВРЕИТЕ СА СОЛТА НА ЗЕМЯТА И НАЙ-СТАРОТО И МЪДРО НАСЕЛЕНИЕ НА ПЛАНЕТАТА! .....НОРМАЛНО Е ----АБОРИГЕНИТЕ ОТ СЕВЕР ДА УМИРАТ ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА , ЗАЩОТО НЯМАТ ТОЗИ УМСТВЕН И ЦИВИЛИЗОВАН БАГАЖ НА ЕДНА МНОГОВЕКОВНА НАЦИЯ ....ХА,ХА,ХААААААА
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато един народ има потенциала да ражда богове, то той неизменно ражда и чудовища. Христос е евреин, Дева Мария е еврейка. Обичани и почитани от света и издигнати до бог. Но е факт че и Хитлер е евреин. Какво толкова се засягат от фактите. Природата обича равновесието. Там където създава богове, създава и демони. Факт.
38
5
 
9
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
НИЩО НОВО , БЕ.....ТЕ, РУСНАЦИТЕ ОЩЕ ПО ВРЕМЕТО НА СТАЛИН И МОЛО ТОВ СИ БЕХА СЪЮЗНИЦИ ЗАЕДНО С ФЮРЕРА .....ЯВНО ОЩЕ ИМАТ СИМПАТИИ КЪМ НЕГО И СЕ СТРЕМЯТ , ДА МУ ПОДРАЖАВАТ!!!!//КВО СЕ ЧУДИТЕ ТОЛКОВА....ХА,ХА,ХААААААААА....."СОЦИАЛИЗЪМ " И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ" ----НЯМАТ НИКАКВА СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА!!!!
37
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лидерът на Третия райх Адолф Хитлер е имал еврейски и африкански корени, съобщиха белгийски изследователи, които са получили образци от слюнката на 39 близки негови родственици и са провели генетичен анализ.Анализите са показали, че ДНК на потомците на Хитлер се отнася към групата E1b1b, характерна за берберите от Северна Африка и евреите. Изследваната група е Y-ДНК, което означава, че такива са били предците на нацисткия лидер по мъжка линия.
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38 и това е факт. Майката на Путин е еврейка. Та стана забавно. Ако изкарат Путин новия Хитлер, ще се окаже че е евреин. Ако пък е Зеленски пак новия Хитлер е евреин. Не е ли ирония, а?
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прадядото на Кирчо е еврейския мислител Маймунид, а пра-прадядото на Кокорчо е Сюлейман Великолепни.
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 за днк тест не съм чувала, но да, доказано е че Хитлер е с еврейска кръв.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми то и майката на путина е била еврейка. Всеизвестен факт.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво се правят на ощипани евреите, то е факт. Даже с днк тест е доказано.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
33 е да де но може да бъде нацист и то от най-гнусните, тия дето толкова мразят народа си, че са готови да избият всички, само защото мразят себе си. Психологически проблем и то сериозен. И да, Хитлер е с еврейски произход. Сори.
30
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност и Христос е бил евреин, но евреите го жертват. И фарисеите са евреи и точно те искат Христос да бъде разпънат на кръст. Та какво странно има в това, че сред евреите има добри и прекрасни хора, както и доказани чудовища? Имало ги е в древността, имало ги е и през 20 век има ги и сега. Какво толкова обидно има в истината?
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитлер, Сталин, Берия всички са евреи.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 16-----Искат да кажат, че никой евреин не може да бъде нацист,
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Кирчо и Кокорчо са евреи!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера четох, че този е имал и руски паспорт да 2002г.