Афганистан възнамерява да купува газ и нефт от Русия

В момента двете страни водят преговори
13 май 2022 17:37, Петя Славова
57
Афганистан възнамерява да купува газ и нефт от Русия
Снимка: БГНЕС

Афганистан възнамерява да разшири икономическото си сътрудничество с Русия, иска да купува газ и петрол и е решен да подпише конкретни споразумения, заяви пред РИА Новости Джамал Насир Гарвал, афганистанският шарже д'афер в Москва.

"Водим разговори в областта на бизнеса и финансите. Ние сме решени и много искаме да развиваме икономическо сътрудничество с Русия, за да има напредък в отношенията. Що се отнася до конкретните области, ние се интересуваме от закупуване на гориво, газ, това, от което страната ни се нуждае преди всичко", каза Гарвал. "Решени сме да постигнем договорености между Афганистан и Русия и да подпишем конкретни споразумения", заяви ръководителят на дипломацията, предава БГНЕС.

Джавал Насир Гархвал, назначен от талибаните, започна работа в Москва през април, след като руското външно министерство му предостави официална акредитация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
2
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
Те ще се оправят и ще си стъпят на краката но ние кучета ни яли! Ще ревем но късно ще е братко! Мандалото хлопна! Връщане назад няма глад и мизерия ни чака !Народее????
49
3
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Е как... ще цъфнат и ще вържат, особено рашата!!!
48
4
 
4
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Авгъснистан е жестока дестинация на руската газчица, но с войната в Украйна е много интересно откъде путинчетата ще вземат мангизи да направят тръбата. Гледайте сеира, а дотогава Путин най-вероятно ще се е гътнал.
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечная дружба русофили талибани хвала
46
1
 
4
 
! Отговори
До #37 преди 2 години
С долари от САЩ където е крайната дестинация на наркотиците от Афганистан! Схващаш ли бе тикво куха??
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Афганистан се произвеждат наркотици.Може да им трябва гориво за да увеличат производството.Сигурно имат и квалифицирани химици.Ако някой от тях е измислил как от петрола да се произведе спирт ще е супер.Вкарват нефт-изкарват водка!
44
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен в Афганистан да са се появили ГМО камили които пият бензин!
43
5
 
3
 
! Отговори
РУСОФИЛИ, ТАЛИБАНИ преди 2 години
РУСОФИЛИ, ТАЛИБАНИ, НАПРЕД В ЕДИНЕН СТОЙ! ВАС ПОБЕДНО ЗНАМЕ ВОДИ И ДЪРЖИ ГО ПОЙ!
42
2
 
1
 
! Отговори
Мирчев преди 2 години
Ами да си купуват,аз какво да направя ?! Който иска да купува,защо трябва да знаем изоб що ?! Всеки може да си родава стоката на когото и където иска,а не само където и на кого то кажат руснаците !!!
41
6
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Супер. Да купуват. Като останат само с такива високоликвидни клиенти със силно развита индустрия, която да потребява количества, братушките ще цъфнат. Халал да са им.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, вече сме независими! Америка ще кара газ в шишета, гарантирани доставки! Даже се предвижда за транспорт да се използват самолетите на Баце, когато и ако бъдат готови. Освен това американски политик корумпиран няма. Те единствено са загрижени за щастието и благоденствието на другите. Затова избиват всички, които може да попречат на чуждото щастие. Ама избиването е хуманно. Умрелите не усещат нищо. Не като руснаците. Да живее САЩ!
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афганите видяха що за стока са янките.20 години окупация и си заминаха оставяйки държавата само развилини и беден народ.Много ясно че ще са с рашките.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 36 Ау, какви лоши неща сме чували за тях, не се ли бихме съюзнически с тях? Само забрани били поставяли на народа си. Ами това, е достатъчно е като за наше село. Всъщност май съюзнически се бихме заедно с тях срещу руснаците и Асад. Което пак е лошо - бивши съюзници, отиват да правят оборот на Газпром.
37
5
 
6
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Да си купуват, дреме ни
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е сега вече заместиха европа :)
35
1
 
5
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Ти талибан знаеш ли въобще какво е? Или до вашто село още не е стигнало...
34
3
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Афганистан е в топ10 по най-нисък БВП на човек. Това говори достатъчно. Нефта и газта там ще са за военната машина, нищо повече
33
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво ще плащат ?!?
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно от талибан до талибан има разлика. Талибан да е, от Европа да е!
31
1
 
10
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Имаме достатъчно парички от производството на наркотици!! САЩ плащат добре!! Ще купуваме на воля нефт и газ от Русия!! Ясно??