Още украински бойци от "Азовстал" са евакуирани

Amnesty International заяви, че Червения кръст трябва да получи достъп до бойците
19 май 2022 07:20, Петя Славова
182
Още украински бойци от "Азовстал" са евакуирани
Снимка: БГНЕС

Още украински войници са били евакуирани от стоманодобивния завод "Азовстал" в Мариупол тази нощ, предаде ВВС.

Няколко автобуса и руски военни превозни средства са били забелязани да напускат завода.

В понеделник вечерта бе евакуирана първата група украински военни, някои от тях в много тежко състояние. Не е ясно колко бойци остават в завода, предава БГНЕС.

Повечето от евакуираните и в понеделник, и тази нощ, са отведени на контролирана от Русия територия и бъдещето им е несигурно.

Украйна заяви, че се надява да върне войниците чрез размяна на пленници с Русия, но се чуха и гласове на руски политици, които поискаха бойците да бъдат обвинени във военни престъпления.

Amnesty International заяви, че Червения кръст трябва да получи достъп до бойците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е по медиите и форумите. Аз например си знам за себе си че не съм тук за пари. Но други които отиват и слагат минус на очевидната истина са ми странни. Това е нечестно.
117
3
 
26
 
! Отговори
bluesky 1 преди 1 година
Военопресъпниците от АЗОВ да ги съдят и да ги пращат при свети Бандера!
116
1
 
30
 
! Отговори
bluesky 1 преди 1 година
АВАКУИРАНИ-НЕ, ПРЕДАЛИСЕ-ДА
115
1
 
22
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
123, ОТАН, видяхме ги тия тежки оръжия вчера. Цяла гора с тях бе заличена от руската артилерия. Ония не могат да сварят да скрият гаубиците в гората, само че кел файда, като гората бе опустошена. Поне се снимаха с тежките оръжия де... То не е само да се снимаш, а трябва и да можеш да ги ползваш.
114
3
 
31
 
! Отговори
Мда преди 1 година
По последни данни са "евакуирани" 1750 човека, скоро "евакуацията" ще приключи..Сега вече се очертава много работа на "евакуационните центри" , ще трябва да разпределят "евакуираните" по новите им местообиталища.Някои ще се върнат вкъщи, други ще се преместят по на север за малко по-дълъг срок /20-30 години/, а най-заслужилите от "евакуираните" директно ще ги награждават с лична среща с техен идол по избор - Хитлер или Бандера...
113
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азов от азовсталь не се евакуира а капитулира пред Донецколуганската съпротива. Донецк и Луганск са героите. Сега Донецката държава да ги съди според нейните закони за престъпниците.
112
3
 
20
 
! Отговори
к преди 1 година
пак твоите глупости трябва да чета!Бъдещето на Азовските нацисти било несигурно,дрън,дрън!Руснаците им гарантират пълен пансион,24 часова охрана,безплатно оранжево облекло,3 пъти на ден здравословно хранене/повече зеленчуци и по-малко мазнини/и лечебна физкултура.и тези преференции са поне за миниму,м 5 години
111
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е чиста проба предаване в плен, не знам защо го наричат "евакуация" явно имат хората за глупави и ги манипулират яко. Номера няма да мине. Спрете стоп на лъжата за войната и прочие инсинуации.
110
32
 
1
 
! Отговори
ОТАН преди 1 година
Споко, скоро ***, ще се молят да разменят пленениет за свои войници. Чудно ми е, къде отидоха коментарите от нашитее прорушки събратя, като "за 3 дни Киев", "почти всичко е презвето, ското ще се предадът", "украйна остана без армия" и други подобни небивалици. Явно и те усетиха, на къде отиват нещата. Доставките на тежки оръжия, тепърва започват. А с тях и края на Расия...
109
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните медии нарочно ги наричат "евакуирани" за да героизират нацистите, да манипулират своето население, да си припишат заслуга каквато нямат че са ги "освободили" и да лъжат най безочливо, а нашите "медии" просто преписват най папагалски.
108
1
 
24
 
! Отговори
Az преди 1 година
"Евакуирани" са в трета държава. Нали така искаха, като не може Украйна, да не е Русия. Ето им ДНР. Там ги чакат от 8 години, имат да им казват нещо :)))
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амнести интернешънъл червения кръст лекари без граници СКПЧ СЗО ООН СС на ООН Юнеско СБ МВФ МОК допинг контрола и много други организации винаги имат стил и метод на двоен стандарт и целенасочена политика за тормоз над руските представители например в спорта и мн.др
106
0
 
18
 
! Отговори
Странно,нали са преди 1 година
евакуирани,защо ще ги връщат чрез размяна?Да не са ги "евакуирали" към погрешната посока?
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прели са се не са евакуирани сега за органи както опита на сащ в косово и албания и на израел
104
2
 
19
 
! Отговори
И правилно преди 1 година
Пленниците ще бъдат евакуирани в Сибир.... трябва да се правят пътища, язовири, централи... работна ръка е нужна, а азовци са яки... много яки!!!
103
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амнести интернешънъл защо не защити вързаните пленени руски войничета дето украинците нарочно ги стреляха по краката и колената за да ги боли. Горкичките се гърчеха на земята от болка и вързани. Много интересен подход на амнести интернешънъл.
102
2
 
23
 
! Отговори
Е да де преди 1 година
Азовци от Азовстал КАПИТУЛИРАХА ... сега очакваме всеки момент и Наркомана генерално да КАПИТУЛИРА...
101
1
 
24
 
! Отговори
КАПИТУЛАЦИЯ е това! преди 1 година
''ЕВАКУИРАНИ"? Това се нарича КАПИТУЛАЦИЯ, предават се и попадат в ръцете на руснаците като военопленници. Ако 1500 руски войници бяха напуснали фронтовата линия с бели знамена, какви ли щяха да бъдат ЗАГЛАВИТА по нашите медии?
100
1
 
33
 
! Отговори
Ало,мисирки преди 1 година
Я обяснете как се евакуира някой в тила на врага?То бива слагачество,ама чак пък толкова!
99
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цензурата и лъжите на загнилия капитализъм, /тоя път след 30 е вярно/ е по голяма отколкото в Социалистическа България, абе имате малко достойнство от днес засрамете се