Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната

Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори
25 май 2022 15:35, Елка Василева
186
Зеленски: Украйна няма да се отказва от територия, за да спре войната
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че страната му няма да се отказва от територия в замяна на прекратяване на руската инвазия, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
В свое изказване по видеовръзка на "украинска закуска" на срещата на Световния икономически форум в Давос Зеленски каза, че не вярва, че президентът на Русия Владимир Путин напълно разбира какво се случва в Украйна.

В отговор на въпрос от Фарид Закария от Си Ен Ен дали е възможно да бъде договорен край на конфликта Зеленски отговори: "Украйна няма да отстъпва своя територия. Ние се сражаваме в страната си, на нашата земя". Той добави, че войната се води "за нашата земя, за нашата свобода, за нашата независимост и за нашето бъдеще".

По думите на Зеленски като първа стъпка, необходима за дипломатически преговори, Русия трябва да демонстрира желание за започване на разговори и "трябва да демонстрира поне нещо като стъпки за изтегляне на техните военни и оборудване до позициите от преди 24 февруари", когато започна нашествието.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 118 - Русия си е във своя територия .Крайна винаги е била руска. Ще прави квото си поиска.
119
1
 
11
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 2 години
Марко, ...И славната американска армия да нападне Украйна,пак ще имат затруднения
118
2
 
19
 
! Отговори
ЦЕ-ЦЕ преди 2 години
Всеки ден съм дрогиран.Кога повече ,кога по малко.Да пази Господ президент на държавата ти да е наркоман.
117
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ *** СЕ РАЗМЕЧТА. ТЕ И ЗА КРИМ МЕЧТАЕХА ,СЕГА ЗА ДНР,ЛНР. АМА ЩЕ СИ УМРАТ СЪС МЕЧТИТЕ.
116
22
 
2
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
Прав е човека.Руснаците няма да спрат .Дори и сега да спрат след 1.2 години пак ще нападнат Украина.На руснак не трябва да се вярва.Те и сега нямаше да я нападат.
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
113--Паулус марширува във Москва със 200 000 ,площада ще побере и 700 000.
114
2
 
16
 
! Отговори
Кой иска преди 2 години
да се обзаложим,че както сега ни пробиват ушите по цял ден,след транжирането на окраината на следващия ден няма да чуем и дума за нея?
113
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОРЪЖИЯТА СЪС КОИТО СЕ ИЗБИВАТ ДЕЦА ВЪВ САЩ,СЕ ИЗПРАЩАТ ВЪВ УКРАЙНА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ДЕЦА.НАЦИСТИТЕ МРАЗЯТ ДЕЦАТА.
112
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все едно някой ще ви даде правото да се откажете.
111
11
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво
110
3
 
19
 
! Отговори
рибока преди 2 години
Кисинджър го каза,че целта на Запада не трябва да е победа над Русия,а за да има чир Украйна трябва да отстъпи територии,което Зеленски не желае.Все пак не иска за започване на преговори на мир както в началото да им върнат Крим,ДНР и ЛНР,а това което е искала Русия в началото на войната,но мечката е изразходвала енергия и това,което е придобила към момента няма да го даде повече,а занапраед пак всичко ще се повтори,но мечката ще е придобила още повече и ще го иска и него.
109
1
 
10
 
! Отговори
Teo преди 2 години
"Украйна е подготвила 700 000 бойци, въоръжени до зъби за похода към Москва" ... Сега ... това е било отдавна, но 120 хиляди такива надъхани китайчета са си заминали за 5 минути. Много болезнено е да натъпчеш огромно количество кашик на територия 10 фтболни игрища и да гледаш как се изпаряват. Та ... те нека си имат 700 000 въоръжени до зъби - ще трябва да пазят нормалното население от псих0тата, сдобили се с оръжие, а не да идат зян!
108
3
 
19
 
! Отговори
Марков преди 2 години
По-вече от три месеца,един клоун рискова държавата си с идиотското си украинско мислене.Съсел,вдигай бялото знаме,защото докато се криеш,руските части си вършат работата по план.Дядоти Байдън те лъготи,че само ти можеш да направиш от държавата си "Велика Украйна" и ти му вярваш.Не стоварвай оръжие от Америка и други държави,защото то може и служи като бумеранг,който вече е почувствала "армията" ти.
107
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е подготвила 700 000 бойци, въоръжени до зъби за похода към Москва-----Искаш ли руски атом над Кiив?!?!
106
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като имаш за съсед лоша империя като Руската ПРЕДИ ВОЙНАТА сядаш на масата, договаряш се и ИЗБЯГВАШ войната. Така правят умните хора, каквито украинците не са. Прооостите хора се бият до последно, дават милиони жертви и накрая пак губят - територии и човешки животи.
105
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шута от Киев няма какво да парадира вече.Русия си хапна 20% от територията .С това темпо ще стигне 50% до Коледа.Дай Боже изчисти тази свещенна земя от натовски генерали и фашисти.
104
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е подготвила 700 000 бойци, въоръжени до зъби за похода към Москва
103
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат ги американците, че някога ще си върнат Крим, Донбас и Южна Украйна и тия балъъъци вярват и се бият за корпоративния гео-политически интерес на Америка.
102
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ожънат житото украинците започват масова контраатака с цел избиване на руските войници
101
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна загуби право на териториите в които реши да налага нацизъм всред части от украинското население. За това сега, след денацификацията, новия елит в останалата територия, може и да организира нещо като държава. Всичко друго са блянове на Зеленски, вероятно под въздействие на препарати, които го отделят от действителността.