Москва иска Киев да признае ситуацията, да приеме исканията

Украйна заявява, че руските военни трябва да се изтеглят
26 май 2022 15:47, Елка Василева
394
Москва иска Киев да признае ситуацията, да приеме исканията
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че очаква Украйна да признае настоящата ситуация и да приеме исканията на Москва, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Запитан дали Русия очаква Украйна да направи териториални отстъпки, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че "Москва очаква да бъдат приети нейните искания и да бъде разбрана истинската ситуация, която съществува де факто".

Русия преди това е отправяла искания Украйна да признае руския суверенитет над Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 г. и да признае независимостта на подкрепяните от Русия сепаратистки региони в Източна Украйна, припомня АП.

По време на разговори през март украински служители казаха, че статутът на Крим и сепаратистките региони може да бъде обсъден по-късно, но през последните седмици те втвърдиха позицията си и заявиха, че руските военни трябва да се изтеглят до районите, в които бяха, преди Москва да започне инвазията в Украйна на 24 февруари.

Пред репортери днес Песков каза, че "Киев трябва да признае де факто ситуацията и просто да я оцени трезво".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този червендалест азиатец с турски мустачки докога ще ни занимава с особата си?
266
11
 
5
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Всеки ден война м\у Укр-на и Русия е процент поскъпане за ЕС И САЩ - НО КОЙ ДА ГО РАЗБЕРЕ КАТО ИМА ТАКИВА УМММНИ КАТО ЛИЗА ТРАСТ и зеления които убива населението на малоросия с геометрическа прогресия - затова се чува и че ще съдят самите украинци
265
1
 
10
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 2 години
Какво стана с ''красните линии'' - неутралитета на Украйна? Цялата работа било за признание на Крим. Нали Крим беше руски и въпросът бил ''затворен''
264
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия вземе източна Украйна, до няколко години там ще останат да живеят само старци, просто руската мизерия ще прогони хората, ще стане като Крим, че и по-зле.
263
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запорожские казаки пишут письмо великому султану Владимиру Путину: "Русский окупант, пошел на xyz!"
262
9
 
3
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Украина да няма официално граници утвърдени от ООН !!! Там са границите на УССР ! УКРАИНА няма научни книги на украински езие -всички са на руски ! Украина никога не и била самостоятелна и суверенна държава - всичко е постороено от СССР ЗА КОПЕИКИ ! НАЙ ГОЛЕМИТЕ СКЛАДОВОВЕ ЗА ОРЪЖИЕ! ПИЯНИЯ ЕЛЦИН ИМ ДА Е ТАКА ЗА СТОТИНКИ ! Там са най големите бункери като този в Мармопол -7 ет- с всичко за година живот без да излизат и ЯО се финасираше от Русия !!! ДАЖЕ ТОГАВА МАКАР И ДА БЕШЕ 5 та икон-ка
261
0
 
6
 
! Отговори
и , още нещо.. преди 2 години
При войната с Врангел ---болшевиките не могат да се справят с него , затова сключват съюз с украинските атамани и превземат ПЕРЕКОП на Азовско море и Врангел е принуден да напусне Русия през Крим! СЛЕД РАЗПРАВАТА С ВРАНГЕЛОВАТА АРМИЯ --ФРУНЗЕ ИЗБИВА УКРАИНСКИТЕ АТАМАНИ - СЪЮЗНИЦИ И ТЯХНАТА 60-хил.АРМИЯ, ОТ КОЯТА ОЦЕЛЯВАТ НЯКЪДЕ ОКОЛО 7-хил човека...ЕТО ТОВА СА КОМУНИСТИТЕ И РУСКИТЕ БОЛШЕВИКИ ... па вие им вервайте ...ха,ха,хааааааа
260
1
 
0
 
! Отговори
рибока преди 2 години
Ако се сетят да ви пратят Дънди Крокодила ша видите кон боб яде ли.В момента го дават по една телевизия.
259
1
 
4
 
! Отговори
За да те светна: преди 2 години
Нестор Иванович Махно е ПЪРВИЯТ НОСИТЕЛ НА "ОРДЕНА ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ" НА МОСКВА , ДАДЕН МУ ПРЕЗ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА И АТАМАНА , КОЙТО Е ИЗМИСЛИЛ Т.Н. "ТАЧАНКА"/каруца с 3-коня и картечвица ../ ЧК --пращат 3-пъти техни хора да го убият, защото раздава земя на селяните , от големите помещици...!Накраю Н.И.Махно , сам избягва в Румъния за да спаси живота си !
258
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Единствения допустим компромис от страна на Украйна е Русия да се изтегли в границите от преди 24.02 и да изплати репарации за причинените разрушения.
257
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Просия само един голям натовски...
256
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До а бе - друго си е, когато една наака на баба го нахлузи до сливиците на "великия руски мужик". Свиквай!
255
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 312САЩ трябва да влезе да изгони нацистите от Украйна.)))))))Прав си, но за сега няма нужда украинците се справят, отстреляли са 30 тина хиляди рашистки.
254
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин освобождава, и САЩ и НАТО трябва да освобождават. Путин се смее на САЩ и НАТО, че с няколко специални лъжи влезе в Украйна. Борбата с нацистите позволява всякакви действия и всякакви специални операции в Украйна.
253
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Украйна й плащат, за да се бие, не да преговаря. На тия, които плащат не им дреме колко украинци ще загинат.
252
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилите разпространяват лъжи, че руската армия контролира градове в Украйна. Но истината приятели мои е, че украинската армия вече е в подстъпите на Москва и до дни, даже до часове ще влезе и тогава кървавият диктатор Путин ще бъде изправен пред трибунала в Хага.
251
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ трябва да влезе да изгони нацистите от Украйна. Израел, коалицията на желаещите да удари нацистите в Украйна. Страхливецът и некадърникът Столтенберг пропусна повода на Путин да влезе в Украйна.
250
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската инвазия ще докара непоправими последствия за Русия в продължение на десетилетия, ако не и столетия. Русия бавно и методично ще се превърне в Тера Инкогнита. Русофилите да не ми зоват за започване на пълномащабна Световна Война защото такава няма да има!
249
6
 
11
 
! Отговори
Скс преди 2 години
Комунизмът е страшно нещо - войни и бенотия!
248
6
 
9
 
! Отговори
... преди 2 години
Както не веднъж съм казвал афганстаня ей талбаня ей! Споко рашки колко още трупове ще дадете, *** нищо де вие това си го знаете от втората световна, значи на единия даваш патрони на другия пушката и в атака! Така сте правили така ще и правите! Инак се виде талибаните как ви спукаха задните части! а те даже и да пишат не можеха! А сега не е така! Така, че след някакво време като ви умрът 50 000 - 100 000 и вие пак ще се изтеглит! Виждали сме го това нема да се плашите!!!!