Лавров: Западът ни тласка към разширяване на връзките с Китай

Ще използват рублата и юана за разплащане
54
Лавров: Западът ни тласка към разширяване на връзките с Китай
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Хибридната война, която колективният Запад разгърна срещу Русия, открива нови възможности за разширяване на сътрудничеството между Москва и Пекин. Руският външен министър Сергей Лавров заяви това във видеообръщение към участниците в конференцията "Русия и Китай: сътрудничество в нова ера".

"Известно е, че думата "криза" на китайски език е комбинация от два йероглифа: "опасност" и "възможност". Сигурен съм, че хибридната война, която колективният Запад разгърна срещу Русия, открива нови възможности за разширяване на руско-китайското практическо сътрудничество, включително в областта на инвестициите и финансите", подчерта ръководителят на дипломацията.

Лавров добави, че Русия и Китай възнамеряват да развият независима финансова инфраструктура и да увеличат използването на рублата и юана при разплащанията между държавите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: КитайРусиялавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С РФ и КНР обединени технологии и ресурси е напълно възможно дори Колонизация на Космоса в близките 50 години
8
6
 
11
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Многократно Запада ви предлагаше да се присъедините към него - 1952г/с плана Маршал, отказахте да не ви завладее/, 1984г./ САЩ ви предложи технологии през България, но нищо не стана , не ви се работеше/ 1990г.2012г. Пак отказахте. А в Китай не отказват и работят.
7
1
 
16
 
! Отговори
Си Дзипинфил преди 2 години
Двама се карат,а Китай печели.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, този лош Запад... Накара ги да нападнат Украйна, сега ги кара да разширят връзките си с Китай... Горката Русия, западът все го кара да правят неща, които не искат и срещу които са категорично против. Ау...
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжната кобила иска да каже " Ако не ни оставите да праим квот си искаме, още повече ще си отворим бузките към Китай. И ще се оставим да ни разширят, та да ви е гадно на вас"
4
13
 
10
 
! Отговори
pronto преди 2 години
Крива сметка си е направил запада, дори Кисинджър им го каза в Давос.
3
12
 
18
 
! Отговори
Куизъц Хадерах преди 2 години
Ми то на рашистите все някой друг им е виновен. Сега западът ги тласкал към Китай. Този кон лъже като за световно, но време е самите хора да осъзнаят, че режимът на путин ги тласка към мизерия!
2
10
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Ще гледаме филма "Дракон клати Мечка".
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северната Китайска Бензиностанция с Ракети