Обвиниха Навални за създаване на "екстремистка общност"

Това се случва само 8 дни след влизане в сила на присъдата му от 9 г.
1 юни 2022 15:05, Йоана Цонева
15

Руският опозиционен политик и обществен активист Алексей Навални, който изтърпява присъда в затвора във Владимир, е получил ново обвинение - за създаване на екстремистка общност. Това съобщи беларуската медия NEXTA, позовавайки се на негово съобщение в Twitter.

„Оказва се, че съм създал екстремистка група, за да разпалвам омраза към властта и олигарсите. И когато ме вкараха в затвора, се осмелих да бъда недоволен от това и призовавах към митинги. За това трябва да ми добавят още до 15 години“, пише Навални, иронизирайки, че вероятно руският президент Владимир Путин тайно го обожава и затова иска да го скрие в подземен бункер, пазен от надеждна охрана също като себе си, предаде Actualno.

"Така си обяснявам факта, че не са минали и 8 дни от влизането в сила на 9-годишната ми строга присъда и днес получавам ново обвинение", пише още той.

Още по темата

Делото за създаване на екстремистка общност срещу Навални и неговите сътрудници беше образувано през септември 2021 г. Разследването смята, че опозиционерът е създал общност, чиято цел е била "да дискредитира държавната власт". Освен това от Следствения комитет твърдят, че Навални и неговият екип са призовавали към "екстремистка и терористична дейност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Vlady преди 1 година
Алкаш Немцов също беше ученик и последовател на Елцин и щеше да пропие Русия докрай по стъпките на своя учител.
11
2
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Байдън се отказа да уволнява Путин няма как да назначи Навални за президент.
10
1
 
0
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Ще ги отлежи, а може още някоя присъда да му лепнат. Ако целуне ръка на Путин може и да го пуснат след 10 години. В затвора бавно времето лети.
9
3
 
1
 
! Отговори
789 преди 1 година
Навални на практика не е зеплаха за режима. Ако беше отдавна да е "умрял при злополука". Истинските опозиционери Путин отдавна ги изби. Ако някой можеше да направи нещо това беше Борис Немцов. Модерен човек, с визия , популярен и най вече с опит в управлението (бивш вицепремиер и бивш губернатор на Нижниновгород). Навални е готин , но това не е достатъчно
8
1
 
5
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Алкаш Навални ше остане още дълго без пиячка. Не е добра смяна на Путин - ще пропие Русия докрай по стъпките на своя учител Елцин.
7
2
 
10
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Не трябваше да се връща... Смело беше, но не трябваше... Щеше да е добра смяна на Путин след войната. Навални е националист и мисли доброто на Русия, макар и по свой начин.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как Руснаците разбират демокрацията? Ами както разбираха Комунизъм и Социализъм. Един командва, всички други изпълняват, който не е съгласен у гулага и да е мислил, а останалите да гледат и да мислят. И понеже така трудно се живее - много водка.
5
4
 
13
 
! Отговори
Путинска демокрация преди 1 година
Това е истината драги русофили! Който критикува Президента диктатор е в затвора ,или е самоУбит!?!
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми е ясна целта на тази 'жизнено важна' новина??!?
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що пишеш на английски бе навалчо?
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в затвора му е мястото на тоя предател
1
9
 
8
 
! Отговори
предложение преди 1 година
Утре да не се пускат сирените, че може да уплашим "бежанците" от Бандерия.