1000 украински пленници отведени в Русия за следствени действия

Украйна иска да ѝ бъдат върнати всичките 2000 защитници на Азовстал
8 юни 2022 09:36, Елка Василева
159
1000 украински пленници отведени в Русия за следствени действия
Снимка: архив, БГНЕС

Над 1000 украински войници, предали се в Мариупол, са прехвърлени в Русия, за да бъдат извършени следствени действия срещу тях, предаде ТАСС, като се позова на свой източник в руските правоохранителни органи.

"Над 1000 души от "Азовстал" са прехвърлени в Русия. С тях активно работят правоохранителните органи", посочва източникът, без да уточнява как ще се действа по-нататък с тях.

Още по темата
Той допълни, че на по-късен етап в Русия може да бъдат прехвърлени и още украински пленници.

Ако новината се потвърди, това ще попречи на и без това проблемaтичните мирни преговори между двете страни, отбелязва Ройтерс.

Украйна иска да ѝ бъдат върнати всичките около 2000 защитници на металургичния комбинат "Азовстал" като част от размяна на пленници, но руски депутати настояха някои от войниците да бъдат съдени.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
12
 
2
 
! Отговори
Само че ! преди 1 година
Донецк и Луганск са Украина и народното опълчение плюс руския спецназ и наемници спокойно могат и са обявени от украинските власти за терористи със които не се преговаря затова Азов и др части не спираха да се бият за земята си ! Ако някой открадне парче земя от Русия тя сигурно ще гледа обявяват ги за терористи и ги избиват ! Това че във тези области живеят големи групи руснаци не означава че могат да правят каквото си искат !
79
3
 
4
 
! Отговори
Не се татуирай ! преди 1 година
Голяма грешка е да си татуираш символа на частта ,защото при попадане във плен единствения вариант да те мъчат по малко е да се правиш на насила мобилизиран от няколко дни или седмица ,на всеки татуиран със черепи кости ,кръстове и др спец символи им съдират кожата и дори да казват истината няма спиране и на края пак някаква гадна смърт ,така е и при наемниците ! Другото е не снимай ! Без телефон !
78
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се правете на луди! Прекрасно знаем,че Путин влезе в Украйна,точно заради Фашисткият батальон " Азов"! Нормално е Русия да ги съди,като Военнопрестъпници,заради Убийствата в ДНР и ЛНР! Путин сам си ги взе! Тези,които Не са участвали в зверствата там,може би ще бъдат разменени!!
77
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички русофили до един са *** *** и предатели...Фашистка Русия няма да победи в тази война, защото, това ще означава, че цивилизования свят не може да спре един самозабравил се глyпак и диктатор.
76
8
 
14
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 1 година
Ще се води следствие и ще се повдигат обвинения, затова че не са послещнали жужи с цветя и рози и са изпълнили своя свещен дълг да защитават Родината си от нахлулите зелени човечета, дошли да рушат, убиват, изнасилват, крадат и завземат чужди територии ... пази боже сляпо да прогледа и Кремълски военнопрестъпници да съдат за престъпления тези на чиято суверенна територия са нахлули ... !!!
75
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми на капкомера за минусите, защото това е истината. Поне си изкарвам прехраната по достоен начин.
74
8
 
9
 
! Отговори
Само минуси преди 1 година
русофилчета жалки... Ха-ха-ха!
73
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нали бяха евакуирани с червения кръст под ръководството на СБУ??? Ало? Дежурните платени. Къде сте? Само лъжи четем. Около 2500 са. Има един дето щял да залоли на Кадиров майка му и да изнасили дъщерите му. Само той бил прехвърлен в Грозни. Настъпал е мотиката вече.
72
4
 
10
 
! Отговори
Страшна армия !!! преди 1 година
Към всяка рота има и един тир да товарят изкраденото !
71
4
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 112 Нормално е русофил който не може да се впише между нормалните да продава дрога.
70
7
 
10
 
! Отговори
Да им е за урок преди 1 година
Как можаха да повярват и да се предадат ??? Сега всеки руснак хванат във плен трябва да се съди като убиец нахлул във чужда държава да убива и разрушава !
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никак не е лесно да си русофил в днешно време... Много омраза и погнуса има към тези индивиди...защото непрекъснато се опитват да дезинформират обществото.
68
7
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 109 Ако беше поне малко умен, щеше да знаеш, че ако нацистите са решили да се завръщат, нямаше да го направят явно. Никой няма да повтори грешката на Хитлер - да застане и да говори явно пред народа си - за целите си, за плановете си, за нацията си. Много по добре е да лъжеш якутите и бурятите да умират за измислена кауза. Нациста от Кремъл е в по изгодна позиция от учителя си, не е обещавал нищо на никой, освен мародерстване, кражби на въглища, стомана, пшеница ...и бяла техника.
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Езотерици са родителите ти. От 10 години продавам дрога на такива като теб. Обратно в системата мило мишленце.
66
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОНЗИ ДЕН ИМАШЕ НОВИНА ОТ ЧЕСТНИЯ ЗАПАДЕН НЕ ХИБРИДЕН ПОДХОД, ЧЕ УКРАЙНА СЪДИ РУСКИ ВОЕННОПЛЕННИЦИ... ТА СЕГА ТРОЛОВЕЕ ЗАПАДНИ КОМЕНТИРАЙТЕ И ЗА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ, КОИТО ПРАВЯТ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ВСЪЩНОСТ...
65
12
 
7
 
! Отговори
факт преди 1 година
До Анонимен 93 Украйна щеше да е цяла и нямаше да има война , ако САЩ не бяха организирали преврата , свалил Янукович . Кличко и останалата опозиция се бяха разбрали с властта за промени , нови избори и т.н..Ама от Вашингтон искаха друго .....
64
6
 
11
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 104 Какво е това "братушка"? Следващата глупост след "славяни"?
63
8
 
2
 
! Отговори
Витамин Z преди 1 година
Евакуация! XD
62
0
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 96 Смях. Не ми говори като току що прохождащ езотерик "осъзнал" матрицата и едновременно да се опитваш да ме жегнеш. Смешно е.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"неудобни за системата татуировки по улицата и никой не" - 1312 на челото, докато идолите ти са отчет в районното не означава, че си неудобен за системата, а напротив.