Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне

Европейските политици ще имат много по-сериозни проблеми, заяви Вячеслав Володин
14 юни 2022 23:00, Нели Христова
375
Москва със заплаха: Ако прати ядрени ракети на Украйна, Европа ще изчезне
Снимка: Pixabay

Русия заплаши да направи така, че Европа да „изчезне“, ако западните лидери доставят ядрени оръжия на Украйна, съобщава британският „Метро“.

Един от най-големите политически съюзници на Владимир Путин, ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, предупреди, че подобен ход ще провокира „ядрен конфликт“ на континента.

Като ключова фигура в руската политика и един от първите официални лица, подкрепили публично войната, думите му не трябва да се приемат лекомислено, пише изданието.

Неговата апокалиптична заплаха идва, след като според съобщенията бившият външен министър на Полша Радослав Сикорски призова за предаване на ядрени оръжия на президента Зеленски, за да укрепи отбраната си.

„С такива политици европейците ще имат много по-сериозни проблеми от тези, с които вече се сблъскват днес (бежанци, рекордна инфлация, енергийна криза)“, отвърна в Telegram Володин. „Сикорски провокира ядрен конфликт в центъра на Европа. Той не мисли за бъдещето нито на Украйна, нито на Полша. Ако предложенията му бъдат изпълнени, тези страни ще изчезнат, както и Европа. Той трябва да бъде прегледан от психиатър, да предаде мандата и да остане вкъщи под наблюдение. Именно заради хора като Сикорски е необходимо Украйна да бъде освободена не само от нацистката идеология, но и да се демилитаризира, като се гарантира нейният неядрен статут.“

Никой западен лидер досега не е предлагал въоръжаване на Украйна с ядрени оръжия и не е ясно дали Полша планира да направи това.

Сикорски каза пред украинския канал Espreso TV, че руският президент е нарушил Будапещенския меморандум за гаранции за сигурност от 1994 г., който задължава да се зачита териториалната цялост на Украйна, пише „Сън“.

Той каза, че това нарушение би оправдало доставката на ядрени оръжия от Запада.

Украйна се съгласи да предаде всички ядрени оръжия, разположени в страната след падането на Съветския съюз.

В публикация в Туитър, адресирана до Володин, Сикорски каза: „Вие обещахте на Украйна да зачитате границите ѝ през 1994 г. в замяна на ядрените ѝ оръжия. В момента вие я колонизирате и заплашвате и Украйна, и НАТО с ядрените си оръжия. Ние просто искаме да знаете, че ако ги използвате, ние също имаме опции.“

Скоро след инвазията на Русия през февруари, Путин приведе ядрените си сили в повишена готовност, позовавайки се на „агресивни изявления“ на НАТО и строги финансови санкции. Кремъл също придвижи ракети с ядрена способност към границата на Русия с Финландия заради плана на скандинавската страна да се присъедини към атлантическия алианс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
268
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да де, ама другите просто ще умрат, А Руснаците ще отидат в Рая.Стратег е Дядя Вова..... стратееег !!!!!!!
267
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия трябва да бъде демилитизирана и всички по затворите.Един Руснак не трябва да има свободен." - Ако сега живеехме във времето преди 89-а, ти щеше да си най-големия комунист и доносник в селото, в което живееш. Радвам се, че сега мнението на подобни индивиди не се взима под внимание. С какво си по-добър от Путин? Дори той не говори за това, че всички украйнци или всички жители на държави членки на НАТО трябва да бъдат в затворите. Говори с психиатър. Имаш проблеми...
266
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 290 Анониме Нато нямат 6500 ядрени бойни ракети. Шефът на Sirmi даде интервю, че са произвели доста нови запаси. Вече имат над 10000. А Русия има 5500! . . . . . . . . . . . При повече от 1000 можеш да унищожиш планетата! Така че имането на повече не предоставя предимство! Кой е първия това е въпроса?
265
11
 
9
 
! Отговори
ДЕРУСИФИКАЦИЯ преди 1 година
на Русия ще се наложи явно. ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТАЯ С..Н
264
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
291 Русия трябвало да изчезне от картата на света. Сталиниста си ти бе.
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
293 си нацист виж си идеологията НЕОНАЦИЗЪМ покрай сухото да гори и суровото даже и Комунистче си.
262
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Русия.. Да ще трябва промяна на картата на света но тя няма да ти хареса хлапе.
261
0
 
23
 
! Отговори
До 292 преди 1 година
НАТО има,Русия има,имат и други ядрено оръжие.Накрая всички вкупом ще намалим въглеродния отпечатък и ще разберем има ли живот след смъртта.Жалко за животинките,които ще загинат заради човешка алчност.
260
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато нямат 6500 ядрени бойни ракети. Шефът на Sirmi даде интервю, че са произвели доста нови запаси. Вече имат над 10000. А Русия има 5500. Така че рашките голем к ги чака ако се стигне до тези ракети. Руския език ще изчезне завинаги от планетата Земя.
259
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руска шизофрения - ясно е че няколко минути преди европа да 'изчезне', от блатото Русия няма да има и помен. Ама то глупаво руско псе - лае и лае
258
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя лудия забрави, че Нато има 6500 адресни бомби. Ако Европа изчезне, с Русия ще стане като на филма "Да изчезнеш за 60 сек"
257
10
 
10
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 1 година
да смачкаме Русия
256
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сикроски завижда на раша че полша неможа да превземе лъвовска губерния и сега си прави проветрения на устата си за успокояване в место да си вземе психиатричните лекарства а го е страх от раша
255
4
 
9
 
! Отговори
Какво доживяхме ? преди 1 година
Какво има тоя изперкалия във главата да си мисли ,че ще унищожи европа ---и остави него ами си мисли ,че неговите внуци ще доживеят да го видят ! Да не би запада да нямат бомби !Перат се че ако ударят Англия там ще е пустиня ,а Англия дали няма да си изтреля целия ядрен арсенал във Русия ,а Франция, Испания ,ядрено оръжие на Щатите сигурно е разположено и др във европа .....
254
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 286 Анонимен.Америка издигна след войната враговете си Германия и Япония.Образцови държави.Издигна Тайван,Южна Корея.Посъветва 50 години по радио Гласът на Америка Китай и С.С.С.Р да се откажат от комунистическата икономика.И те послушаха и станаха държави с частна капиталистическа икономика.Китай се издигна високо.С.С.С.Р закъсня и изчезна.Какво е създала Русия.Изчезналата Г.ДР. Северен Виетнам-покойник вече.Създаде Русия,Северна Корея.Не си завирай запалена руска пиратка отзаде.Олеле!
253
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Украйна ще е част от Русия.Европа ще е колония на Русия до 10 години.Няма нищо,ни ресурси,ни капацитет,нищо...60г маркузианство я съсипаха тотално.
252
6
 
10
 
! Отговори
Расцветали Грибы преди 1 година
Така е то.Който с меча тръгва да превзема,от меча ще и "погибнет".Каквото повикало,такова се и обадило.Да не запеят вместо"Расцветали яблони и груши"-"Расцветали ядерные грибы над Москвою и над Питером"Да цитираме Книгата на Книгите,последната глава "Откровение"-13:10-"Ако някой откарва в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива с меч, и той трябва да бъде убит с мечдори и да е ядрен.. Тук са нужни търпението и вярата на светиите.Търпение имаме,а Светиите се видя,че помагат на Правото Дело
251
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой ще бъде победител,но от публикуваното досега за войната Русия действа като змия- удушвач.
250
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До те американците... ти си много наивен и незапознат
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анатоли ти украинец ли си.