Украйна забрани руската музика, отслабвала идентичността

Изключения само за творци, които заклеймяват инвазията
19 юни 2022 20:58, Анисия Иванова
315
Украйна забрани руската музика, отслабвала идентичността
Снимка: БГНЕС

В Украйна ще е забранено публичното изпълняване на музика на творци с руско гражданство, след като днес Върховната рада одобри с мнозинство от две трети тази мярка, съобщи в Телеграм украинският депутат Ярослав Железняк.

В текста към гласувания законпороект се обяснява, че „музикалната продукция на държавата агресор (може) да повлияе на сепаратистките настроения сред населението“. Руската музика би направила по-привлекателно възприемането на руска идентичност и цели отслабване на украинската държава, се казва в текста.

Изключения ще се правят само за творци, които публично са заклеймили руската инвазия в Украйна, като Службата за сигурност на Украйна (СБУ) ще изготви за целта специален списък на творците, за които се прави изключение.  

Успоредно с това бе забранен вносът и разпространението на книги и друга печатна продукция от Русия, Беларус и окупираните от Русия територии. Книгите от Русиа вече са обект на цензура от 2016 г., отбелязва ДПА. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полякините бяха в изобилие и много бързо ти се връзваха..... Да, но бяха в изобилие но рядко връзваха на селияндуро-балканяци.
16
1
 
31
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Зельо откачи брат.
15
3
 
40
 
! Отговори
Повръщам преди 1 година
вече от украински глупости и всичко около тая гнусна натовски провокирана боза! Всичко лъсна на показ!
14
9
 
4
 
! Отговори
Теле зрител преди 1 година
Пък едно време при тукашния комунизъм са забранявали дивашката западна музика!))Тез изостанали с 60 години!))
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските власти в Мариуполь не забраняват украинската музика и украинския език. Току-що гледах обзор на цените в супермаркета и на бензиностанцията. Може би няма да повярвате, но цената на бензин А95 днес в Мариуполь е 49 рубли за литър, което е доста под $1.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно е! На ММЦ-то в Приморско по дискотеките кви полякини, кни рускини сваляхме! Всякакви имаше, чехкини, украинки, германки, норвежки, французойка, сръбкини, маджарки... Боллук!.......... СВАЛЯХТЕ най често спуканата гума на Заза или Москвето, а останалото си беше чисто и просто чикиджидрус локумчета!
11
21
 
5
 
! Отговори
Интересно преди 1 година
Дали някой от тези,който смятат ,че мярката е прекомерна ще ми цитира случай на изпълнение на немска музика в Съветският съюз по време на ВСВ. Защото случая е аналогичен....има фашизоиден агресор,който избива най вече тези украинци,който щеше да защитава,като ги избива с цинизъм , злорадство и варварски методи.
10
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия забранили руска музика,но говорят на руски )Али фашисти къде ви е украинския език
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А през 80-те години в дискотеките у нас при бай Тошо се слушаше само западна музика. Не руска, не български рок, само западна. Наврете си пропагандата знаете къде, европеерасти!...... Кънтеше сръвско от почти всички квартални кръчми. В Пешо Берон пуснаха метъл но честно идваха от народната милиция и спираха мероприятието. В дискотеките в центъра се слушаше Лепа Брена и тук там някоя песничка на Бони Ем и да Иръпшън. Това ни докара Янко - овчарската червена буржуазия!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНе бе пеерадска зона сте ви е в софия виж вчевра парада ви тъова че си ппеерас съчувстваме тиMurray Head - One Night In Bangkokкомуниис
7
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са новите европейски цености
6
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро и по цяла Европа ще я забранят, ще остане само у нас по телевизиите, понеже сме руска зона.
5
6
 
28
 
! Отговори
Кирил Методиев преди 1 година
Аз предлагам да им спрем кирилицата на тия укри!
4
3
 
36
 
! Отговори
Край преди 1 година
Нищо. Скоро ще бъде забранена Украйна.Не виждат че името на държавата им означава че са в края на Русия ами се пенят да са нация. Македонска им работа.
3
2
 
22
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Малиий колко демократично, личи си че са добрите, добре че ти подкрепяме. Както ги подкрепихме на евровизията. Може да мислехме друго, да направихме друго, но накрая се оказа че ги "подкрепяме" . Понеже така е демократично. Правителството решава какво е правилно и го прави за теб. Чудесен живот.
2
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това се случва в страна в която над 80% от населението не вдява и бъкел от украински "език"
1
3
 
15
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 1 година
Бейдън значи мир,а Зеленото е радост!