Руска рафинерия: Удариха ни откъм Украйна

Тя се намира в близост до украинската граница
22 юни 2022 18:00, Йоана Цонева
106
Руска рафинерия: Удариха ни откъм Украйна
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин два дрона, летящи откъм Украйна, удариха голяма руска петролна рафинерия в близост до границата, съобщиха от завода, като изпратиха в небето кълбо от пламък и черен дим и накараха завода да спре производството, предаде "Ройтерс".

Руските региони, граничещи с Украйна, съобщават за множество нападения и обстрели, след като на 24 февруари Москва изпрати свои войски в бившата си съветска съседка за така наречената "специална военна операция".

От петролната рафинерия "Новошахтинск" в руската Ростовска област съобщиха, че първият дрон е нанесъл удар в 8,40 ч., като е засегнал дестилационната инсталация "Акруд" и е предизвикал взрив и пожар.

Вторият удар в 0623 GMT е бил насочен към резервоарите за суров петрол в рафинерията, най-големият доставчик на петролни продукти в Южна Русия, но не е предизвикал пожар, съобщиха от завода. Никой не е пострадал.

"В резултат на терористични действия от западната граница на Ростовска област два безпилотни летателни апарата нанесоха удар по технологичните съоръжения на Новошахтинск", заявиха от завода.

Още по темата

"Персоналът е евакуиран, а технологичното оборудване е спряно, за да се оценят щетите."

Областният управител на Ростов, Василий Голубев, заяви, че петролната рафинерия е преустановила работа. Той заяви, че в рафинерията са открити фрагменти от два безпилотни самолета.

На кадри от социалните мрежи се вижда как безпилотен самолет лети към рафинерията, разположена само на 8 км от границата с Украйна, преди да се издигне голямо огнено кълбо, което предизвиква възгласи от хората в близост до камерата.

Рафинерията е с годишен капацитет до 7,5 милиона тона и започва да функционира през 2009 г.

Руското министерство на енергетиката заяви, че пожарът не е засегнал доставките на бензин и дизелово гориво за потребителите в Южна Русия.

Русия разследва и причината за големия пожар, който избухна в края на април в петролен склад в град Брянск, на 154 км североизточно от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
15
 
! Отговори
нищо ново преди 1 година
постановки ала КГБ..ха ха ха Путин взриви два блока с цивилни рснаци за да започве чеченската война.
38
2
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 1 година
В ЕС, доставките са около 15%. Няма да се отрази колкото си мислиш. Две, три държави са зависими...
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боярищниците и те са ми много интересни, като укропитеците. Ами нали война водите, какво чакате, да пратят Барби да ви сервира кафе и закуски ли? Била терористична операция. Жестоока пропаганда и от двете страни.
36
9
 
4
 
! Отговори
дяконЪ преди 1 година
....е на война, като на война.Щетите са поправими бройките не!!!67:0.01 все пак засега мисля е добър резултат само от един доброволец (не съм наемник) на страната на Русия.Скоро Одеса
35
21
 
8
 
! Отговори
Антон преди 1 година
Щастливи русофоби, като идио..и. Глад, фалит, помощи на Украйна, до живот, за да станат милиардери зеленото гумно и американските му приятели. А Русия ще си свърши работата, която започна. Това е винаги било, малко сте чели, за ваш лош живот е.
34
5
 
14
 
! Отговори
Бай Митю преди 1 година
Какви слонове от Украйна бе момчета.Този град се вижда на картата че е до Ростов на Дон.граничат с така наречената ДНР и ЛНР.До Украинската армия и фронтова линия има 150 км. Как са прелетели дръвчетата 150 км през руските ПРОБЛЕМИ. ЯВНО е "приятелски огън"от някой пиян казак
33
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия,а не Донбас, я чакат много такива подаръци от Али Експрес. Мноооого специални миниоперации..
32
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добра новина...
31
3
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А не бе, ще ви четат вестник :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук не говорим за урките, говорим за "руския" петрол и газ и откъде го добиват, ама явно никой не е чувал това нещо в Раша :))) Не всички са облъчени като русофилите и знаят, че чеченците имат петрол, а азерите имат петрол и газ, те в пущинака немат такива работи рашките :)))
29
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 33 - кви американски дронове бе, има видео - едно евтино дронче от алиекспрес със закачено снарядче и го метнаха като камикадзе. Я се осъзнай малко...
28
5
 
24
 
! Отговори
Абе преди 1 година
... нали руската граница се охранява от безаналогови противовъздуни системи? Вече за кой път четем за някакви митични украински рейдове на територията на пРосия? За кое лъжат руснаците: че украинците ги правят, или че въпросните системи работят? Едно от двете със сигурност е лъжа.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един простичък въпрос, къде в Русия има петрол и газ, само не ми казвайте в пустощта Урал или Сибир :)))
26
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Идеално извинение Русия да намали доставките за Европа... Е така, за да стане горивото 5 лв.!
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 32 хаха,личиси колко ти е акъла,хаха
24
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са американските дронове. Сега руснаците ще минат на другия план и от Украйна ще остане само пепел. Вече няма спиране.
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 "и какво стана там я кажи че да се посмеем малко" Десетина денацифицирани руски военни единици и малко ТИШИНА. Това "стана". :))))
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето това са добри новини.
21
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ъррм, тъпо деяние. Сега, ще почнат да падат ракети в западна и северна Украйна . Мине се не мине някоя седмица и все правят глупости украинците. По-добре да се възползват от отворените граници и да заминават да работят в Англия, САЩ, Холандия и Германия преди да им падне някоя бомба над главите. Там работа много, че Турция вместо да ни достави 3 милиона сирийци, взе че направи глупостта да нападне северо-източна Сирия и да ги върне обратно. В Европа работа много само имигрант да си.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 27 хаха,и какво стана там я кажи че да се посмеем малко