Калфин: Светът знае, че изнасяме оръжие за Украйна

"Излязохме от безнадеждния път по отношение на РСМ"
27 юни 2022 11:15, Анисия Иванова
54
Калфин: Светът знае, че изнасяме оръжие за Украйна
Снимка: БГНЕС

Оръжейните заводи у нас работят на три смени и изнасят, а в света в момента няма друго място, което да има нужда от нашите боеприпаси, освен Украйна. Това каза Ивайло Калфин, бивш вицепремиер, бивш външен и социален министър и бивш евродепутат.

Войната в Украйна затъна в коловозите и ще бъде дълго събитие. Въпросът е какво би могло да се направи, за да не се повтарят подобни напрежения, каза Калфин пред БНР.

"Ясно е, че това оръжие финишира в Украйна. БСП си мисли, че хората са толкова посредствени, че слушат председателката им, отколкото да виждат какво се случва. Целият свят знае, че ние изнасяме оръжие за Украйна, включително Русия вероятно. Само г-жа Нинова не знае.", каза той.

Още по темата

"С това гласуване България излезе от безнадеждния път след подписването на договора с РСМ. Предишното правителство сложи на трупчета целия процес и блокира разширяването на ЕС", коментира Калфин за падането на ветото за преговорите на Северна Македония с ЕС.

Трайният интерес на България не е някой в Скопие да ни обещае нещо, а да видим, че нашите съседи са европейска държава, смята той.

"Да, имаше натиск върху България, но трябва да дефинираме нашия интерес – не като има натиск ние да се запънем като магарета. Дипломацията си свърши работата, политиците отново не си свършиха  работата.", каза Калфин.

Според Калфин начинът, по който беше прието решението за падането на ветото в парламента, не е бил добър и ще предизвика реакция в Скопие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До отец Нафърфорийи изнесе НЗ за бм21 в брацка русия
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът знае, но Кулеба май незнаше. За какво цъфна тук преди няколко месеца, да ни моли за оръжие?
21
4
 
4
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 година
Нинова се оказа по мъж от много уж мъже в политиката . Каза и един куршум няма да отиде в Украйна -толкова ,какво да се обяснява повече на сулю - пулю.
20
1
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 година
Калфин, не си прав! В България го знаят и малките деца само г-жа Лъжа не знае!
19
0
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
"Не е вярно това, изнасяме за Полша по договор, ..." Батальона "Сомалия" публикува видео от превзет опорен пункт на ВСУ близо до Ню Йорк. Там имаше доста оръжие, включително български патрони с товарителница "Прага, Посолство на Украйна" на тях.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те украинците немаше толкова да се интересуват от нас, ако не им продавахме оръжия :)) Ония външния им министър чак в парламента ни дойде :))
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво толкова като изнасяме? Ако не сме ние ще са някои други. Американския военно промишлен комплекс от десетки години печели от всяка война по света, ние тук се правим на големи пацифист. Тия военни заводи в Казанлък какво да работят? *** и тенджери ли да произвеждат?
16
2
 
7
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Западни експерти изчисляват че войната ще свърши до края на годината. В момента от 130 гаубици М777 са в действие 34. Останалите са унищожени или са за ремонт. Директора на Уралвагонзавод благодари лично на Макрон за предоставените му за изучаване и тестове две френски самоходни оръдия "Херкулес" с пълен боен комплект и документация.
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки знае освен Нинчето, тя твърди, че не сме изнесли нито един патрон :)))
14
3
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Сата ли си,. ИДЕ ли си не те знам, но ставаш смешен. А ти откъде знаеш, че поръчките са за Украйна, а не за Русия? Те дефакто в Русия отиват де, но като трофеи.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бачкат на 3 смени за единия хляб. Щефовете, чорбаджиите и мафиотите обират печалбите. Негативетеса и за тези, които не работят в тези заводи. Пък вие си пишете кой какъв бил и кого обичал.
12
0
 
7
 
! Отговори
червените олигарси преди 1 година
държат търговията с оръжие което бг произвежда от времето на бай тошо и го продават на който им плати. било афганистан , било сирия, било идил, било украйна...в тоз бизнес морал няма наивници.
11
0
 
10
 
! Отговори
само преди 1 година
ние не знаем :)))))))))))
10
12
 
10
 
! Отговори
Да преди 1 година
Който е за Русия да ходи там, защо е тук и само ни натрапва колко е велика и хубава!
9
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонимен7 корабите бяха два, единия не се коментира изобщо. капитанът на другия се е опитал нещо да денацификира в мариупол и после корни и плашипутарниците от промяната опищаха орталъка, което ме навежда на мисълта, че товара на гемията не е бил бирени шишета и капачки за буркани
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е г-н Путин да срине с Калибри Казанлък и Сопот.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IQ 3.14 И аз така си мисля, че нащо параходче или само се е предало на руснаците, или че те са ги набарали и 2 седмици е имало яко профилактиране. Впрочем, капитанът завърна ли се, или избяга в Омск с някоя рускиня..?
6
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Дакое точно е ясно? някакви доказателства, освен "честната дума" на левия тестис на агент Гоце има ли?
5
3
 
11
 
! Отговори
Калфин, преди 1 година
Половината свят изнася оръжие за Украйна.Даже и безплатно.
4
19
 
12
 
! Отговори
още оръжие в Украйна преди 1 година
Трябва да изнасяме още и още оръжие за Украйна. Да подаряваме. Колкото повече изтребени руски xлeбаpku , толкова по-добре за България.