За първи път от 100 г. Русия не може да изплати държавен дълг

Москва месеци наред се колебаеше на ръба на дефолта
Обновена: 27 юни 2022 14:27 | 27 юни 2022 14:27, Йоана Цонева
242
За първи път от 100 г. Русия не може да изплати държавен дълг
Снимка: БГНЕС

За първи път от 1918 г. насам Русия не изплати своя държавен дълг в чуждестранна валута.

Месеци наред Русия се колебаеше на ръба на дефолта, днес е кулминацията на финансовата битка, която САЩ и други държави водят срещу Кремъл заради нахлуването в Украйна.

Гратисният период за пропуснати плащания по облигации в размер на около 100 млн. долара, блокирани поради широкообхватните санкции, приключи снощи.

Още по темата

Няма да има официална декларация, а Русия вече оспорва определянето, но ако инвеститорите не получат парите си до крайния срок, в понеделник сутринта ще настъпи "случай на неизпълнение", според документите за облигациите, съобщи Bloomberg.

Еврооблигациите на страната се търгуват на проблемни нива от началото на март, валутните резерви на централната банка остават замразени, а най-големите банки са откъснати от световната финансова система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ???ПРИЧИНАТА Е БЛОКАЖ НА БАНКОВИТЕ ПРЕВОДИ ЗАРАДИ САНКЦИИТЕ. ГОВОРЕТЕ СИ.... РЕАЛНОСТТА Е ДРУГА.
24
2
 
5
 
! Отговори
Споко преди 1 година
... сега Путин ще махне отегчено с ръка и БРИКС ще поемат дълговете на Русия. БРИКС са новия световен алианс.
23
13
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
Ало, русофилите! Докъде ще стигнете с този инат? Русия се разпада! От Октомврийската Революция 1918 г. досега Русия тъпче на място и се върна в изходна позиция - дано не стане там нова революция, че м*м*тa си джaca!!!Ориентирайте се към САЩ, към Канада, към ЕС, към Китай, към Индия, към Израел, към Австралия, към Южна Корея, Япония, навсякъде се ориентирайте където няма руснаци и Русия!!! Русия е загубена кауза!!!
22
4
 
8
 
! Отговори
Дса преди 1 година
Тези пак наказват Русия като удрят собствените си хора..... що за *** са това
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рашън, няма нужда да ни припомняш, че руската икономика е земеделско-минногеоложка икономика. Апропо, в Китай има много повече редки метали, и чайните са лидер в износа на такива елементи. Нещо друго искаш ли да ни кажеш?
20
9
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
Рашън, понеже при тебе е цялата Менделеева таблица, затова си с БВП на глава от населението (което определя колко богата е една държава) наполовина на България. Падам как руският голтак се перчи. Само ще те светна, че скоро Русия ще се разпадне. Няма кой да търпи Москвичите и празните магазини там.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ имат трилиони дългове, обаче тези дългове са им към частната ФЕД, тоест тези които им печатат доларите :)) От друга страна, никой не търси рубли, дори самите руснаци, те отдавна са в дефолт :)))
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКато дължиш пари в евро или долари, се очаква да не опитваш да ги плащаш в рупии, рубли, зимбабвийски долари, или други нерелевантни валути.
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 "Ти обаче създаваш пречки" Ако не се занимавахте със защита на руските нацисти, щеше да си наясно, че в ей тая част от поста ти се крие отговора защо ситуацията е каквато е.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 12 заради тоя Фед се покачва инфлацията. За последните 2 години американците са напечатали няколко трилиона долара като са увеличили съществуващите долари с около 40%. А както е известно когато се покачва количеството на валутата пада себестойността и хоп инфлация
15
0
 
4
 
! Отговори
Това е истината преди 1 година
. Руското финансово министерство направи купонното плащане за еврооблигации с падеж през 2028 г. на обща стойност 8,5 милиарда рубли (159,4 милиона долара), съобщи министерството министерството в петък.Министерството на финансите на Руската федерация информира, че в съответствие с Указ на президента на Руската федерация от 22 юни 2022 г. 394 За временната процедура за изпълнение на задълженията по държавния дълг на Руската федерация, изразени в държавни ценни книжа с посочена номинална стойност в чуждестранна валута за резиденти и чуждестранни кредитори", средства за изплащане
14
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин що не предложи на БРИКС да им плати на тях дълга на Русия? Чувам, че те щели да са новия свят. :))))))
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може или не й позволяват? Да ви дефекирам на фейковете.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7ми: дебилизмът е дори по-голям от това което си описал. Аз ти дължа 1000 лв. Имам ги и искам да ти ги върна. Ти обаче създаваш пречки за това парите ми да стигнат до теб. И едновременно с това ме обявяваш за неплатежеспособен.
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисирката стига лъжи това, че западняците не желаят да им бъде платено не значи, че Русия не може да плати и то някакви си 100 милиона.
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 милиона долара и то заради санкциите срещу нея, не че не плаща хахахаЧест им прави даже на руснаците, че удържат на тази свинщина, а как ще го нарекат божествените масмедии ми/им дреме на шуранайката....
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имат печатница като ФЕД, щяха да си решат проблемите, ама рублата никой не е уважава, търсят се само долари и евро по свето :)))
8
11
 
6
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До Анонимен3...Тоя пък,абе *** адйде бягай към сибир.Там да те АНАЛизират.Къв бахур ще го ядът сега рашистите.Магазините им празни,аптеките също...колко мислиш че ще държат хората.Там не са толкова прости като в БГ(малко на кантар работата тука),всички дето ревете тука,не смеете да гъкнете пред нашите 240 гладника ама иначе акъл много по форумите хахахахах
7
9
 
4
 
! Отговори
рупия и рубла преди 1 година
Може да не знаете но името на рублата произлиза от индийската рупия. Руснаците в средновековието също са били изостанали (както винаги) и индийски търговци прекосили Памирските планини донасят концепцията за пари в русия. За това и имената са им сходни.
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите мисирkи за няколко зелени хартийки са готови да препишат всяка глупост и да и сложат етикет новина, че и няма срам да си сложи името под тия писания :)