Руски сенатор: Българските власти са изгубили здравия си разум

Сенаторът Карасин препоръчва „освежаващ душ“
7 юли 2022 13:46, Елка Василева
108
Руски сенатор: Българските власти са изгубили здравия си разум
Снимка: архив, БГНЕС

Блокирайки сметките на руското посолство, властите в България са демонстрирали не само отказ от правилата на междудържавното приличие, но и загуба на здрав разум, смята председателят на външната комисия в горната камара на руския парламент Григорий Карасин.

Още по темата
Българският финансов министър Асен Василев съобщи вчера, че неговото министерство е блокирало почти 900 000 долара по сметките на посолството на Русия в България, припомня РИА Новости.

Карасин подчерта, че Русия за първи път се е сблъскала с блокиране на сметки на свое посолство и с „безразсъдното изгонване на 70 дипломати“.

„София продължава да изумява. Изглежда, че българските политици окончателно са се разделили не само с правилата на междудържавно приличие, но и със здравия разум. Какво става, приятели? На кого се подмазвате? Не е ли време за освежаващ душ?“, написа Карасин в своя Telegram канал.

По-рано радио Sputnik съобщи, че сенаторът Андрей Клишас е предложил да се „отговори твърдо“ на блокирането от София на превода към посолството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имаха здрав разум, нямаше да са в оставка.