Възможно е да отстранят шефа на "Роскосмос"

Рогозин е един от най-големите поддръжници на войната в Украйна
13 юли 2022 20:52, Йоана Цонева
104
Възможно е да отстранят шефа на "Роскосмос"
Снимка: БГНЕС

Дмитрий Рогозин скоро вече може да не е директор на "Роскосмос". Това съобщава московската медия РБК, цитирайки "източници, запознати със ситуацията". Изданието пише, че руският вицепремиер Юрий Борисов, който отговаря за военно-промишления комплекс, скоро ще напусне поста си и ще замени Рогозин.

Информацията е била потвърдена и от бивш правителствен служител. Не е ясно какво ще е бъдещето на Дмитрий Рогозин при подобно стечение на обстоятелствата.

Друг източник на РБК от военния сектор заявява, че не знае каква конкретна позиция обмисля Юрий Борисов. Според него обаче става дума за "голям индустриален актив". "Роскосмос" и кабинетът на Борисов все още не са коментирали темата.

По-рано Държавната дума спешно се завърна от ваканцията си и в долната камара бе внесена кандидатурата на Денис Мантуров за поста вицепремиер.

Рогозин е директор на "Роскосмос" от 2018 г. насам. Преди това беше вицепремиер, отговарящ за отбранителната индустрия в продължение на 7 години. Той е бил и лидер на политическа партия "Родина", основана през 2003 г. Тя обаче се слива с други формации и така през 2006 година е сформирана "Справедливая Россия".

Шефът на "Роскосмос" е един от най-големите поддръжници на войната на Владимир Путин в Украйна. С активността си и противоречивите си постове в социалните мрежи той става обект на критики и обвинения, включително за публикацията си от началото на юни, с която заплаши България и още страни с ядрено оръжие. Това се случи, след като страната ни затвори въздушното си пространство за пътуващия към Сърбия външен министър Сергей Лавров.

"С какво е добра (б.а. - ракетата) „Сармат"? Тя няма да пита за съгласие за полет от страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите разни шведи“, написа Рогозин в профила си в Twitter тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всичкото отгоре въпросните мазохисти са меко казано лъжци и аматьори. Прегледах професионални източници и написаното за арестувани космонавти са откровени лъжи. Относно МКС разбирам че САЩ се опитват да командорят но технически зависят от руснаците а се отнасят с тях недостойно заради руската инвазия в Украйна. Не мога да уважавам позицията на САЩ. Тя е лековата и недалновидна. Мразя ги.
60
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те освен че са мазохисти се забавляват като си прехвърлят реплики. Най вероятно на това са ги научили в НПО тата където предполагам са на заплата и или в американското посолство защото мазохизма им е в тяхна подкрепа и против Русия.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много мазохисти тука! Човек придобива впечатление, че останалите некадърници-мазохисти в територията доближават комунистическите резултати от предишни избори около 99%! Желая успех!
58
2
 
6
 
! Отговори
Име преди 1 година
Не бе не го махайте. Америка добре си напредваше в космическата индустрия. Сега Русия вземе че проима шанс да ги настигне
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Руските сайтове в коментарите хората пишат, че Рогозин е журналист. Не разбира нищо от космос. Един връзкар сложен на една доста важна позиция. Ако вземат който и да е човек от улуцата може би ще се справя много по-добре от Рогозин. По времето на управлението на Рогозин се "усвояват" средства. Самите му подчинени в Роскосмос са изумени как може точно този да ги управлява.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лопатар Ми тогава що се напъваш?
55
0
 
8
 
! Отговори
Путин преди 1 година
До Анонимен 60 "Това е онзи наглец, който има голяма уста и дрънка без да мисли. И чистач на затвора ще му е много" В отвърдното имат чистачи?
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е онзи наглец, който има голяма уста и дрънка без да мисли. И чистач на затвора ще му е много
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лопатар Ти се моли просия да не си помисли да "минава" на нищо, защото дуела между ядрените ракети ще завърши като дуела между Химарсите и Ц-400. :))))) Спомняш ли си приказките на русНАЦИте за Ц-400 какви "велики" били? Същите приказки русНЦАИте разправят и за ядрените им ракети.
52
10
 
4
 
! Отговори
Лопатар преди 1 година
До Ха-ха-хаабе лопатар моли се Русия да не мине на ядрени бойн глави тогава ти и твойте HIMARS ще млъкнете завинаги!
51
2
 
13
 
! Отговори
Тюфлек преди 1 година
Сега като го уволнят, Илон Мъск ще го вземе в Space-X. За хигиенист. Но само ако обещае да не пие почистващите препарати на спиртна основа.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петров Значи ... няма да го махат Рогозин, нали така? :))))
49
2
 
1
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Това Nexta в статията е признат за екстремистки канал и терористична организация, достоен източник за дмес.бг
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Гелаевски Спецназ Най-обичам да си пия ракията на такива новини :)))
47
11
 
2
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Те американците за Луната лъжат, представям си за Марс още по опашати лъжи
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роскосмос беше изключена от международната програма за изследване на Марс.
45
0
 
15
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Направо да го отсраняват от планетата, да взима и Путин с него.
44
1
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Па.ля.чо Защо пък цензуриране тази дума?!?!?
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рогозин, един съвет: Внимавай с басейните на вилата, както и със служебното оръжие! Да не вземе да гръмне в неподходящ момент...!
42
0
 
10
 
! Отговори
Гелаевски Спецназ преди 1 година
Въоръжените сили на Украйна ликвидираха предателя полк. Олександър Аврамченко, който развя руското знаме над Крим пред през 2014 г. Военният предаде държавата си и премина на страната на Русия, съобщава сайтът mil.in.ua. Аврамченко, който е заместник-командир на 20-а гвардейска мотострелкова дивизия по военно-политическа дейност, най-вероятно е бил застрелян край Херсон. Той е роден в Симферопол и е живял в Крим. По време на окупацията през 2014 г. свали държавния флаг на Украйна във военната част и издигна там знамето на Русия. След като премина на страната на Руската федерация, получи ор