Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него

Русия нямало да бъде страната, която ще пострада от това
15 юли 2022 22:45, Петя Славова
157
Русия ще диверсифицира доставките на газ, ако Европа не се интересува от него
Снимка: БГНЕС

Русия ще диверсифицира енергийните си доставки, ако Европа не е заинтересована да купува газ от нея, заяви първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски в ефира на американската радиостанция TNT.

"Ако Европа не иска да си сътрудничи с Русия по газовия въпрос, мисля, че ще направим необходимите изводи и ще диверсифицираме износа си. Не е лесно, но е възможно. Ние ще го направим", каза дипломатът, цитиран от БГНЕС.

"Не мисля, че Русия ще бъде страната, която ще пострада от това.

"Сигурен съм, че ЕС ще си спомни добрите стари времена на евтиния руски газ и енергийни ресурси", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: Русиягаздоставки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ангосаксоните имат дълги шии както и нашите американофили и трудно им стига да мозъка ! вс е едно да си купя юилет но да ходъ пеша на зло на кондуктора !!!!!!!!!!!!! а и българския народ са еснафи и затова сърбът онова което ........
56
4
 
9
 
! Отговори
Кирчо Джон Три Волта преди 1 година
Русия и Украйна са като две бутилки минерална вода. Само, че в едната няма газ.
55
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си спомняме и мъдростта на нашите лидери. Още дълго ареме няма да могат да ни обяснят защо вместо евтино трябва да плащаме за едно и също нещо по-скъпо.
54
19
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 1 година
само на 90 км от Москва руснаците не знаят що е руски газ,канализация, пътища, и водопровод.. ТЕ ДА НЕ БИ ДА СА ИЗМРЕЛИ БЕЗ РУСКАТА ГАЗ???
53
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още тази зима ще го усетим.Както каза Орбан, Европа се простреля не в крака, а направо в дробовете със санкциите срещу Русия. Хм, а кой печели от всичко това?!? Справка - $ се изравни с ?
52
9
 
34
 
! Отговори
Юро чиновник преди 1 година
Европа силно ще се заинтересува от руския газ, към декеври.
51
8
 
10
 
! Отговори
Ъхъ преди 1 година
Сигурно :) В момента Газпром не дава дивиденти - руската държава прибира печалбата на дружеството, под формата на извънредни данъци, така че да се оправят
50
14
 
8
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Русия, трябва да продава на Европа Нефт и природен газ на цени изгодни за Европейският съюз иначе предстоят промени и за Европейският съюз и за Русия няма да е изгодно да спрът доставките и паричните постъпления от Европейският съюз.
49
15
 
12
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
А в раша, другарю! Аааа няма проблем..те са свикнали с мизерията!!!
48
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля, че Русия ще бъде страната, която ще пострада от отказа на Еесовската Зона от руски нефт и газ.
47
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
- Г-н Путин, какво ще предприемем срещу санкциите?- Нищо, ще чакаме.- Но как?! Какво ще чакаме?!- Да дойде зимата...
46
20
 
14
 
! Отговори
Димчо преди 1 година
Много мокри сънища на руски *** иматук и лъжи на килограм.Европа ще се справи без руски газ, а Русия щесе оправя сама... даже има избор... с играчка или. пръст.
45
18
 
11
 
! Отговори
Сбогом преди 1 година
Не мога да ги разбера рашките. К.в.о се обясняват? Да спират!!! Никой нормален няма да им се върже вече!!! Започнаха война и си пожелаха изолация!!! Живейте си с ресурсите си далеч от нас!
44
7
 
29
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
Има 2 хипотези. Киро и Асен когато чуха от ЕС, че ще се отказва от руски газ го приеха буквално и избързаха да са първи, за да трупат рейтинг пред лидерите на ЕС. Втората хипотеза е, че ЕС си направиха експеримент с България, да се откаже плащане в рубли, за да видят реакциите на Русия.Двете хипотези всъщност сякаш се припокриват. Неопитните Асен и Киро се хванаха на въдицата. След това Киро хукна да търси танкери, които няма къде да разтоварват и те акостираха в Турция.Трябва разследване и съд.
43
11
 
17
 
! Отговори
до к.46 преди 1 година
Тая работа с руския газ премиерът я стори - отказа да плаща газа в рубли и разчиташе руснаците да ни подават газ без пари, но след едномесечно дърлене от страна на харвардския възпитаник Киро, Газпром затвори крана.Сега плащаме с 30-40% по-скъп газ заради репченето на премиера.Кокорчо пък блокира парите за заплати на руското посолство - 890 хил.$. И двамата сега се напъват за нов кабинет. Това вече няма как да стане. И нов кабинет от серията Пъ Пъ наесен няма да има.Финита ла комедия,Киро.
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това мнение вече звучи като руски стил шега. ЕС в лицето на многодетната майка Урсула, Борел и Тимерманс да си търси газ. Урсула го даваше тежко, както е привично за всеки германец, двамата висши чиновници й пригласяха с пакетите санкции, но нещата се вкиснаха , Доста напредналият с годините президент на САЩ се отдръпна настрана и гледа сеир. Само че и той затъна във войната с Русия. Добре, че е насреща Зеленски с войниците и разрушените сгради, че друг на негово място не би се съгласил на това.
41
11
 
17
 
! Отговори
SS преди 1 година
А В БГ ЩЕ БЪДЕ КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ! НАПРОЛЕТ 2023 ЩЕ СЕ БРОИМ !
40
14
 
27
 
! Отговори
SS преди 1 година
ТАЯ ЗИМА ЕС ЩЕ КОЛАБИРА! ЧАКАТ СЕ МНОГО СОЦИАЛНИ СЪТРЕСЕНИЯ . НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТОИ НА ТЪМНО И НА СТУДЕНО ! НИТО ПЪК ДЕЦАТА МУ ДА МРЪЗНАТ И МИЗЕРСТВАТ ! ЕВРОПА САМА СИ ГО НАБИ !
39
15
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Диверсифицирайте мозъците си продавайте си скъпия газ на Индия Китай и иран,нали това правите от години и ползвате ресурса си за манипулации на свободните държави аз не мога да разбера какво чакат нашите тапунгери и не заведат дело срещу Газпром за неизпълнение и прекратяване на доставките едностранно от тях,тъй както те ни осъдиха за реактора за милиард и двеста дето платихме,трябват топки за да го направиш но с тези партии като БСП ГЕРБ ДПС и възраждане няма как да стане.
38
18
 
24
 
! Отговори
ъцз преди 1 година
*** газа ние си го спряхме сами... щото нали ЕС каза че никой няма да променя начина на плащане и как видиш ли ние сме първите, но като дойде времето за плащане никой няма да плати по друга сметка...е какво стана? Германия, Франция и Италия си плащат, а ние се чудим какво да правим - та какво стана с единното европейско решение???