Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна
22 юли 2022 17:30, Йоана Цонева
139
Русия: Унищожихме 4 броя украински пускови установки HIMARS
Снимка: БГНЕС

Руското министерство на отбраната съобщи в петък, че между 5 и 20 юли неговите сили са унищожили четири доставени от САЩ високомобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS).

"Унищожени са четири пускови установки и една презареждаща машина за многоцелеви ракетни системи (HIMARS), произведени от САЩ", се казва в ежедневния брифинг, цитиран от "Ройтерс".

Киев приветства пристигането на осемте HIMARS в Украйна като възможна промяна на хода на войната. Усъвършенстваните оръжия са по-прецизни и имат по-голям обсег на действие от другите артилерийски системи, което позволява на Киев да нанася удари по руски цели и оръжейни складове по-далеч зад фронтовата линия.

Москва обвини Запада, че удължава конфликта, като снабдява Киев с повече оръжия, и заяви, че доставката на оръжия с по-дълъг обсег оправдава опитите на Русия да упражни контрол върху обширна украинска територия в южната част на страната, отвъд източния регион Донбас, за собствена защита.

Още по темата
На 6 юли, само няколко дни след като първите HIMARS пристигнаха в Украйна, руското министерство на отбраната заяви, че е унищожило два от тях, като публикува видеозапис на предполагаемия удар.

Украйна отхвърли тези твърдения и заяви, че използва доставените от САЩ оръжия, за да нанесе "опустошителни удари" на руските сили.

Тази седмица Киев използва HIMARS, за да нанесе удари по важен мост над река Днепър в контролираните от Русия части на южната Херсонска област, като направи огромни дупки в асфалта и накара местните служители, назначени от Русия, да предупредят, че той може да бъде напълно разрушен, ако атаките продължат.

В сряда САЩ заявиха, че ще изпратят още четири HIMARS на Украйна в рамките на последния си пакет от военна подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За джавешините ги гледах как плачат че докато влезнат в обсег танка вече ги е попилял. От засада са вървени но до там.
17
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това им е втори Афганистан на рашките, те така и снабдяваха муджахидините с ъс Стингър, които сваляха масово руски хеликоптери :)))
16
9
 
8
 
! Отговори
Швейк преди 1 година
Това гумените от Беларус ли са?
15
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да обърне хода на войната. Злобните сopocодидни алкoхолици имат ниско ниво на интелект и култура, и не искам да се хабя с тях в безплодни дискусии.
14
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13пълни глупости и лъжи си писал. Джавелините нищо не направиха, няма и кой да е научен да стреля с тях, а авиацията на укрите я няма чак разни словенци им пращат тяхната. Хващай си опорките и отивай да кръщаваш улица на джавелин и химарс, ама на шльоковица украинска, чужди езици като тях не знаеш. Щото ти е толкова акъла.
13
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е. Американците пращат, руснаците го чупат а укропите плащат
12
6
 
31
 
! Отговори
За Дост.ойните и ... преди 1 година
До 6 Не Бъркай достойнството с глупоста. Когато нямаш шанс да победиш, вече се нарича глупост.Украйна стана изпитателен полигон. Всички само тъпчат военна помощ а руснаците ги целят а на мирните хора им се разказва играта. Това ли е достойно?
11
25
 
15
 
! Отговори
До Българин преди 1 година
За джавелин можеш да попиташ танкистите на Т62 Т64 Т72 Т80 и Т90 те ще са на съвсем друго мнение от твоето за това дали джавелин действат или не! Не за друго ми да си видял руски танк наскоро в таз война! За авиацията руската също! видехме, че им свалиха самолетите още в началото и сега си ги пазят рашките! стрелят от далече от руска територия! Виж за флота ми е най жал! В момента риския флот е на 100-120км от украиснкия бряг! що така ти си отговори сам! :)
10
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРИЯ С УДОВОЛСТВИЕ ЩЕ РАЗПОЛОЖИ ТАКИВА СИСТЕМИ ПО МОРСКИТЕ СИ ГРАДОВЕ И ТО БЕЗПЛАТНО
9
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи дори не са разбрали от къде летят ракетите. Превод от руски.
8
13
 
12
 
! Отговори
... преди 1 година
Значи щом русия казва то значи не 4 унищожени са най малко 27 комплекса! и повече зер! то ради омосква така казва нема как да е лъжа зер! ееее!
7
16
 
32
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Първо бяха джавелините - оръжието, с което щяха даобръщат войната. Видя се, че не вършат нищо по-различно от обикновено противотанково оръжие. После бяха байрактарите. Русия вкара системите за електронна борба и вече ги заглушава на 100 процента. Сега са HIMARS. Очевидно Русия е намерила начин да ги засича и унищожава щом за 10 дена разруши 4. А цената на една такава система е над 5 милиона долара. Някой трябва да плати сметката накрая ...
6
23
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Достойнство, бедняко. Достойнство, което ти нямаш. Ако го имаше, нямаше да бачкаш за 3000лв.. Не е за бедняци смисълът на живота. Мерси.
5
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урките лъжат и мажат. Затова бай джо праща още установки, щото първите вече са на разтопено желязо... пращай джо, *** ще ги претапя без пробле
4
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е смисъла от тази война, едните дават оръжия, другите тъпппи като налъми, знаят че не може да спечелят обаче мръттт като муухи, обаче не се предават. Какво като част от територията отиде в Русия. Какво значение има това?
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаем, че сте ги унищожили. Затова лаехте седмици наред, защото ви правят за смях.
2
37
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забавно! САЩ имат 10000 такива. Голташка Русия унищожила 4 ахахахахаха. най-вероятно е спукала гумите на една.
1
11
 
23
 
! Отговори
SS преди 1 година
Кога останалите ?