Лондон благодари на руски турист, разкрил военни позиции в Крим

"Може би сме твърди строги с руските туристи, понякога са полезни"
22 авг 2022 16:15, Йоана Цонева
48
Лондон благодари на руски турист, разкрил военни позиции в Крим
Снимка: Twitter/Ministry of Defence, UK

Британското Министерство на отбраната се пошегува с руски турист, който неволно разкрил местонахождението на ключови военни позиции в Крим.

"Може би сме твърди строги с руските туристи... Понякога са наистина полезни. Като този мъж, който се снима на позициите на руската въздушна отбрана край Евпатория, в окупирания Крим. Благодарим и продължавай с полезната работа!", написа шеговито министерството в Twitter профила си, като публикува снимката на мъж по бански на фона на модерните ПВО системи S-400.

Още по темата
"Новата база за противовъздушна отбрана край Евпатория беше заснета от летовници", написа на свой ред украинската редакция на Радио "Свободна Европа", а потребители в социалните медии публикуваха точните географски координати на мястото. Те са на езерото Терекли (Солено), в полето северно от него, близо до село Молочное, на брега на Черно море.

В петък и събота е съобщено за операции на противовъздушната отбрана в района. Назначеният от Русия губернатор на анексирания Севастопол Михаил Развозжаев също пише в Телеграм в неделя вечерта, че руските системи за противовъздушна отбрана са "отработили допълнителни цели на подстъпите към Белбек (военно летище, бел. ред.) откъм Евпатория". В събота щабът на руския Черноморски флот беше атакуван от дрон, припомня "Свободна Европа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква мощ ! Най-жалки крадци на перални и мародери това е руския фашинист
14
14
 
17
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
До АнонименПредупредил бил Путин Европа. Аз не виждам, в качеството си на какъв, Путин може да предупреждава Европа. Той един Казахстан не може да предупреждава, та камо ли Запада. Тръгнали да ръчкат Световния Ред. Този световен ред е установен от най-добрите и най-способните, още от Рузвелт в края на ВСВ. Една Русия, с икономика по-малка от тази на Испания, щели били да бутат Долара. Хайде купувайте рубли или май нещо не вървят а? Бутат капитализма от 1917 ама нещо не пада!
13
19
 
20
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Много Сармати в някои чугунени глави. Да ви открехна, като специалист от над 25 години във военна фирма - Сармат, Сармат, ама чиповете Американски. И да знаете от мен - изоставането на Русия в авиация е поне 50 години, във флот - непреодолимо голямо. Хубаво, че възстановяват ссср, обаче, нямат работа на запад от сегашните им граници. Да си възстановяват там съботниците, пионерчетата, колхозите и пр. В Европа нямат работа. Голяма тояга се готви за тях.
12
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименE да, но няма да се предадат, а ще воюват докато изтласкат нацистите обратно в раша!
11
14
 
16
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Китайски дрон за 9 хил.$ удари щаба на ЧФ в Севастопол, руското ПВО стреляше с АК. Гаврата с Могучая продължава.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия на туристите ли разчитат, ако е така направо да се предават.
9
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да да по тая снимка обявиха гпс координатите а не по сателитните снимки. Колко вдлъбнат трябва да си за да повярваш на тази статия
8
26
 
30
 
! Отговори
до zv преди 1 година
Capмат има само в празните кpaтуни на русофилите...
7
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на доя дъъртак що така мъглее между краката.. Фокуса ли нещо се губи или нещо фотошопа играе ?
6
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците, вече си наеха шпионски спътник и знаят с абсолютна точност къде и какво има... Освен това американски спътници също им дават информация.
5
14
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 1 година
Дария беше красива като баща си и умна като майка си, тя трябваше да е жената до Путин, а не някаква си гимнастичка, тогава нищо лошо нямаше да и се случи, освен ако Президентът не реши така. :((
4
9
 
15
 
! Отговори
Фотошоп преди 1 година
Значи, работя в поправката на снимки в дребни детайли.. Днес бг назначете си специалист Снимката е чист Фотошоп ляля.. найвни сте
3
22
 
23
 
! Отговори
Нострадамус младши преди 1 година
Тази драсканица за пореден път доказва , че кръвосмешението на мъгливия и влажен албион води до тежки мозъчни патологии .....Мужика ударил няколко водки и бири в повече , свърши ли му парите и издал " военната тайна " ........ Ако не беше пародийно , щеше да е смешно ....
2
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама че глупави тея Англичани.. заблуда на протифника толкова са зле от едно време и сега са същите малyмници
1
7
 
14
 
! Отговори
Почваме преди 1 година
Това ще обърне войната.Чудя все повече на журналистите.