Столтенберг: В "критична фаза" е войната между Русия и Украйна

Според него не трябва да отслабва солидарността на Запада
10 сеп 2022 14:05, Петя Славова
292
Столтенберг: В  "критична фаза" е войната между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Войната на Русия в Украйна навлиза в "критична фаза", благодарение на украинската контраофанзива, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА.

Още по темата

"Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад руските линии и си възвърнаха територия", коментира той на съвместна пресконференция в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Само през последните няколко дни виждахме ново напредване както на юг в Херсон, така и на изток в региона на Харков", добави той. По думите му това показва "храбростта, уменията и решимостта" на украинските сили, а също, че "нашата подкрепа променя нещата на бойното поле всеки ден".

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не трябва да отслабва, въпреки енергийната криза и повишаването на разходите за живот, пише БТА.

"Цената, която плащаме, се измерва в пари, докато цената, която украинците плащат, се измерва с живот", подчерта той и допълни, че "всички ние ще платим много по-висока цена, ако Русия и други авторитарни режими видят, че агресията им бива възнаградена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите на втори октомври да ходят украинските бежанци да ви гласуват и Азовските съпруги. Дано спечелите изборите, предатели !
192
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Активист на БСП(к) В ада ще горите заедно с лидерката си комунистите.
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ти ли е неудобно да вървиш подире ми и да ми слагаш минуси, слагай бе.
190
4
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 221 преди 1 година
Не виждам *** да се сражават, но виждаме какво става с рашисти и кадировци - губят по всички фронтови направления. За да помогнете на последните, направете черна магия за укрите и червена - за рашисти и кадировце. Може и да ги хванат заклинанията. Lol
189
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ГФР искаше да се обедини с ГДР, въпреки международно установените граници Съветския съюз благородно се съгласи и правоприемника Русия благослови обединението на Германия. Но Германия също наложи санкции на руския народ и се направи че не вижда престъпленията в Донбас от 2014г.и също тръгна да дава оръжия на укрите.
188
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на Ковид кризата Русия беше единствената страна, която помогна на Италия, но Италия забрави това, наложи санкции на руския народ и дава оръжия на укрия. Не мога да повярвам че Италия постъпи така, мразя я.
187
6
 
8
 
! Отговори
Активист БСП(к) преди 1 година
Корнелия Нинова е изпратила телеграма до Зеленски послучай успешното освобождение на Харковска област от русофашистките окупатори.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много хора и държави имаха подкрепата на Русия през всичките тия години но я изоставиха. Например Германия и Италия както и България. Много лидери получиха постовете си благодарение на Русия но също я предадоха..
185
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До предния комент.Заклинанията и прокламациите ги правят сорросоидите от много месеци и години течеше антируска пропаганда със страшна сила. Например аз я чувах но не я приемах на сериозно. А се оказа че всички сорросоидно подковани страни изпращат оръжие и приемат укри на държавна издръжка, игнорирайки своите собствени граждани. Русия се оказа сама срещу целия свят. Казвят че господ бавел но не забравял.
184
3
 
4
 
! Отговори
Долу НАТО преди 1 година
Това можете само да го желаете в мокрите си сънища, а ако искате да направите нещо за Рассия, отивайте да се сражавате срещу укритие, ако ви държи на д-то. В останалите случаи се примирявайте със статуквото. Със заклинания и прокламации не става.
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сочи сложих ти лайк сложи ми и ти.
182
9
 
6
 
! Отговори
Тангра преди 1 година
Долу НАТО, България вън от НАТО и ЕС! Референдум за Бългизход от тоя скапан съюз дето ни съсипа и ни докара тая разруха и мизерия.
181
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минусите дано никога повече не отидите на море както и укрите.
180
1
 
8
 
! Отговори
Сочи преди 1 година
Войната или предстои или скоро ще приключи.
179
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре радиото ще пусне в ефир тържествуващото гласче на Зеленски щото кого другиго да пусне. Той е герой на нашето време.
178
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямате милост към българите като мен които не успяхме да отидем на море, важното е че подарихте на украинците море, плажове , молове, нови прически с кичури, висене по ресторантите и прочие благинки с вашите пари. Да живее солидарността....с укрите.
177
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въобще не ме засяга тъпата война.
176
3
 
5
 
! Отговори
До 208 & 209 преди 1 година
Като поставите коментариЙ под една публикация, не препоствайте и в друга. Измислете нещо ново или перефразирайте излиянията си, за да не останем с усещането, че не можете да сътворите нова уйдурма. Между другото, следите ли фронтовата обстановка и какво става с ошашавената рашистка армия?
175
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Робска душа си ти. Когато го разбереш и усетиш на гърба си ще се сетиш за моето мнение.
174
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От самото начало Русия благородно пусна хиляди украински пленници на свобода но Украйна не отговори така. Не само че ги върна в армията но се отнасяше зле с руските пленници да не кажа че имаше покъртителни кадри. Опасявам се и сега.