Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия

Лидерът на Русия изчака Западът да се събуди
Обновена: 21 сеп 2022 11:59 | 21 сеп 2022 09:14, Нели Христова
557
Владимир Путин обяви частична военна мобилизация в Русия
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин направи първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна. Той обяви, че ще започне частична военна мобилизация.

"Русия трябва да предприеме необходимите стъпки за защита на суверенитета си", заяви Путин в обръщението и каза, че е станало ясно, че Западът не иска мир между Русия и Украйна.

"Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия", допълни той. "Целите на военните операции остават същите."

Обръщението към нацията трябваше да се състои снощи, но бе отменено за сутринта днес. Източници твърдят, че лидерът на Русия е чакал Западът да се събуди.

Путин каза, че ще даде легален статут на "доброволците", воюващи в Донбас и добави, че е "необходимо да се вземе спешно решение за защита на нашия народ в освободените земи".

Още по темата
"Затова поисках от Министерството на отбраната да се съгласи на "частична мобилизация", заяви руският лидер. Той каза, че указът вече е подписан и от днес влиза в сила.

Владимир Путин заяви, че всички граждани, които ще бъдат мобилизирани, ще имат пълен статут на въоръжените сили.

По думите му Западът е изнудвал Русия, но Русия има много оръжия, с които да отговори. "Ще използваме всички ресурси, с които разполагаме, за да защитим нашите хора", каза той.

"Ще използваме всички средства, за да защитим Русия - това не е блъф", заяви още Путин.

"Разчитам на вашата подкрепа", завърши той речта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


557
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
432
2
 
8
 
! Отговори
До 475 преди 1 година
Много от списващите тука определено за из--ро--ди
431
9
 
20
 
! Отговори
Няма две мнения преди 1 година
Че Путин е Из-род.За да харесваш Путин трябваи ти да си Из-лод.
430
24
 
9
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Войната тепърва започва)) Мечката само леко се събужда... самоубиец беше колективния запад когато се намеси в руския свят ))
429
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С путин и русия с свършено! Не знаех, че руснаците са такива самоубийци!
428
10
 
22
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Преди войната - Ще стигнем до Лондон за 3 дни само с орестъра. Ден 210 на три дневната война - Трябват ни 300 000 резервисти щото имаме 6 000 жертви (разбирай най малко 60 000) и не можем да превземем повече от 2-3 града, десетина села и един завод. Смешници
427
2
 
17
 
! Отговори
Руслан преди 1 година
Всичките джуджета на мезета!
426
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 464АЗ обявявам моят апартамент за част от територията на република Кирибати.По тази причина , ще поискам от техният президент да ме защити от Шорош, който развали времето тези дни. Ще поискам тук да е както в Кирибати- 365 дни слънце, море и голи жени
425
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рамзан КадировРамзане, къде се покри бе ? да на са те пуснали в полагаем отпуска от фронта ?
424
5
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 1 година
За пръв път наблюдавам някой да напада в защита на територии. И вероятно самите руснаци ще си му резнат гръкляна на това комплексирано джудже
423
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм погнусен от поведението на българските русофили. Как е възможно при наличието на толкова много русофили в България да няма кой да се бие срещу бендеровците в Украйна. Заради страхливото поведение на българските русофили се стигна до срамното положение таваришч номер 1 на планетата ВВПутин да въведе частична военна мобилизация.Срам и позор и невиждана излагация пред майката на русофилите Русия.
422
1
 
14
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 1 година
Удмуртското ботоксово джу-дже пак плаши гаргите!
421
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам коментара на министеро Годжито-ще се мре, яката ще се мре
420
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Донбас и Луганск обявят включване към руската федерация,всяко нападение срещу тях ще се таксува,като нападение срещу Русия и ще бъде отговорено по всякакъв възможен начин,пълна мобилизация и в краен случай и ядрен удар.Путин няма да позволи тези територии да бъдат загубени,ще ги счита като част от русия
419
6
 
3
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Ама как? Нали вчера урсула каза че санкциите ги съсипаха вече крадат перални за части за военната си техника... Съсипаха им даже канализационната система... Затова се наложи да крадат тоалетни чинии от украйна.. Как е възможно да обявят мобилизация?
418
5
 
15
 
! Отговори
Русофил" преди 1 година
*** изтрепа маса народ от _"нашите братя" покрай тази "операция". Б@ .с и *** джудже, пада му се
417
1
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Позитанчоей, у михайловград още слизат активни борци от горите по торлашко. напълно те разбирам, шумкарлъка не е шега работа
416
2
 
1
 
! Отговори
Позитанчо преди 1 година
Грешкааа - сАботираш, сори сбърках. Но и работното ми време свърши. Досвидние, товарищи!
415
3
 
3
 
! Отговори
Позитанчо преди 1 година
До IQ 3.14 Защо ми съботираш мероприятието? Остават още 4 минути до края на работното време. Списъци правим тук, не е шега работа. Ако не ти е ясно, поинтересувай се колко са били на броя партизаните в България през пролетта на 1944 г. (приблизително ги изчислили на около 2 230). Колко са по списък бившите ни партизани през октомври 1945 г.? ДЕСЕТ ХИЛЯДИ. Но тъй като имало много обидени, след един месец направили нов списък и се оказало, че са 50 000. Направи си извода.
414
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На избягалите руски запасняци ще осигуряваме ли хотели на Слънчака? Ще ги съберем ли с украинките заедно.
413
3
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Позитанчо (16)нема да дойдат руснаците. математическа задача: за колко време сръбска верижна машина ще стигне до софия, използвайки "недостроения" газопровод като магистрала