Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения

Според него поведението на ръководството в Русия е "истерично"
25 сеп 2022 14:21, Петя Славова
166
Йовчев: Путин се чувства притиснат в ъгъла, панически търси решения
Снимка: БГНЕС

Поведението на руското ръководство е "истерично и недобре обмислено", коментира пред Нова тв бившият вътрешен министър и председател на ДАНС Цветлин Йовчев. По думите му, това показва състояние, в което руският президент Владимир Путин се чувства притиснат в ъгъла и панически търси решения.

"Това е заплаха. Защото, ако това състояние се запази, и Путин не види изход да излезе от тази ситуация, напрежението ще ескалира", смята още той. Според него дори проправителствените медии вече критикуват мобилизацията.

Още по темата

Във връзка с действията на руския президент Йовчев посочи, че има три събития, които трябва да бъдат разглеждани заедно - частичната мобилизация, референдумите и ескалиращите заплахи за употреба на ядрено оръжие.

"Ако изходим от очакванията за рационално поведение, не би трябвало да се използва ядрено оръжие от страна на Русия. Това е една заплаха, която цели да намали помощта на европейските страни и САЩ към Украйна. И да подаде ясни сигнали вътре в Русия", обясни бившият вътрешен министър.

Кризата с мигрантите у нас

Видеото, от което се вижда как бус с мигранти преминава границата с Турция, ни показва, че продължава да нараства наглостта на трафикантите, смята той. "До голяма степен това е резултат от факта, че те не усещат, че държавата има адекватни мерки и решения спрямо тях", подчерта Йовчев.

Според него чувството за безнаказаност е довело до инцидента с автобуса с Бургас, при който загинаха полицаи.

Защитата на националната сигурност

Политическата криза е факторът, който в най-голяма степен увеличава риска от всички заплахи, смята бившият вътрешен министър. Според него държавата не е адекватна и не е в състояние да приложи необходимите мерки за защита на националната сигурност.

"Показваме неспособност да се справяме с кризите. Ние сме най-зле подготвената държава по отношение на енергийната криза. Нямаме идея как ще подпомогнем бизнесите. Тази неспособност вече рефлектира навсякъде", е неговото мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 1 година
В навечерието на гражданската кървава война за свобода в зоната на поробените все още народи останали в плен от хазарските болшевики посредством " Великата Подмяна" е твърде рано да се осъзнава доктрината фашизойдна и ЧОВЕКОНЕНАВИСТНАТА за прословутите де-нацификации известни с кодовото име "СЛАВИЯНИЗИЦИЯ" ПОД ОСИНЯШКИ БОТУШ
114
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 година
Мноооого откровен и реалистичен речник има експертът!А изходите, кой ще посочи, а това е не по-малко важно от реалистичната оценка, нали!
113
1
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Какво правим с руските предатели в България?
112
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ще ви видя какво ще говрите след нова година каква песен ще пейте.сигурен съм че ще сбъркате нотите
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В кой ъгъл е притиснат, бе чичо? Айде стига сте се изказвали неподготвени. Има достатъчно източници на информация вече, запознайте се с действинелната ситуация преди да се изтъпаните по тв да дрънкате врели некипели. В Европа положението е трагично, те за Путин се закахърили.
110
9
 
3
 
! Отговори
Украйна преди 1 година
губи още територии и губи войната..............въпреки цялата военна помощ от западните държави...............Украйна си е в сферата на влияние на Русия!!!Кога ще го арзберат това западните лицемери и слугите им у нас, в България???
109
2
 
6
 
! Отговори
ПУТИН ОЦАПА преди 1 година
БРИЧОВЕТЕ И ОМИРИСА СВЕТА. БАЙДЪН ЩЕ СЕ ОХАРЧИ ДОПЪЛНИТЕЛНО С ПАМПЕРСИ ЗА КРЕМЪЛ
108
1
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Да знаете че Йовчев е пръв приятел с Путин.Та той му се обажда панически за съвет..))))
107
8
 
9
 
! Отговори
Макс преди 1 година
По-некомпетентно изказване не съм чувал никога. И това е бивш вътрешен министър и председател на ДАНС. А представяте ли си другите под него какви *** са. И ние ще чакаме от тия да се грижат за националната сигурност. Абе вземете някой селянин от пазара да ви научи малко на здрав разум.
106
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще думне Киев и всичко приключва. Между 300к и 1 млн са очакваните жертви. После ще има хиляда години мир на Земята, защото никой няма да иска подобна съдба на собствена територия.
105
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно ? От къде изпълзявате все такива умни ? Фащ се надяваха да стоят настрана и да гледат как Русия и ес се самоунищожават. Но не се получава -- около 20 големи промишлени обекта на газопреработващата промишленост във фащ стават жертва на големи пожари и експлозии и няма никакви обяснения за причините. Само един такъв пожар предизвика 20% вдигане цената на горивата. Много голяма паника сигурно има в Москва по повод на тези загуби на фащ.
104
14
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 1 година
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВИЛНА ПРЕЦЕНКА НА СИТУАЦИЯТА ПРАВИ Ц.ЙОВЧЕВ!
103
7
 
11
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Не знам как се чувства, но му е време за мавзолей.
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИСТИЧЕСКИ ***
101
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО може да унищожи Русия за 5 часа ...Нито една руска ракета няма да може да излети .
100
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще пусне ядрените бомби,НАТО също и всички ще умрем,Путин в бункера след 6 месеца.
99
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пък кога стана екстрасенс , че започна да чете мислите на Путин. Ех, какво ли не правят от хората доларите на Сорос.
98
12
 
20
 
! Отговори
Матей преди 1 година
Моля ви другарю Йовчев стига сте говорили глупости.
97
6
 
16
 
! Отговори
Do 96 преди 1 година
Никакви войски няма да разполага НАТО в Украйна. Швеция и Финландия са в НАТО, а и прецизните им балистични ракети са на бойна линия.
96
4
 
15
 
! Отговори
към к.102 преди 1 година
PS Ексмин.Йовчев е кадър на Библиотекарския институт,сега унивеситет,преподавател е в този ВУЗ, в който доста бивши министри и зам.министри на МО и МВР намериха пристан и поле за преподаване на наученото. Проф.Денчев направи от този университет бастион за знания по военно и полицейско изкуство, а някои преподаватели искат да блеснат като Шлифен и Молтке. Спомням си как Йовчев навремето направи площада пред НС укрепен лагер с две водни оръдия и 3 редути като плевенските табии на Осман паша.