Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт

Президентът на Украйна отправи и критики към Израел, че не помага с оръжия
25 сеп 2022 07:45, Петя Славова
231
Зеленски: Путин съзнателно изпраща руските граждани на сигурна смърт
Снимка: БГНЕС


Украинският президент Володимир Зеленски отправи призив към руснаците във вечерното си обръщение, като предупреди, че Путин съзнателно "изпраща гражданите на смърт".

Говорейки на руски език, Зеленски призова силите на Москва да се предадат, като заяви: "Никой няма да узнае обстоятелствата на вашата капитулация".

Още по темата

Това се случи само няколко часа след като Русия прие закон за затягане на наказанията за доброволно предаване и дезертьорство след частичната мобилизация, предава БГНЕС.

"По-добре е да откажеш да получиш военна повинност, отколкото да умреш като военен престъпник в чужда страна."

"По-добре е да избягаш от престъпна мобилизация, отколкото да бъдеш осакатен и след това да отговаряш в съда за участие в агресивна война.

"По-добре е да се предадеш на украинската армия, отколкото да бъдеш убит.", заяви украинският президент.

Също така в интервю през френски репортери той каза, че е и "шокиран" от факта, че Израел не е предоставил на Киев противоракетни системи, които да му помогнат да противодейства на руските атаки.

Зеленски е поискал оръжията малко след началото на войната през февруари. Той е споменал израелската система " Iron Dome", която често се използва за прехващане на ракети, изстрелвани от палестински бойци в Газа.

"Не знам какво се е случило с Израел. Честно казано - в шок съм, не разбирам защо не можаха да ни дадат противовъздушна отбрана", каза той.

Коментарите на Зеленски бяха по-силни от тези, които той направи през март, когато упрекна Израел за нежеланието му да изпрати оръжия. Тогава Израел не се ангажира, като заяви, че ще помогне на Украйна с каквото може.

Израел, който осъди руското нахлуване, се опасява да не обтегне връзките си с Москва, която е сила в съседна Сирия, където израелските сили често атакуват проирански милиции.

"Разбирам - те са в трудна ситуация по отношение на ситуацията със Сирия и Русия", каза Зеленски, като добави, че не отправя обвинения.

"Аз излагам фактите. Разговорите ми с израелското ръководство не са допринесли с нищо за подпомагане на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баааааааааааа щото ти си простил на украинските
127
2
 
5
 
! Отговори
моника бонева преди 1 година
Успя да ме размее Зеленски!Комик е и то доста добър.Към него е тръгнала 1 милион армия, а той им крещи: Бягайте!!!Драма е за украинците,че войната продължава през есента и вероятно ще се ожесточи.Какво ще е през зимата не можем да знаем от сега.Войната е в разгара си и ще има още две вълни от мобилизация до края на годината. Среди зима ако налазят руски войски границите ни,тогава няма да ни е смешно и на нас!
126
4
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 година
Украинците не могат да се оправят с още 300 000 пленници. 300 000 нема и къде да ги закопат. Тупин ги прецаква като им ги праща . Невероятен стратег
125
6
 
2
 
! Отговори
мишо преди 1 година
А Зеленски, съзнателно шмърка.
124
0
 
2
 
! Отговори
Смехурко преди 1 година
От устава на ООН, и чл. 23 - СССР е постоянен член на Съвета за Сигурност и без него не може да се реши нищо, защото дори решенията на международния съд се оспорват пред Съвета за Сугирност, а там СССР има право на вето. Интересно и е че след толкова години още не са сложили Русия вместо СССР, ама .... Имаме параграф 22. Реално за петте постоянни члена на Съвета за Сигурност не важат никакви закони....
123
7
 
8
 
! Отговори
Теодоро преди 1 година
ДОЛУ укрофашагите!!! СЛАВА НА РУСИЯ И НЕЙНИЯ ПЪЛКОВОДЕЦ ВЛАДИМИР ПУТИН
122
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Зеленски! Ти си герой! Продължавай да мачкаш руските орди и да освобождаваш народа си! Свобода за Украйна!
121
5
 
13
 
! Отговори
$$$??? провалил се преди 1 година
Този *** пак се изказва неподготвен. Какво коментира този шут? Какво направи с неговата мобилизация?? Има много къса памет и ми прилича на *** облечен в дрехите на клоун от европейските политици обрекли Европа на агония и катастрофа.
120
0
 
1
 
! Отговори
До преди 1 година
Не фен на Путин, Да, от речта на Лавров пред ООН. Позволих си да цитирам малко, защото не видях нищо тук за тази реч.
119
3
 
11
 
! Отговори
Азов са терористи! преди 1 година
Зеленски съзнателно изпраща окраинските граждани на сигурна смърт!
118
4
 
7
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Анонимен 131 - " . Тогава той посъветва всички, които се чувстват руснаци, да заминават в Русия за доброто на своите деца и внуци"----Това е от едно страхотна и точна реч на Лавров която всеки трябва да чуе, но за това е забранено да се пише. Толкова за "свободните демократични" медии! И освен това каза че запада знае че Зеленски е гад-но коп-еле, но казват "Може да гад-но коп-еле, но пък си е наше гадно ***"
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хората, живеещи там, всъщност реагират само на това, което президентът Зеленски им препоръча в едно от интервютата си през август 2021 г. Тогава той посъветва всички, които се чувстват руснаци, да заминават в Русия за доброто на своите деца и внуци.Ето, че сега жителите на споменатите региони правят точно това, отнасяйки със себе си и земите си, на които техните предци са живели от векове
116
2
 
4
 
! Отговори
Капутин преди 1 година
От всичките коментари до тук , обобщението е :Нищо човешко от никой.Хващайте се за гърлото и се душете , докато другия умре.Това сте вие всички .Това ви е скапания живот.Това показвате и по улиците , избивайки се един другТова се вижда и от подрастващите в момента.*** бре , като сте толкова прости и Господ няма как да ви помогне.
115
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър руски войн е мъртвият войн.
114
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснак, който дойде с оръжие в Украйна ще УМРЕ!
113
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомняте ли си онзи руски гимнастик, който на награждаването излезе с голямо "Z" на фанелката? Записал се доброволец в руската армия, вече е убит и наторява украинските слънчогледи.
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
накрая пак ще се окаже, че евреите наливат $$ в оръжия и в този конфликт, също както както финансираха световните войни
111
17
 
13
 
! Отговори
случайно преди 1 година
Гледах един украински войник от окопите. Зареждаше си патрони в пълнителя на Калашника и запитан за мобилизацията в Русия отговори: "Да, знаем за мобилизираните и се готвим да ги посрещнем подобаващо. Те трябва да знаят, че всеки който стъпи с оръжие в ръка на украинска земя ще умре! И изобщо не ме е грижа за майките на убитите войници колко ще реват!Да не идват тук ако искат да живеят!!!
110
7
 
14
 
! Отговори
Бг преди 1 година
Зелята-еврейска говори точно като нацистите през втората световна,после да не каже, че не е укронацист.Предай се и живей, предавайте се украинци и живейте, защо ви е да умирате от куршуми или ракети
109
7
 
12
 
! Отговори
Ясно е преди 1 година
Да не намеква с това , че той несъзнателно праща всички от Украйна и куцо и сакато на излишна и сигурна смърт?. Всеки при малко търсене на факти знае, че съотношението дадените жертви за тоя дето вее листата, е 10 към едно