Путин: Готови сме да подновим доставките на газ по "Северен поток" 2

Топката била в полето на ЕС да реши дали иска да му бъде доставян газ
12 окт 2022 17:00, Елка Василева
241
Путин: Готови сме да подновим доставките на газ по "Северен поток" 2
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че Москва е готова да възобнови доставките на газ за Европа по газопровода "Северен поток" 2, който минава по дъното на Балтийско море и стига до Германия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата
В речта си на енергиен форум в Москва Путин отново отправи нападки към САЩ, че вероятно стоят зад експлозиите, причинили пробив във всяка от двете линии на газопровода "Северен поток" 1 и в една от двете линии на газопровода "Северен поток" 2, в резултат на които имаше огромно изтичане на газ и газопроводите бяха спрени.

САЩ и преди са отхвърляли подобни твърдения на Путин.

Посочвайки възможността за използване на останалата непокътната тръба от "Северен поток" 2, Путин каза, че сега топката е в полето на Европейския съюз, който трябва да реши дали иска да му бъде доставян газ или не.

Руският президент заяви, че тези, които се стремят да прекъснат връзките между Русия и Европа, стоят зад саботажа срещу газопроводите. Путин определи саботажа срещу двата газопровода от Русия до Европа като "акт на международен тероризъм". По думите му атаките са създали опасен прецедент.

Путин се спря и на експлозията на Кримския мост, за която обвини украинските специални служби, съобщи Ройтерс. Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия заяви по-рано, че е задържала петима руснаци и трима граждани на Украйна за нападението.

Руският президент уточни, че страната му няма да изнася енергийни ресурси за страни, които ще ограничат цените на петрола.

Освен това той посочи, че Русия е в състояние да пренасочи доставките на газ от "Северен поток" към Черно море. Путин допълни, че в Турция може да бъде създаден газов хъб, който да разпределя газа за Европа.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не пишете,че има километрични опашки за гориво в Южна Франция ,че в Германия има протести за високите цени.Дамо Путин ви е в устата.Няма да издържат лигльовците на запад на недоимък,ще стане мазалоНа нас тука всичко ни харесва.
109
5
 
20
 
! Отговори
хаха преди 1 година
не мерси , дай я на Китай или на Индия. Айде делегация!
108
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използването на руска газ в Европа падна от 45% на 9% с тенденция на стигне 3 -4%.
107
7
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
А.б.е дръж си тъпия г.ъ.з!!! Не ни требе нищо от раша!!!
106
18
 
10
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Година 2030, Обединени Германски Емирства, в пещерата клекнала Урсула фотн дер Лайен настоятелно търка пръчки за да запали огън и разказва на събралите се изгладнели германци - И му казвам с твърд тон "Ние няма да купуваме от вашият газ ! " ...... Малко момченце облякло подобие на дреха с избледвял надпис "НАТО" пита Урсула - А какво етова газ ?
105
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗозоНали знаеш Днес какви са :))) То и аз гледах как вързват пленени украинци с некакви въжета, смешна работа на рашките, не излязоха от палеолита :)))
104
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой да не му купува газта на тоя!ЕС трябва да спре тотално каквато и да е дейност с тази държава,за да го свалят руснаците!
103
9
 
24
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, психото го е закъсал за валута :))))))))))))))))) Мобилизираните не могат да ги облекат зимно :))))))))))))))))))
102
7
 
19
 
! Отговори
дд преди 1 година
Свърши вече Булка. Заобиколен си, вече не си фактор.
101
21
 
9
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 година
Авторката се опитва да отклони вниманието от основните новини. А именно че руските части провеждат контра на "контранастъплението" на Украйна. Нещо май не ви изнася да приказвате за това ? А какво става със тока парното и Интернета в Оокрайната...
100
7
 
10
 
! Отговори
до юбералес преди 1 година
За да произвеждаш коли на конкурентни цени, ти трябват евтини ресурси. Без тях няма БМВ-та или поне ще им е трудно да намерят лу_ди, които да ги купуват на двойни-тройни цени. Има много инфо относно това, как напоследък доста производства започват да се местят от ЕС в САЩ. Ако и завода на БМВ го преместят там, тогава няма проблеми, но немците какво ще работят? Ще се местят в САЩ ли?
99
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия освен газ, петрол и въглища друго има ли за продаване? Може би стомана? Другите стоки ако ги има са не конкурентни. Китай има всичко и то на половин цена.
98
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършиа му парете , иска да продава , ама ние не щем газ....мри ситен
97
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега една ракета и по газпром и тоя дребния разбойник ще си спомни как се говори с Победителите! Алоооо наведи се по ниско бе дребен фюрер, бий челото в прахта и моли ЕС/ САЩ и Украйна за прошка
96
7
 
19
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Сетила се Мара да се побара. Газохранилищата са пълни.
95
6
 
22
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Тежичко ли става, другарю?
94
3
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Когато дребосъка клекне става съвсем незабележим.
93
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе путинчо - нали щеше да ни мориш от студ бе ? :) запада със сигурност ще си екстра и без тръбата ти , но теб те чакат да береш много ядове .
92
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен95, всички касскети сте "шахматисти" като вожа ви Путин. Затри хубавата държава, с това ще се запомни.
91
6
 
26
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Не си предлагай скапаната газ ами се стягай за Хага, невзрачно човече!