Руски войници убиха началника си и се предадоха на ВСУ

Командирът не им позволил да хвърлят оръжие
13 окт 2022 21:14, Йоана Цонева
399
Руски войници убиха началника си и се предадоха на ВСУ
Снимка: БГНЕС

В Херсонска област голяма група мобилизирани руснаци са се предали в плен. Те са били изпратени в един от най-горещите участъци на фронта без предварителна подготовка и нужното оборудване, но със заповед да стоят докрай, съобщи украинскатателевизия "24 канал", позовавайки се на украинските специални сили.

Според източниците на канала поради неадекватното отношение от страна на командването и липсата на елементарно оборудване, мобилизираните решили да се предадат. Те се свързали с украински военни и тайно договорили капитулацията си без участието на командира си. Той също бил наскоро мобилизиран, но се страхувал от наказание от висшето командване след евентуално предаване в плен. Затова отказал да участва, опитал се да се съпротивлява и да вдигне шум, поради което подчинените му се принудили да се отърват от него и го убили.

Преди да се свържат с украинската страна, руснаците напразно са се опитвали да преговарят с ръководството си да бъдат изтеглени от предната фронтова линия и да преминат поне кратък курс на обучение. Молбите им са били игнорирани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
20
 
26
 
! Отговори
Слава кокаине преди 1 година
Всичко е точно на обратно, има видео как пленени хохли са заставени да викат Слава на Русия. Украинските източници са полезни, стига да разбирате точно на 360 градуса.
187
23
 
21
 
! Отговори
$$$$???? преди 1 година
Русия капитолира.Това е поредното което трябва да напишете.Да живее шута убиец на Украйна Зеленски и всички ние да сме аномални,за да се радват нашите зад океански (приятели) ВЕЧЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ В РАЯ??Това е което ще ни направи щастливи???УБИТИ ХИЛЯДИ ХОРА,ФАШИЗМА НАРАСТВА С МИЗЕРИЯТА КОЯТО ЩЕ НИ ДОВЪРШИ това е демокрация???
186
26
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По голяма простотия не бяхме чели
185
2
 
12
 
! Отговори
простотията на монго преди 1 година
лоидите няма равна.
184
19
 
18
 
! Отговори
Нормален преди 1 година
Човек не може да повярва на тази антируска пропаганда !
183
20
 
23
 
! Отговори
Петю преди 1 година
А в началото на войната Лавров го заболя устата да убеждава че само военни обекти и Украинската армия ще се унищожава а не Граждански Обекти--но Фактите показват друго-Разрушени Болници,Детски Площадки и Детски Гтадини,Жилищни Блокове Селски Къщи и всичко друго само просто където иде Ракетата или Снаряда.
182
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мобилизираните руснаци още са във фаза обучение. Укро-телевизия "24 канал" лъже, за да повдига бойниядух на своите бендеро-нацисти. Истината е, че вчера Русия нанесе нова порция многобройни ракетни удари по енергийната инфраструктура, по наземните комуникации на Старлинк и по пунктовете за армейско управление.
181
12
 
18
 
! Отговори
Джон Ваш иконом преди 1 година
Пропаганда сър!
180
12
 
18
 
! Отговори
Все повече началници преди 1 година
ги чака същата съдба.
179
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 232 човек от 230 коментара 100 са като твоя. Не ти ли писна едно и също да пишеш
178
5
 
6
 
! Отговори
путарин го чака преди 1 година
същата съдба, като на командирчето.
177
7
 
17
 
! Отговори
Ху кеърс преди 1 година
Умни момчета.Нормално е повечето военослужешти измряха сега да се избие и останалата част и няма да има войни.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219 киртака да си знае мястото до вратата и да не се обажда когато стария е в стаята
175
1
 
1
 
! Отговори
226 обърка ли се преди 1 година
каскет смачкан
174
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 222 добре вървиш д опорките ,забрави да напишеш слава кокaина. Сега без майтап всичко щеше да се размине,ако зелето не провокираше толкова много под американски диктат. това е изкуствено провоциран конфликт от американците които оставиха руснаците без полезен ход.
173
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 219 такива устати келемeта като тебе бяха най обичани в казармата. Колко бой са яли и гаври не е истина. Накрая ставаха като кротки като агънца. Ей имаше един редник Бяндов даже ми ставаше жалко за него как го гърчеха всички
172
8
 
17
 
! Отговори
до 214 преди 1 година
Украинците се бият за собствената си държава и свобода ... за разлика от руските роби на кремълския пcиxoпат... които нямат никаква работа там. Правиш ли разлика? Явно не, защото си с промит мозък.
171
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски е едно актьорче, което работеше са Колкомойски години наред. Същият му финансира кампанията. зельо смени хранилката с американска
170
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелето ще го самоубият в бункера, след като завърши това което му е наредено
169
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 215 ти погледни в нашето канче и тогава коментирай. Населението на нашата страна се стопява без война. Или ти си от тия със сините венци и това освен колко да вземеш от социала друго не те вълнува