Москва след унизителните поражения: Отворени сме за преговори

Кремъл заяви, че може да постигне целите си в Украйна чрез преговори
Обновена: 14 окт 2022 08:08 | 14 окт 2022 07:00, Елка Василева
387
Москва след унизителните поражения: Отворени сме за преговори
Снимка: архив, БГНЕС

Русия заяви, че целите на нейната "специална военна операция" в Украйна са непроменени, но че те могат да бъдат да бъдат постигнати чрез преговори.

Още по темата
"Посоката не се е променила, специалната военни операция продължава, тя продължава, за да можем да постигнем целите си", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Въпреки това ние многократно повторихме, че оставаме отворени за преговори, за да постигнем нашите цели."

Коментарите на Песков за руския вестник "Известия" бяха поредните за тази седмица, в които се подчертава, че Москва е отворена за преговори - промяна в тона, която последва поредица от унизителни поражения за руските сили в хода на войната в Украйна, която наближава края на осмия си месец, отбеляза Ройтерс.

Въпреки че Русия и преди е заявявала, че е готова да преговаря, многократното споменаване през тази седмица на възможността за диалог звучат удивително.

Министърът на външните работи Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва е отворена за разговори със Запада, но САЩ отхвърлиха изявлението като „позиране". Лавров се върна към въпроса днес, като каза пред „Известия“: "Няма да тичаме след никого. Ако има конкретни сериозни предложения, ние сме готови да ги разгледаме". Той добави: "Когато получим някакъв сигнал, ще сме готови да го разгледаме."

Украинският президент Володимир Зеленски изключи възможността да разговаря с президента Владимир Путин, след като Русия провъзгласи анексирането на четири украински региона миналия месец и изсипа дъжд от ракети по украински градове тази седмица след нападението срещу жизненоважен мост между Русия и анексирания Крим.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
1
 
3
 
! Отговори
Степа Бандеровски преди 1 година
Обичайните опорни. Те едва сега започват сериозно. Никакви преговори. Бой до последния Нацко Фашистовски.
289
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва след унизителните поражения: Отворени сме за преговори ----------------- изчакайте да ви доотворят халките :)
288
6
 
4
 
! Отговори
Твърдо съм убеден преди 1 година
До Анонимен - Да бе готови са на преговори... Само малка поправка - не "никога няма да го върне...", а само след премахване на лилипутин и кликата около него. Победа за свободния свят! "НЕ" на насилницитеи тираните!
287
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе готови са на преговори, но при руските условия! Каквото е взела Русия, никога няма да го върне без 3-та световна ядрена война.Който казва нещо друго, или е лъжец или просто ***!
286
7
 
6
 
! Отговори
до Чудесно !: преди 1 година
1 трилион е множко, но няколко десетки мииарда ще бъдат вложени от Русия в новоосвободените територии. Много военнопрестъпници вече хранят червеите, други са в затворите, а на останалите също ще им дойде времето да отговарят за действията си от февруари, пък и преди това (от 2014). А ти спирай с бустерите, защото освен че ти вредят на здравето, започваш и да халюцинираш някакви паралелни реалности. И да не забравиш да си сложиш знамето на Хаити, защото САЩ май се канят да ги "освобождават".
285
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашизма няма да го изкоренят това е ясно но ще си вземат част от територии за който украйна никога не е воювала за тях а са им били подарени
284
17
 
21
 
! Отговори
Чудесно ! преди 1 година
Излизате от Украйна и плащате 1 трилион Евро репарации . И предавате всички военни престъпници!
283
12
 
19
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
С долни по душа хора, не се преговаря. Бой по алкашите кратуни и да си ходят, който оцелее, му свалете обувките и му дайте, шише водка.
282
10
 
23
 
! Отговори
1 преди 1 година
Ниакво доверие на наглият мъник, печели време.
281
18
 
6
 
! Отговори
Михали преди 1 година
Огромните западни "инвестиции" и заеми ке станат невъзвръщаеми, а руснаците ги чака такъв гювеч, че следващата война ще я водят с американско оръжие.
280
8
 
10
 
! Отговори
Михали преди 1 година
Всички изчисляват колко репарации щяла да иска Украйна, а аз що ли си мисля, че ще падат бая контрибуции.
279
27
 
31
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ ЖАЛКИ преди 1 година
Бандеровската хунта на този военен престъпник Зеленски тероризира Бесарабските Българи от години, сега Бесрабските Българи биват насилствено мобилизирани и изпращани на фронта ПРОТИВ волята им !!!! Защо слуги жалккки про-западни не защитихте Бесрабските Българи !? Защо не им дадохте Български Паспорти !!!???
278
17
 
17
 
! Отговори
ссср форевър преди 1 година
Има нации който стават за войници, а други не. Украйнци, японци, корейци, германци например са войни. Китайци и руснаци са слаби войници. Американците ги спасява добрата логистика и организация. ВСВ без логистиката, оръжието, войниците и организацията на западните съюзници, раzzия никога нямаше да победи. Затова германците недолюбват американците защото помогнаха решеващо на болшевиките.
277
27
 
14
 
! Отговори
Гроби Таласъмо преди 1 година
Ако беше жив Сталин, щяхте да видите тогава!?....За по малко от три дена щеше да скърши Украйна!!!
276
16
 
29
 
! Отговори
Мне товарищи преди 1 година
КАПИТУЛАЦИЯ! след това Хага и репарации до дупка. Всяко спиране в момента е хитруване за да се прегрупират ***. ватника разбира само от лобут, добрите обноски за него са проява на слабост!
275
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в бункерите и вилите си в Швейцария, това са същите хора подпалили и предните 2 горещи Световни войни, нима има още неразбрали?
274
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахахя, заглавията са инфантилно-забавни вече. Поне допринасят за петъчното настроение. Ех, какво "унижение" е да проведеш референдуми на 120 хиляди кв. км от бившата изкуствена държава, наречена "Украйна"
273
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зад ОкеанОт, как всегда
272
16
 
27
 
! Отговори
Михали преди 1 година
След унизителните загуби на Русия, Украйна загуби територия колкото една България. Как става тази работа и двете страни да губят? Дека е победителят бе?
271
10
 
17
 
! Отговори
Доди преди 1 година
До 275: прав си, Кадиров ще влезе в Киев, ама вързан за гърба на солиден *** и ще му отрежат гордостта, дето му е избуяла под носа. Язък за парцалите му от Луис Вуитон и Версаче! Що не носи тоя руска мода бе, ами все западна. Исляма незабраняваше ли на правоверните да се обличат от хомосексуални дизайнери.