Германия: Не са възможни доставки на газ по "Северен поток 2"

Една от двете тръби на газопровода все още е непокътната
Обновена: 27 окт 2022 11:37 | 27 окт 2022 11:34, Петя Славова
51
Германия: Не са възможни доставки на газ по "Северен поток 2"
Снимка: БГНЕС

Противно на оценката на Русия, германското правителство не смята, че едната от двете тръби на газопровода "Северен поток 2" все още е непокътната след експлозиите през септември. "Много е вероятно актът на саботаж със силни експлозии да е оказал негативно влияние върху двете трасета на тръбопровода и поради това в момента да не е налице техническа възможност за това", се казва в отговор на германското правителство на парламентарно питане.

Още по темата

Освен това газопроводът "Северен поток 2" не е получил необходимите сертификати и все още няма да може да бъде пуснат в експлоатация, предава БГНЕС.

В края на септември бяха открити четири теча в газопроводите "Северен поток 1" и "Северен поток 2" след експлозии в близост до остров Борнхолм в Балтийско море - по два в изключителните икономически зони на Дания и Швеция.

Преди две седмици президентът на Русия Владимир Путин предложи доставки на газ по това, което той определи като все още функционираща част от газопровода "Северен поток 2". "Достатъчно е да завъртите крана", каза той по време на Руската енергийна седмица в Москва.

Дясната партия „Алтернатива за Германия” се застъпва за пускането в експлоатация на "Северен поток 2" и отхвърля курса на германското правителство, което иска да стане независимо от руските газови доставки в отговор на руската агресия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
11
 
3
 
! Отговори
до 21 до 19 преди 1 година
Започна, започна, но тогава все още не подозирахме, че ще последва истинска война в Европа. Потърси новините в този сайт от миналата година октомври, да видиш, че паниката, че русия не доставя достатъно количества вече е започнала и това помпи цените нагоре. Русофилите, отворете си очите и помислете малко с главите си, преди да повтаряте сляпо руската пропаганда.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде ни разрешава САЩ да си купуваме газ?Чакай да позная..от САЩ?
20
9
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Русия не е започвала никаква газова война! ЕС я започна..и да си я зовърши сега!
19
11
 
8
 
! Отговори
итър етър преди 1 година
Изглежда, че руснаците знаят много добре коя тръба е здрава и коя не :) СлучаЕнос?
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само за информация - в Германия цената за нови клиенти на 1 януари е била 19 цента за КВч, в момента е 21 цента за КВч. А от кривата с цените се вижда че, русия е започнала газовата война около началото на октомври миналата година. Цената тогава е била 6 цента за КВч.
17
4
 
7
 
! Отговори
Въпрос за милиони преди 1 година
А откъде СА възможни доставки на газ?? Няма отговор...
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А значи това го знаят със сигурност, чене та възможни..а кой гръмна газопровода никой ни знае! Ще има масова загуба на паметта, че изобщо се е случило!!
15
0
 
1
 
! Отговори
иве преди 1 година
До не е нужноахаха не само всяка сутрин се къпят, ами тук луксозни спа, термални басейни и сауни продължават да функционират и да са фрашкани с хора.
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дойде им акъла на германците. Преди години ходиха чак до Сталинград да мръзнат от студ, а сега ще си мръзнат в Германия. Захитряха немците.
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха ха ха - Как бе! Споерд CNN цента на газта е под нула! Ама аз, когато отида да попитам за газ на станцията, дали ще ми я дадът за без парички, шефа ме мери с камъни :)
12
9
 
5
 
! Отговори
джо преди 1 година
До Анонимен Изводът ти е много , ама много грешен ... Мужиците,няма да седят гладни , но швабите ще ядат бахура.....
11
7
 
13
 
! Отговори
До 4-ти преди 1 година
Мужиките, я гладуват, я не, но германците ще студуват 100%. Кефи ме как всеки политик още като стъпи във властта и веднага "ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА!"...иначе "Изберете мен! Ще ви реша проблемите!". Германия действително е в най-ниската си точка от ВСВ насам.
10
1
 
16
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
То на Германия защо и е газ, нали Европа е пренаситена, а танкерите продължават да идват.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е Германия. Държавата на хартиите. Ако има съмнение, то разрешение за пускане няма да има. Това е и причината всички да искат немски коли - защото се следи за поддръжката жестоко. Някъде из селата на северна Германия има TUV Nord, които няма да одобрят тръбата, докато не са 100% сигурни че всичко е ок.
8
8
 
15
 
! Отговори
не е нужно преди 1 година
За какво и е на Германия газ. Там заводите вече затварят, вицеканцлера го каза по телевизията - ще затворят за известно време. Германците вече подмиват само 4 точки на тялото веднъж в месеца и използват тоалетна хартия за многократна употреба.
7
6
 
23
 
! Отговори
Концерни затварят преди 1 година
Концерни в Германия като BASF затварят огромни производства, за да се намали консумацията на газ, но в Германия има стационирани 30 000 американски войници. Германия е окупирана, от правителството нищо не зависи
6
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Едва ли е непоправимо трасето, но такава е политическата воля от години - да няма газ в тЪрбЪтЪ.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докъде стигна разследването на терористичният акт? Или Швеция го играе Чистачът и замита следите под предлог, че разследва. Едва ли ще им стигне смелост да назоват извършителя.
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извод: Мужиките ще гладуват!
3
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаачи ето кой направи атентата! Ако беше сащ, щеше да удари всички тръби! А сега Путин си запазва коза да пусне 1-та и да изнудва! Гузен негонен бяга!