Вашингтон иска Украйна да даде знак, че е отворена за преговори с Русия

Конфликтът се отрази тежко върху световната икономика
400
Вашингтон иска  Украйна да даде знак, че е отворена за преговори с Русия
Снимка: БГНЕС

Администрацията на президента Байдън неофициално насърчава украинските лидери да дадат знак, че са отворени за преговори с Русия и да се откажат от публичния си отказ да се ангажират в мирни преговори докато президентът Владимир Путин не бъде отстранен от власт, съобщи вчера в. „Вашингтон пост“.

Още по темата

Изданието цитира неназовани източници, запознати с обсъжданията, че искането на американски длъжностни лица не цели тласкане на Украйна към масата за преговори, а е пресметнато усилие да се гарантира, че Киев ще запази подкрепата на други държави, чиито електорати се притесняват, че войната ще се разпалва още дълги години.

Публикацията подчертава, че обсъжданията демонстрират сложната позиция на администрацията на Байдън към Украйна, на фона на публичните обещания на американски представители да подкрепят Киев с огромни суми помощ „толкова дълго, колкото е необходимо“. Същевременно те се надяват 8-месечният конфликт, който се отрази тежко върху световната икономика и предизвика страхове от ядрена война, да бъде разрешен.

Изданието пише, че американските служители споделят оценката на своите украински колеги, че за момента Путин не се отнася сериозно към преговори, но признават, че забраната на украинския президент Володимир Зеленски да се преговоря с него, е предизвикала загриженост в части от Европа, Африка и Латинска Америка, където последиците от войната върху цените на храните и горивото се усещат най-остро.

„Умората от случващото се в Украйна е реална за някои от нашите партньори“, цитира вестникът неназован американски източник.

Съветът по национална сигурност на Белия дом и Държавният департамент не са отговорили веднага на искането за коментар на публикацията, съобщи Ройтерс.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза в петък по време на посещението си в Киев, че подкрепата на Вашингтон да Украйна ще остане „непоколебима и твърда“ след междинните избори за Конгрес на 8 ноември, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
0
 
0
 
! Отговори
Русия да плаща преди 1 година
Русия трябва да плаща. Важното е да се разберат колко и по какъв начин. България също трябва да повдигне въпроса за загубите от с нищо непредизвиканата война. Ние посрещахме руски емигранти през 1920 те, а после вместо блъгодарност бьхме окупирани и царя наречен монархо-фашист. Русия има много дългове към България и предполагам и другите съседни страни.
277
2
 
2
 
! Отговори
преди 1 година
Преоворите могат да започнат веднага, след като нашествениците напуснат всички окупирани територии. И преговорите трябва да бъдат посветени на парите, които руZZия ще плаща за възстановяване на нанесените щети
276
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този осем месечен конфликт ни се е отразил сериозно на световната икономика. Но един друг феномен се отрази много по-сериозно - локдауните на епидемията Коко 19. Тези медицински човекомразци "приземиха" почти цялата световна икономика, за да ни спасяват от самите нас. Аз не съм млад човек, но през целия си живот не съм виждал такъв геноцид. Инфлацията в България достигна 20 процента преди войната в Украйна. Аре сега чао, че отивам до пазя баба и дядо от Коко 19.
275
1
 
0
 
! Отговори
Изборите преди 1 година
Изборите в Щатите наближават.
274
0
 
0
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
ОКупацията на Киев и Украйна през 2014 бе проведена нагло с използване на мръсни обемно обсебващи пси генертори спец наркотици вкл в бонбони и зомби пиво..Окупаторите на Украйна веднага удариха с 60 000 тежко въоръжена армия Источна Украйна. ПО това време подставени на власт в Москва се кефеха на ПИАР олимпиада в Сочи..НИто спец службите на Украйна нито тези на Русия успяха да защитят народа от подставени на власт.. СЕГА Е МНОГО ПО ЗЛЕ..ПОразени са десетки милиони наши братя и сестри..
273
0
 
2
 
! Отговори
Язе преди 1 година
Щом и на подпалвачите на войната им писна, значи скоро да очакваме развитие по темата :)))
272
2
 
1
 
! Отговори
МОКРИ СЪНИЩА преди 1 година
...ЗА ПУТИН И КОМПАНИЯ....ха,ха,хааааа......КОЛКО ПЛАТИХТЕ ЗА ТАЯ СТАТИЯ ,БЕ...??!
271
1
 
0
 
! Отговори
Големите Сиви преди 1 година
Ние сме под земята и сме и в Украйна.
270
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази статийка понамирисва, колко плащаха братушките - 4бона на месец
269
3
 
19
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
Какво по-голямо доказателство, че Украйна не е суверенна държава, а завладяна от САЩ територия. САЩ са най-големите агресори в света.
268
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
256 дни откакто Русия щеше да спечели за 3 дни.
267
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време беше! Кой бит, бит...
266
7
 
24
 
! Отговори
absurd преди 1 година
А дали Путин няма да каже- късно е либе за китка
265
1
 
1
 
! Отговори
до 54 аноним преди 1 година
Как живееш с тази отровна тъмнина в душата си ? Човече , съвземи се , преди да е станало късно .
264
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анонимния сложи си лайк бе мързи ли те
263
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана бе, нали аха-аха Москва превземаха, *** от мордор бяха в паническо отстъпление, Зеленичкия е политик номер едно на планетата а руснаците са Горна Волта с ракети? А сега - преговори, хммм...
262
6
 
39
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
На САЩ им омръзна вече да си играят на война в Украина ...... Явно Зеленски повече нищо не може да заложи или да продаде от страната и търговията и заемите постепенно спират ... Сега ще настъпи мир и дъъълго, продължаващо векове изплащане на дадените заеми от оцелелите украинци . Икономическото поробване на украинския народ е успешно завършено .
261
2
 
34
 
! Отговори
аха преди 1 година
тва зарад изборите в САЩ ли?
260
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нима забрави ,че нашето освобождение голяма санстефанска България след заплаха от великите сили бе разцепена на две и оръфана по кмаищата. Слет това съединемието и насъсканото псе сърбия.Вероятно твоите предци са воювали за честа на майка БЪЛГАРИЯ а не като теб да я продадеш за някое бмв или ауди.
259
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брой брой жертвите и от двете страни.Защото за да бъде освободен предсрочно един престъпник се изказва не само комисия но и жертвата , така че свободата на украйна минава през одобрението на Русия.