Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна

В Херсон пристигна първият влак от Киев от началото на войната
225
Нови руски атаки в Украйна, токът спира в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха за нови руски атаки и предупредиха за прекъсвания на тока във всички региони, предаде БНР.

В Херсон, който вече е под украински контрол, пристигна първият влак от Киев от началото на войната.

Украйна съобщи, че нейни експерти вече работят на мястото на взрива в Полша, при който във вторник загинаха двама поляци. Първоначално от Киев отрекоха украинска ракета да е причинила инцидента.

Полският президент Анджей Дуда посети Пшеводов и отговори утвърдително на въпрос може ли Полша да се чувства сигурна и допълни:

"Всички данни сочат, че това е ужасен и трагичен инцидент".

Руският посланик в Съединените щати Анатолий Антонов обвини Киев в опит за предизвикване на пряк сблъсък между Москва и НАТО по случая с ракетния взрив в Полша.

Украинските власти съобщиха за нови руски атака в седем области, сред тях - Запорожие.

Аварийните екипи успешно премахват последиците от поредните атаки срещу енергийни обекти, заяви президентът Володимир Зеленски.

"През целия ден енергетиците работеха, за да възстановят техническата възможност за доставка на електричество, благодарение на което днес аварийните прекъсвания вече са значително по-малко".

 Зеленски допълни, че боевете в Донбас са много тежки, а Русия не иска мир, а възможност да прегрупира силите си.

Като предвестник на победата беше тиражирана от украинската страна новината за първия влак от началото на инвазията от Киев до напуснатия от руснаците Херсон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Русиявойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РККА 193 - ама дали????? кога???? знаеш ли нещо повече, да помагам
164
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
много противоречиви статии вече, не се знае какво точно става, явно фейк новини
163
2
 
5
 
! Отговори
РККА преди 1 година
До АнонименДържавата ни е фашиска,и ще си плати за наглоста и гаврите с българите,един ден ще има народен съд за предателите
162
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е точно така Бялата армия губи за съжаление но Червената армия печели войната и е създаден СССР. Украйна влиза в състава на Съветския съюз с Киев и още 2 области. После Комунистите им дават Донбас за да имат и те пролетариат. После Сталин им дава Западна Украйна, а Хрущов им дава Крим. Това е известно като грешката на Хрущов.
161
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е точно така Бялата армия губи за съжаление но Червената армия печели войната и е създаден СССР. Украйна влиза в Киев и областта. Комунистите им дават Донбас за да има пролетариат. После Сталин им дава Западна Украйна, а Хрущов им дава Крим. Това е известно като грешката на Хрущов.
160
20
 
0
 
! Отговори
до 198 емигрант преди 1 година
Защото наистина са били освободители за Украйна, през първата световна война Русия капитулира и Германия, Австро-Унгария и България принуждават Русия да подпише Брест-Литовския мирен договор, според който Украйна и др. държави получават независимост от Русия. В края на войната обаче този договор е анулиран и Украйна е върната на СССР от великите сили.
159
11
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Преди 10 години се запознах с един 90 годишен германец от западен Берлин,и той ми разказа,че по време на втората световна война е бил три години в Украйна и че Украинците са възприемали германските войски като освободители.
158
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви войски кви 5 лева, освен с ядрено с друго война не може да има. Няма кой да се бие, всички са у снап чата и тик ток. Шепа пияндурници се правят на войска и от двете страни един дол дренки. Само китай и северна корея може да излязат с войски другите са посмешища.
157
4
 
5
 
! Отговори
Жалък трол си преди 1 година
"Живея в Сибир и съм българин...." нищо повече.
156
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия навлезе в Украйна с една цел.Да разруши страната.Прави го , спор няма.Русия с десетилетия трупа разрушителна техника .Потенциал има .Но русофилите да не бързат да се радват.Русия все повече се отдалечава от световната общност и възможността нормално да общува на дипломатични и дори културно ниво Културата и интелектуална среда се фашизира .Този процес достигна и задмина Хитлеристка Германия преди войната.Това е срам и позор.А не повод за празненства.
155
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ,забравихте ли... Не сме забравили никой и нищо не е забравено но врага се оказа много силен. След като Русия политически бе принудена да отстъпи Херсон започна да ми става ясно че за сега възмездие няма да има . Може би ще има втора украинска война и тогава Русия ще отмъсти на нацистите. Не е последно.
154
6
 
15
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
До АнонименИ на мен ми стана смешно с това "възстановяване ". Без да съм гледал Украинска ТВ. Просто в другата статия украинската управа моли народа да напусне страната за зимата.Колко жалко зелено човече... Путин е бесен и заради подривните атентати из Русия.
153
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да но как да стане като Запада не иска силна и единна Русия. В същото време нямаха нищо против Германия да се обедини и тогава Русия не се възпротиви постъпи благородно и си изтегли войските но Нато започна разширение на изток и милитаризиране на украйна и така се стигна до днешните проблеми.
152
12
 
22
 
! Отговори
elo преди 1 година
Най правилното е Украйна като държава повече да не съществува.(преди много години участник във ВСВ беше ми казал ,че Украинците се предавали в плен на немците като казвали че не са Руснак а е Украинец мислейки че тях ще отделят от пленените Руски войници. Има период когато Украинците масово са дезартирали предавайки се в плен това се премълчаваше с години) разделена на области като една част независима друга присъдинена към Русия да бъде такава къквато е била до 1917 година - Само област Украйна - Това е историческата справедливост защото ---Ленин по късно Сталин Н. Хрущов присъдини Крим къ
151
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
май има разлика между Херсон и 1/2 Херсон - щото май само единият бряг е на укрите
150
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Половината от немските гаубици PzH2000 са извън строя,що така бре?
149
28
 
14
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Тоя Путин с памуклийката има мозък колко нема патица !! За какво му е тая империя на злото !!! Малко ли му е една шеста от земята , дано се задави и да не му стигне никога !! От какво се толкова пази като първескиня , нали има най модерните оръжия , защо , защо , срам ме ,че ползва кирилицата !!!
148
3
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Малко да зъзнат и те.
147
2
 
11
 
! Отговори
до 164 преди 1 година
Какво пламенно слово в защита на петвековните ни поробители! Направо отивай да ставаш поданик на Ердоган.
146
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Великият еврей не иска примирие, значи великите укрей ще стоят на тъмно и студено. Постепенно нещата ще си дойдат на местата, просто трябва достатъчно натовци да наторят земите край Днепър и да су утилизира съответното количесто оръжие. След това Зеленски ще го скрият/думнат и ще започнат преговори.