Сватово - новата уязвима точка за Русия в Украйна

Времето оказва влияние върху военните действия в района
21 ное 2022 11:48, Йоана Цонева
78
Сватово - новата уязвима точка за Русия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Военното разузнаване на британското министерство на отбраната в сутрешния си доклад описва ситуацията в района на Сватово, Луганска област,където продължават боевете, съобщава руската служба на "Би Би Си".

През последните седем дни продължават интензивни артилерийски обстрели в района на Сватово, Луганска област в Североизточна Украйна. Както и в други сектори на фронта, руските войски продължават да дават приоритет на установяването на отбранителни позиции, като почти сигурно ги комплектуват с лошо обучени мобилизирани войници.

Докато югозападната фронтова линия на Русия сега е по-добре защитена по източния бряг на Днепър, секторът на Сватово вероятно се е превърнал в по-уязвима точка за руските сили.

Още по темата
Тъй като Сватово е важно населено място в Луганска област, руските власти най-вероятно смятат поддържането на контрол над града за политически приоритет. В същото време командирите вероятно ще се сблъскат с трудни военни реалности - те трябва да поддържат надеждна отбрана и в същото време да търсят ресурси за настъпателни операции на юг, в Донецка област. Както отбранителните, така и нападателните способности на Русия продължават да бъдат ограничени от остър недостиг на боеприпаси и квалифициран военен персонал.

Руски и украински източници съобщават за продължаващи боеве по линията Сватово-Кремина на 20 ноември. Руски източници отбелязват, че влошаването на метеорологичните условия оказва влияние върху военните действия.

Украински военен представител заяви, че от началото на източната контраофанзива украинските сили са освободили 12 населени места в Луганска област.

Руското министерство на отбраната (МО) твърди, че е нанесло удар по концентрация на украински войски в района на Новоселивске, Луганска област. Преди това руското МО твърди, че е отблъснало украинските атаки към селището, и това твърдение може да означава, че украинските сили са напреднали към селището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
14
 
! Отговори
Руски историци преди 1 година
са намерили документ, с който Едуард 4,отстъпва Англия на Иван Грозни! Путин подготвя указ за анексиране на Великобритания!
20
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Великата армия" на РФ, защо избяга от Херсон, Лиман и Изюм, а русофилчета? Ха-ха-ха! Нали имат много ракети...?
19
1
 
8
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Че чий да е Херсон?
18
10
 
5
 
! Отговори
Белгород преди 1 година
с Посейдон обкръжиха Великобритания!
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой "компетентен" русофил да отговори Херсон руски ли е? Ха-ха-ха! Или Русия, вече се отказа от него? Има ли ракети за да си го върнат?
16
2
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Как се пренасочва ток?
15
11
 
11
 
! Отговори
Бахмут преди 1 година
руснаците яко засмукаха украинският при Бахмут и се отказаха. Но руснаците има още много да смучат
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Одеса Службата за безопасност на Украйна започна арести възмутени от липсата на топлина и електричество в апартаментите обикновените украинци. Токът на Одеса е пренасочен към западна Украйна и Лвов където енергийната инфраструктура до голяма степен е унищожена.
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията в ЕС чупи рекорди.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В окупирания Херсон временните власти започнаха масово да раздават призовки за фронта.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците от десетилетия изнасят всичките си ресурси навънка(пари, полезни изкопаеми, горива) за да могат олигарсите им имат охолен живот в Лондон и Монако, докато Ваня стене в крайна бедност. Ярколенко гледайки от близо този цирк решава че не иска да се случва и с него в неговата държава, за това хваща оръжието и се бие за Украйна.
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо англичанките са против освобождението на Луганск и Донецк. Хората се борят за свобода и независимост от Киев. Англичанките уж са за свобода ама примерно за Косово но не и за Донбас. Защо така ?
9
11
 
4
 
! Отговори
Беко преди 1 година
Всичко на изток от Днепър е нужно чисто икономически, разбираемо е. Но населението там е предимно рускоговорящо и ако остане в пределите на лнр и днр няма да престане да дига вой и да дестабилизира Украйна. Украинските ръководители трябва да помислят да изрежат гангрената и да я харизат на ненаситната мечка, да вдигнт една велика стена и да започнат с АБ-то на демокрацията, ако им е за цел, разбира се. Размирните територии ще са си навеки такива, включая и Крим, уви...
8
8
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
Нека Боби да обясни как 200 000 + 300 000 зле обучена армия може да се справи с 800 000та армия на Украйна?
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В южния участък на фронта руските въоръжени сили нанесоха няколко ракетни удара по позициите на украинската армия на остров Карантини в Херсон, както и в Клапай, Висунци и Веселе.
6
6
 
5
 
! Отговори
В Донецко преди 1 година
направление ВС на Рф поразиха струпвания на жива сила и техника на противника в Маринка, Красногоровка и Первомайски. Украински формирования отново обстрелваха Донецк, Макеевка и Новоселовка. В Южнодонецко направление руските сили отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистовка и Новомихайловка. В Запорожка област ВС на РФ нанесоха удари по обекти на ВСУ в Орехово, Степовое и Зализничный. В района на Днепропетровск руските войски отработиха позициите на противника близо до Никопол и Марганец.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направление ВС на Рф поразиха струпвания на жива сила и техника на противника в Маринка, Красногоровка и Первомайски. Украински формирования отново обстрелваха Донецк, Макеевка и Новоселовка. В Южнодонецко направление руските сили отработиха цели в Угледар, Богоявленка, Пречистовка и Новомихайловка. В Запорожка област ВС на РФ нанесоха удари по обекти на ВСУ в Орехово, Степовое и Зализничный. В района на Днепропетровск руските войски отработиха позициите на противника близо до Никопол и Марганец
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Харковска област руската артилерия порази цели в граничния район Амбарни, както и Бочково, Ветеринарно, Огурцово и Старица. В Старобелско направление ВС на РФ атакуваха вражески позиции в Купянск, Крахмални, Табаевка, Макеевка, Невски и Шевченково. В Бахмутско (Артемовско) направление руските ракетни войски и артилерия отработиха позициите на противника в Бахмут, Бахмутски, Верхнекаменски, Белогоровка, Клещеевка, Озеряновка и Соледар. В ЛНР ВСУ атакуваха гражданска инфраструктура в Алчевск.
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много канали в Telegram,започнаха да бълват информ. с успешна мащабна атака срещу Запорожка област в Русия. Всъщност широкомащабно контранастъпление на ВСУ в това направление е наистина възможно, но все още не е започнало-ВСУ продължават да струпват сили и да извършват бойна координация на нови части, обмисляйки варианти за разбиване на Запорожкия фронт на РФ. Руската артилерия редовно нанася удари по местата на струпване на украински бойци. В момента на този участък от фронта всичко е относително спокойно, водят се позиционни артилерийски боеве с ниска интензивност.
2
15
 
9
 
! Отговори
Денацификация: преди 1 година
Създателят на Украинския международен легион, френският наемник Гастон Бесон, беше ликвидиран в УкрайнаНеговият отряд е сформиран от европейски неонацисти и е подчинен на терористите от полка Азов.Украйна не е първата гореща точка за него. Съобщава се, че преди това е участвал в югославския конфликт на страната на хърватите, където се е утвърдил като жесток садист, който не щади нито жените, нито децата. В Украйна той изобщо не крие своите пронацистки възгледи, пропагандира ги