ЕС и ЕК обсъдиха девети пакет санкции срещу Русия

Засягат технологичния, финансовия и медийния сектор
5 дек 2022 14:20, Петя Славова
90
ЕС и ЕК обсъдиха девети пакет санкции срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Служители на Европейската комисия са провели през уикенда разговори с представители на държавите-членки на ЕС в контекста на напредващата подготовка на деветия пакет от санкции срещу Русия.

Сред обсъжданите мерки са ограничаването на 180 нови позиции, които да засегнат технологичния, финансовия и медийния сектор. Няколко дипломати заявиха пред "Политико", че са уверени, че споразумение може да бъде постигнато сравнително бързо, потенциално преди заседанието на Съвета по външни работи и срещата на върха на ЕС следващата седмица, предава БГНЕС.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в края на ноември, че ЕС работи активно по друг пакет от ограничения за Русия заради конфликта в Украйна. Според Фон дер Лайен ЕС работи усилено за отслабване на руската икономика и няма да спре, докато Украйна не победи.

От февруари насам, когато Русия нахлу в Украйна, ЕС вече наложи осем пакета санкции срещу Москва. Последният от тях беше одобрен в началото на октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: РусияЕСЕКсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
35
 
! Отговори
Км преди 1 година
И 99 пакета санкции да измислите,няма да победите,а глутницата озверели чакали от ЕС ще оттече в канала на историята.
40
0
 
36
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
А за Белгия няма санкции за внос на диаманти от Русия!! Защото може би диамантите са жизненоважни за хората, за да не студуват и да не са гладни.
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Ван Хелсинг, Блейд и др. подобни могат да се справят с това голямоЗло.
38
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ДЕМОН на снимката защо не е в ЗАТВОРА?
37
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, имам въпрос. Тези абсолютно ненормални ли са? -- за съжаление влизат в последния стадий на "и...ди... о.. ти... зма"... Няма лек срещу последния стадий....
36
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинете, имам въпрос. Тези абсолютно ненормални ли са?
35
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази няма да спре докато не унищожи Европа!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тате, ние руснаци ли сме?
33
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им гледаш "лидерите" на "демокрациите" - колоси като Бай Издън, Кравара Смучис, Микрона, Близ Изтръс, фон дер Шитнян и останалия сбирщайн, как Ци Пин, Ким и Путин да не ти станат симпатични.
32
0
 
45
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
Злото на ЕС е на снимката.
31
0
 
35
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Ей сега е моментът бг политиците, ако не са краварски марионетки да ударят по масата и да кажат - НЕ. След като не ни пускат в Шенген, (не че ми пука за това) ние няма да подкрепим този пакет урсулов. Изпълни ли сме условията от 2011г, но НЕ. Визи за САЩ (не че и за това ми пука) имаме, а ЕС не налага реципрочна мярка. Затова сме и втора ръка, защото не отстояваме интересите си, а се съгласяваме с всичко, което се поиска от нас. Или ок границата ни е зле, но дайте пари, техника да я пазим.
30
2
 
23
 
! Отговори
zombay преди 1 година
Санкциите няма да спрат и СЛЕД/АКО Украйна победи, гарантирано от масоните! Пробита България да продължава да върти опашка и да чака шенген и самолетчета ама йок..
29
0
 
20
 
! Отговори
аа преди 1 година
а така глад требе на европата и студ, направо затрваряйте границите. Студ и глад само от това разбира европейския *** и дженъдр
28
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още април месец Русия трябваше да има галопираща инфлация, руснаците трябваше да са без пари, и западът беше уверен че това ще стане, без памперси, без напитки и плодове, без нищо, да излизат на улиците и да протестират. И какво стана - ЕС се разпада, инфлация в ЕС до небесата а рублата се оказа най-стабилната валута.
27
0
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Върховен признак на глупостта е повтарянето на една и съща грешна много пъти в очакване на различен резултат.
26
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от най-необикновените моменти в историята на социалните медии се разраства точно сега, докато говорим и започна, когато Илон Мъск пое контрола над Туитър. Когато купи компанията, той обеща да разкрие корупцията и степента, в която Туитър се е занимавала с политически мотивирана цензура, включително незаконното цензуране на американски граждани по указание на правителството на САЩ.Тези документи показват системно нарушение на Първата поправка, най-големият пример за това в съвременната история.
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запад не се бръснат, карат колела, подмиват само 4 точки да пестят енергия и да вредят на Путин.
24
1
 
24
 
! Отговори
Топла зима преди 1 година
Топла зима за вски дом в Русия, и никой не се интересува от цената на газта и отоплението.
23
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският и европейският елит са неадекватни. Те вярват в собствените си пропагандни глупости за "срив на Русия от санкциите", "поражението на Русия в Украйна" и това ненормално възприемане на реалността ускорява собствения им крах.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Властите в Швейцария са сериозни притеснени от прекъсване на тока през зимата и подготвя радикални мерки за икономии в случай на недостиг. Те включват забрани за шофиране на електрически автомобили. Подобни ограничение може да има и в Германия, където те ще засегнат основно зареждането на този тип превозни средства, съобщава Focus.de.